21 találat a(z) kamattámogatás cimkére

Megjelentek a rendkívüli mezőgazdasági kamattámogatási program szabályai Cikk

Az Aszály Veszélyhelyzeti Operatív Törzs döntésének megfelelően rendkívüli mezőgazdasági kamattámogatási program indul az állattartók és az aszály következtében kárt szenvedett mezőgazdasági termelők forgóeszköz-finanszírozásának megkönnyítésére 14 százalékpont kamattámogatással – olvasható a kormany.hu-n.

Aszály veszélyhelyzet: rendkívüli mezőgazdasági kamattámogatási program indul Cikk

A rendkívül súlyos aszályhelyzetre tekintettel, a mezőgazdasági termelés finanszírozási helyzetének javítása és az élelmiszerellátás biztonsága érdekében a kárt szenvedett gazdálkodók és az állattartók számára az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelhez kapcsolódó kamatszintet 3 százalékra mérséklik – jelentette be Nagy István agrárminiszter vasárnapi közleményében.

Kamattámogatás könyvelés Kérdés

Kamattámogatás könyvelése Kérdés

Gazdaságfejlesztési támogatásokról döntött a kormány Cikk

Négy újabb döntést hozott a kormány a gazdasági élet újraindításáért felelős operatív törzs javaslatára a vállalkozások versenyképességének javítása, illetve az infrastruktúra és a közlekedés fejlesztése érdekében – jelentette be a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Ennyit bukhat, aki 3 gyermeket vállalt a csok igénybevételéhez, de nem tudta teljesíteni Cikk

A csok akár 25 millió forinttal is segítheti a gyermekvállaláshoz szükséges otthon kialakítását, ha azonban a program kezdetén vállalt gyermekek végül mégsem születnek meg, tetemes büntetéssel nézhet szembe a csok-ot felvevő házaspár. Az emelkedő kamatok ráadásul még növelhetik is a visszafizetendő összeget, a Bank360 elemzői azt számolták ki, mekkora teherrel néz szembe tíz év után egy gyermektelen pár, ha három gyereket vállaltak a támogatás és a kedvezményes hitel érdekében, de végül egy gyermekük sem született.

Kamattámogatás Kérdés

Kamattámogatás Kérdés

Energiahatékonysági támogatás Kérdés

Új kormányrendelet: változnak a családtámogatások feltételei Cikk

Egyszerűsödnek a családi otthonteremtési kedvezmény (csok), a babaváró támogatás és a jelzáloghitel-elengedés igénylésének feltételei, valamint bővül az igénylők köre a Magyar Közlönyben péntek éjjel megjelent kormányrendelet értelmében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.

A veszélyhelyzet miatt módosultak a babaváró támogatás szabályai Cikk

A kormány a 144/2020. kormányrendeletében a családok és nyugdíjasok védelme érdekében számos intézkedésről döntött. Cikkünkben a babaváró támogatást érintő rendelkezéseket mutatjuk be.

De minimis támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértők! Amennyiben egyéni vállalkozó vagy őstermelő csekély összegű támogatást kap (a támogatási okiratban így is szerepel), bevételként kell-e könyvelni?Agrárszéchenyi kártyához köthető kamattámogatás költségek fedezetére kapott támogatásnak minősül-e, mivel csak a támogatás nélküli részt kell megfizetni a banknak? 2019-től a méhegészségügyi csekély összegű támogatást (500Ft/család) nem kell számlával igazolni, akkor ez egyéb bevételként kezelendő? Egy másik szakkiadvány szerint a csekély összegű támogatásokat nem kell a könyvekben bevételként kezelni, (nem könyvelendő tétel semmilyen könyvvezetés esetén), csak egy nyilvántartást kell vezetni, amiből látható a 3 éves göngyölítésbe összeszámítandó támogatások aktuális összege. Sajnos ettől eltérő szakmai írást is olvastam. Melyik a követendő helyes eljárás? A nyilvántartással kapcsolatban van még egy kérdésem. A 3 évet hogyan kell számolni? Például, ha az egyén vállalkozónak vagy őstermelőnek a bevallásban van figyelembe véve adókedvezmény, akkor a benyújtás napjától kell a három évet visszaszámolni, vagy az adókedvezményt 12. 31-ével kell számolni és ettől a naptól kell kiszámolni? Válaszukat előre is köszönöm.

Őstermelő kamattámogatása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Családi gazdálkodó ügyfelem Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitelhez kapcsolódóan kamattámogatást és kezességi díjtámogatást kapott a 39/2011. VM-rendelet alapján. Erről a kincstár kiadta az igazolást. Ez - úgy tudom - de minimis támogatás. A kérdésem az, hogy ez a 8 millió forint bevételi határba beleszámít-e, és ezzel nem haladhatja túl a 8 millió forintot, vagy pedig úgy kell kezelni, mint a területalapú támogatást, és a 8 millió forintot meghaladhatja ezzel az összeggel? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel Krivikné Marianna

Kamatkedvezmény Kérdés

Tisztelt Pölöskei Pálné! 2019. 03. 28-án feltett kérdésem a következő volt: kamatmentes hitelre vásároltunk ingatlant, a 2019. évben fogjuk aktiválni. Kérdésem az volt, hogy 2018. 12. 28 – 2019. 01. 31-ig elszámolt 45 413 Ft kamatösszeget és ugyanennyi kamattámogatást hogyan könyveljem? Válaszát köszönöm szépen. Nem értem, hogy miután nem aktiváltuk az ingatlant, nem kell a beruházásra könyvelni a fizetendő kamatot? Ha igen, hogy kell a kamattámogatást elszámolni? Vagy a fizetendő kamatok és a támogatás bevétele, ami egyenlege 0 miatt kell úgy könyvelni, ahogy Ön leírta? Magyarázatát és válaszát előre is köszönöm szépen. Reményik Sándorné

Kamatkedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ingatlant vásároltunk kamatmentes hitelre 2019. évben fogjuk aktiválni. Kérdésem, hogy 2018.12.28-2019.01.31-ig elszámolt 45 413 forint kamatösszeget és ugyanennyi kamattámogatást hogyan könyveljem? Ha esetleg kontírozná, nagyon megköszönöm. Köszönettel: Reményik Sándorné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Aktív időbeli elhatárolás biztosításoknál

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Tanulószerződés esetén törvényes távollét

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Közvetítő által kiállított vevői számla

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs