27 találat a(z) kamatmentes cimkére

Munkáltatói kölcsön adózása tao szerint Kérdés

Munkavállalónak adott kölcsön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozók részére úgymond szabad felhasználásra adhatunk-e munkáltatói kölcsönt kamatmentesen. A kamatmentesség miatt a dolgozónak keletkezik-e adófizetési kötelezettsége, amennyiben nem lakáscélból folyósítjuk a kölcsönt? Van-e bármilyen jogszabályi feltétel a kölcsön maximális összegét és a futamidő hosszát tekintve? Amennyiben a dolgozó ehhez hozzájárul, úgy van-e lehetőség arra, hogy a havi törlesztőrészlet a munkabéréből kerüljön levonásra, és amennyiben igen, úgy erre vonatkozóan milyen korlátozásra kell odafigyelnünk? Köszönöm előre is!

Május elsejétől elérhető a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz Cikk

Május elsejétől elérhető a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz – hívta fel a figyelmet a Diákhitel Központ vezérigazgatója szerdán az M1 aktuális csatornán.

Fizetési előleg vagy kölcsön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném a segítségét kérni. Cégünk dolgozója 300 ezer forint fizetési előleget szeretne kérni. Ezt azonban úgy kérné, hogy 6 havi részletben legyen az aktuális havi fizetéséből levonva, azaz havi 50 ezer forint. Van erre lehetősége a cégnek? Vagy ez inkább már kölcsön? Ha kölcsön, azt a cég a saját dolgozójának adhatja (szabad felhasználásra, nem lakásvásárláshoz) kamatmentesen? Mi lenne a legjobb megoldás? Köszönjük szépen a segítségét!

Babaváró program: 10 milliós kamatmentes kölcsön állami kezességvállalással Cikk

Benyújtotta a kormány a családvédelmi akcióterv bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokról szóló törvényjavaslatot.

Kamatmentes munkáltatói kölcsön Kérdés

Milyen címen adhat a munkáltató kamatmentes kölcsönt?

Kapcsolt fél meghatározása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., amelyben a férj és a feleség 50-50 százalékban tulajdonos. A tagok kölcsönt biztosítanak a kft. részére, kamatmentesen. Kérdés, hogy ebben az esetben létrejön-e a kapcsoltsági jogviszony a magánszemély és a cég között? És ha igen, akkor a kamatmentesen adott tagi kölcsön következtében a társaságiadó-bevallásban be kell-e állítani adóalapnövelő tételként a piaci kamatot? Amennyiben igen, akkor annak, hogy történik a könyvelése? Köszönöm!

Tagi kölcsön átminősítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik cégem tagja, mint magánszemély kivásárolta a cégben lévő másik céggel szembeni kölcsöntartozást. Így ő került be a cégbe, mint magánszemély, ezzel a kölcsönnel, ez a kölcsön kezelhető-e tagi kölcsönként? Ha ez is tagi kölcsön, kötelező-e kamatot felszámítani (ha igen, hány százalékot), vagy adhatja kamatmentesen? A kamatokból jövedelem keletkezik-e? Tisztelettel várom válaszát: Géczi Sándorné

Még több kamatmentes hitel kis- és középvállalkozásoknak Cikk

Október utolsó napjával változott számos népszerű GINOP pályázat keretösszege. A nagy érdeklődés miatt jelentősen nőtt a kkv-k által igényelhető hitelek keretösszege, miközben egyéb, kevesebbeket megmozgató pályázatnál csökkent az elérhető támogatási összeg – hívja fel a figyelmet a Via Credit pályázati tanácsadó.

Kamatmentes hitel kkv-knak: akár 50 millió forint is igényelhető Cikk

Mától igényelhetik a kis és közepes vállalkozások (kkv) a nulla százalékos kamatú európai uniós forrású hitelt technológiai korszerűsítésre az MFB Pontokon – közölte a Magyar Fejlesztési Bank (MFB). A hitelprogram keretösszege 60 milliárd forint.

Kölcsön külföldi cégnek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Belföldi cég szeretne kölcsönt nyújtani olyan külföldi cégnek, amelyben van részesedése a hazai cég tulajdonosának is. A kérdés, hogy ezt megteheti-e készpénzben, illetve szükséges-e a szerződés ügyvéd általi okiratba foglalása, vagy elég, ha a felek megkötik egymás között a szerződést? Illetve jól tudom-e, hogy akár 0 százalékos kamat is kiköthető a szerződésben? Köszönöm előre is.

Online is igényelhető lakossági energiahatékonysági hitel Cikk

Mától online is be lehet adni kérelmet a nulla százalékos kamat mellett elérhető lakossági energiahatékonysági hitelre a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) weboldalán (www.mfb.hu) – közölte a hitelintézet.

Munkáltatói kamatmentes kölcsön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Dolgozónknak kamatmentes munkáltatói kölcsönt szeretnénk nyújtani, nem lakáscélút. Hároméves futamidő esetén a tárgyév végén kell-e elszámolni kamatkedvezményből eredő jövedelemadót, vagy csak a visszafizetéssel egyidejűleg, a három év elteltével? Van-e mód arra nem lakáscélú kölcsön esetén, hogy a dolgozó mentesüljön az adófizetési kötelezettség alól? Köszönettel

Munkáltatói kölcsön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. az egyik munkavállalójának szeretne kölcsönt nyújtani a házfelújításához. Mindenképpen kölcsönről lenne szó, nem cafeteria keretében kapná meg a pénzt. A kérdésem: adható a kölcsön kamatmentesen? Amennyiben nem, akkor milyen kamatot számítson fel a cég: jegybanki alapkamat+5 százalék? A kölcsönszerződésben kiköthető a részletfizetés, illetve hogy a teljes törlesztésig nem mondhat fel a munkavállaló? Köszönöm a válaszát!

Tagi hitel vagy kölcsön Kérdés

Tisztelt Szakértő! Frissen alakult kft.-ben 50%-ban egy másik kft., a másik 50%-ban egy harmadik kft. a tulajdonos. Mindkét tulajdonos kft. kölcsönt ad a frissen alakult kft.-nek. Ez képez-e kapcsoltságot? A kölcsön lehet-e tagi kölcsön kamatmentesen, vagy ha kapcsoltság keletkezik a kölcsön miatt, akkor kapcsolt vállalkozások közötti kölcsönszerződést kell írni, és kamatot kell fizetni a kölcsönt kapónak?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close