5 találat a(z) külföldi anyacég cimkére

Anya-fiók számlázása Kérdés

Külföldi gépjárművek cégautóadója Kérdés

Külföldi anyavállalat térítés nélküli átadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy ha a külföldi anyavállalat ingyenesen átadott (szállítólevélen) árut a belföldi leányvállalat számára, akkor milyen formában és értékben kell nyilvántartani, illetve raktárra kell-e venni (leltározás)? A leányvállalat szintén térítés nélkül szeretné továbbadni a vásárlói részére ezt a mennyiséget. Milyen formában történik a számlázás, illetve van-e áfafizetési kötelezettsége mindkét átadás esetén? Előre is köszönöm!

Külföldi anyavállalat dolgozójának szállásköltsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Németországi anyavállalattól a magyarországi fióktelephez üzleti céllal érkező németországi munkavállaló szállásköltségét elszámolhatja-e a fióktelep rendes szállásköltségként? Levonható-e az áfa ebben az esetben? Előre is köszönöm a választ.

Kereskedelmi kéviselet külföldi anyacégének áfa-visszaigényléséről Kérdés

Tájékoztatást kérek Önöktől az ügyben, hogy az 1997. évi 132. törvény által szabályozott külföldi társaság közvetlen magyarországi kereskedelmi képviselet nevére kiállított számlák (például: könyvelési díj, ingatlan bérbevételének díja, stb.) áfatartalmát milyen módon tudja visszaigényelni? Melyik jogszabályhely szabályozza ezen külföldi társaságok áfa-visszaigénylését? A külföldi vállalkozásnak adószámot kell kérni a magyar adóhatóságtól, vagy a székhelye szerinti ország adóhatóságán keresztül tudja intézni? Ha a magyar adóhatóságnál tudja intézni az áfa-visszaigénylést, akkor van-e minimum áfa-visszaigénylési határ, amelytől kérheti az adóvisszatérítés kiutalását? Melyik az illetékes adóhatóság ez ügyben? Áfabevallást kell-e benyújtania a külföldi társaságnak a magyar áfa visszaigényléséhez? A külföldi társaságnak kell-e pénzforgalmi bankszámlát nyitni Magyarországon, vagy a külföldi bankszámlájára is átutalja az áfa-visszatérítés összegét az adóhatóság, vagy a magyar kereskedelmi képviselet magyar, forint bankszámla-számára átutalja? Az áfa-visszaigénylésre jogosító számlákon elég, ha csak a magyar közvetlen kereskedelmi képviselet neve és címe szerepel, vagy az áfa-visszaigénylésnek az is feltétele, hogy a számlákon a külföldi társaság neve és címe is szerepeljen? Amennyiben a kereskedelmi képviselet tárgyi eszközeit értékesíti, akkor tudtommal csak a külföldi társaság állíthat ki számlát. Ezen a magyar képviselet nevének, címének, adószámának, vagy a külföldi társaság nevének, címének és magyar adószámának kell szerepelni, vagy mindkettőnek? Előre is köszönöm válaszukat! Üdvözlettel: Földházi Szilvia

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési bevallás 2024

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31