7 találat a(z) külföldön tanuló cimkére

Külföldön egyetemi hallgató szakmai gyakolata Kérdés

Kata – nappali tagozatos diák Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldön (EU), nappali tagozaton tanuló diák katás egyéni vállalkozás formájában vállalna munkát – weboldalkészítést – EU-s, illetve magyar vállalkozások részére. Abban a kérdésben szeretnék segítséget kérni, hogy lehetséges ebben a vállalkozási formában a munkavégzés, ha életvitelszerűen külföldön él és tanul a diák?

Külföldön tanulók egészségügyi ellátása, nyári munkája Magyarországon Cikk

Egyre nő azon fiatalok száma, akik közép- vagy felsőfokú tanulmányaikat külföldi oktatási intézményben folytatják. Egészségügyi szolgáltatást (orvosi ellátást, gyógyszert) azon diákok jogosultak igénybe venni Magyarországon, akik kiskorú állampolgárok, és magyarországi lakóhellyel rendelkeznek, vagy nagykorú személyek, akik a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartoznak.

Külföldön tanuló diák magyarországi gyakorlata Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ausztriában tanuló magyar állampolgárságú (és Magyarországon lakó) diák szeretne elhelyezkedni gyakorlatra magyar kft.-nél. Azt szeretném megkérdezni, hogy a kft.-nek milyen formában kell őt foglalkoztatnia, hová, illetve min kell bejelentenie és milyen járulékot kell a hallgató után fizetni, valamint milyen díjazásban kell részesíteni. Válaszát előre is köszönöm!

Angliában nappali tagozaton tanuló – családi kedvezmény Kérdés

Szeretnék érdeklődni, hogy Angliában nappali tagozaton tanuló, 17 éves magyar diák után itthon igénybevehető-e a családi kedvezmény, illetve jár-e családi potlék, mert tudomásom szerint csak családi pótlékot kapó gyermek után vehető igénybe a kedvezmény.

Családi pótlék,családi kedvezmény külföldön tanuló gyermek után Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy ha külföldön tanul egy gyermek egy évig az érettségi után, akkor igénybe lehet-e venni a családi kedvezményt utána, illetve a családi pótlék jár-e utána, vagy le kell azt mondani? A spanyol iskola kiállít iskolalátogatási igazolást. Válaszukat előre is köszönöm.

Külföldi egyetemista szakmai gyakorlata Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az, hogy hollandiai egyetemen nappali tagozatos magyar állampolgár magyarországi szakmai gyakorlatára ugyanaz a jogszabály vonatkozik, mint magyar egyetemen nappali tagozatos hallgatóra? Köszönettel várom válaszát: Ganyu Sándorné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Szoftverfejlesztés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kényszertörlés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs