8 találat a(z) kapcsolt vállalkozások cimkére

Kapcsolt vállalkozás meghatározása Kérdés

Tisztelt Adózóna, Szeretném a segítségét kérni annak megítélésben, hogy pontosan mi is minősül kapcsolt vállalkozásnak. Számomra (és az ügyfél számára is) nem értelmezhető biztonsággal a "közvetett befolyás" megfogalmazás. A segítségét most az alábbi konkrét helyzet megítélésben kérem. Az "A" Kft. (ügyfelem) tulajdonosi szerkezete a következő: - Kapcsolt Eszter - 51% - Második László - 49% Az üzleti partner "B" Bt. tulajdonosi szerkezete: - Kapcsolt Henrik (kültag) - 50% - Beltag Mary (beltag) - 50 % Az "A" Kft. 51%-os tulajdonosa és a "B" Bt. kültagja édestestvérek. Az én véleményem szerint ebben az esetben megvalósul a közvetett jelentős többség, illetve közvetett jelentős befolyásolás. Nagyon várom a megerősítésüket, vagy a magyarázatot, hogy miért nincs igazam. Köszönettel: Pasztorális Éva Júlia

Kkv-besorolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A nem kisvállalkozásnak minősülő "A" vállalkozás tulajdonosa "B" vállalkozásnak 85 százalék arányban, a többi tulajdonos magányszemély. "A" vállalkozás 14 százalékos arányban tulajdonos "C" vállalkozásban, a többi tulajdonrészt magánszemélyek birtokolják. "B" vállalkozás tulajdonos "D" vállalkozásban 24 százalék arányban, "C" vállalkozás tulajdoni részesedése "D" vállalkozásban 26 százalék. "D" vállalkozás 50 százalékos tulajdonrésze kisvállalkozók tulajdonában van. Kérdésem, hogy "D" vállalkozás a kkv-törvény alapján kisvállalkozásnak minősül-e? Válaszát előre is köszönöm.

Mazars: a NAV a kapcsolt vállalkozások kölcsönszerződéseit vizsgálja Cikk

Kiemelten vizsgálja a kapcsolt vállalkozások finanszírozási megállapodásait az idei transzferár-ellenőrzések során a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), hívja fel a figyelmet a Mazars. A vezető nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint azok a - különösen külföldi kapcsolt vállalkozással rendelkező - cégek számíthatnak szigorú ellenőrzésre, amelyek gazdálkodásával kapcsolatban felmerül, hogy kölcsönszerződésnek álcázva juttatnak ki adózás előtti jövedelmet Magyarországról.

Adótörvény 2010: kik lesznek a kapcsolt vállalkozások? Cikk

Az adótörvények 2010-es változásaival együtt módosul a kapcsolt vállalkozások köre is, ami több adónemben további kötelezettségeket, kockázatokat okoz.

Kapcsolt vállalkozások: mely szerződésekre kell transzferár-nyilvántartás? Cikk

A sok fejtörést okozó kapcsolt vállalkozási viszonyban megkötött szerződések minősítéséről a PM és az APEH közös tájékoztatót adott ki. Ennek segítségével könnyebben megítélhető, hogy egy adott ügyletre vonatkozóan kell-e transzferár-nyilvántartást készítenünk.

Bővülő adókedvezmények, átmeneti áfaszabályok Cikk

A Deloitte szakértői a vállalat ügyfelei részére iparág-specifikusan, szakmai szeminárium keretében elemezték és foglalták össze a pénzügyi szektort érintő aktuális adójogi és számviteli változásokat. Pontokba szedtük.

Fordított ráfázás: kapcsolt vállalkozások, devizaügyletek Cikk

Egy teljesen újraírt törvény gyakran kettős hatással jár: a kiiktatott régi hibák és értelmezési nehézségek helyére többnyire mások, újabbak lépnek.

Adóhatósági ármegállapítással csökkenthető az adókockázat Cikk

Súlyos bírságokat védhetnének ki a kapcsolt vállalkozások, ha egymás közti ügyleteikben a szokásos piaci árra előzetes megállapítást kérnének az adóhatóságtól. Ám ezért is borsos árat kell fizetniük - olvasható a HVG cikkében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

0 forintos megbízás

dr. Nagy András Zoltán

ügyvéd

Dr. Nagy András Zoltán Ügyvédi Iroda

275/2020. kormányrendelet

Lepsényi Mária

adószakértő

Felmondási védelem közalkalmazottnál

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close