37 találat a(z) közszféra cimkére

Bérprogramokkal húzzák a közszféra jövedelmeit a versenypiac közelébe Cikk

A közszférában 17 százalékkal nőttek a keresetek 2011-től 2016-ig. Az viszont nem egységes, hogy melyik ágazatban mennyire előrehaladott a bérrendezés. Az oktatásban dolgozóknak ugyanis már 41 százalékkal nőttek a kereseteik a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint, a 2011-es 193 ezer forintos bruttó átlagkereset 2016-ra már 273 ezer forintra ugrott – írja a Világgazdaság.

Nyugdíj tilalma a közszférában végzett munka mellett: a szabályok megsemmisítését kéri a Kúria Cikk

Felfüggesztette egy nyugdíjjal kapcsolatos per tárgyalását a Kúria és kezdeményezte azoknak a szabályoknak a megsemmisítését az Alkotmánybíróságnál, amelyek kötelezővé teszik a közszférában dolgozók öregségi nyugdíjának szüneteltetését.

Elbocsátott közalkalmazottak: van esélyük a versenyszférában? Cikk

Illúziónak tűnik a Miniszterelnökség elképzelése, hogy a közszférából elküldött emberekkel oldják meg az egyre súlyosabb munkaerőhiányt – derül ki a Világgazdaság írásából.

A nők 40 nyugdíj melletti kereseti és munkavégzési korlát Cikk

A nőkre vonatkozó kedvezménnyel nyugdíjba vonulók közül sokan szívesen vállalnak és kapnak is munkát. Mennyi lehet a keresetük, beszámít-e minden jövedelem a kereseti korlátba, akadály lehet-e a jogviszony típusa? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Négymillió embernek százezer forint kápéban Cikk

Az alkalmazottak kedvezményes adózás mellett évente százezer forintot kaphatnak készpénzben. A közszféra alkalmazottjainak ezen felül 100 ezer forintot, míg a magánszféra dolgozóinak 350 ezer forintot utalhat Szép-kártyára a munkáltató – olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében.

Lázár ismét nagyot ígért a közszféra dolgozóinak, most 787 milliárd forint béremelést Cikk

Jövőre 787 milliárdot fordítanak a közszféra dolgozóinak béremelésére, ez mintegy egymillió embert érint – mondta Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, az Országházban.

Nyugdíj: kártérítés járhat a hátrány miatt Cikk

Akár milliárdos nagyságrendű kártérítést is fizethet a magyar állam azért, mert 2013-tól a közszférában elvette a nyugdíjkorhatár betöltése után továbbfoglalkoztatottak nyugellátását. Akár ötezren is lehetnek, akiket az intézkedés hátrányosan érintett – írja a nol.hu.

Nyugdíj: milliókat kap a panaszos, elmarasztalták Magyarországot Cikk

Az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) keddi ítéletében elmarasztalta Magyarországot a közszférában dolgozó nyugdíjasok nyugdíjának folyósítására vonatkozó új szabályozás miatt, amely a bíróság szerint ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével és sérti a megkülönböztetés tilalmát.

Pénz áll a házhoz a közszférában Cikk

A kormány a központi költségvetési szerveknél foglalkoztatottak idei bérkompenzációjának finanszírozására 22 milliárd 294 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el, az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Nyugdíjak, szociális juttatások, közszférás bérek befagyasztásáról szavaztak a franciák Cikk

Kis többséggel megszavazta az új francia miniszterelnök, Manuel Valls 50 milliárd eurós (15,5 ezer milliárd forintos) megszorító csomagját a nemzetgyűlés kedd este.

Jól járt, ha a költségvetés fizeti, de nem közmunkás Cikk

A nemzetgazdaságban – a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozásoknál, a költségvetési intézményeknél és a megfigyelt nonprofit szervezeteknél – az átlagkeresetek 1,3 százalékkal nőttek az egy évvel korábbihoz képest, derül ki a KSH legfrissebb gyorsjelentéséből.

Befagyasztják a nyugdíjakat, a szociális juttatásokat, a közszférában dolgozók bérét a deficit csökkentése érdekében a franciák Cikk

A francia kormány a 2015 és 2017 közötti időszakban 50 milliárd eurót (15,5 ezer milliárd forintot) takarít meg, az intézkedés részenként befagyasztják a szociális juttatások összegét és a közszférában dolgozók bérének korábbi befagyasztása is érvényben marad - jelentette be szerdán Manuel Valls miniszterelnök.

Közszférás elbocsátás: az EB-nek nincs hatásköre Cikk

Az Európai Bíróságnak nincs hatásköre a magyar közszférában történt indoklás nélküli elbocsátások megvizsgálására – ezzel a végzéssel hárította el az Európai Bíróság még október 10-én a hozzá korábban benyújtott megkeresést.

Júliustól nem jár nyugdíj és fizetés egyszerre a közszférában Cikk

Az állami szférában dolgozók - a közalkalmazotti, közszolgálati jogviszonyban állók, továbbá a bírák, az ügyészek és a fegyveres szervek tagjai - nem kaphatnak nyugdíjat és fizetést is egyidejűleg júliustól.

Közszférás munka mellett nincs nyugdíj Cikk

Az elmúlt időszakban több mint kétmillió öregségi nyugdíjban, illetve korhatár előtti ellátásban részesülő személy kapta kézhez a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tájékoztatóját, a keresőtevékenység miatti szüneteltetéssel összefüggő tudnivalókról. A tájékoztató kiküldését a közszférára vonatkozó „dupla ellátás” – munkabér és nyugellátás egyidejű felvétele – tilalma érvényesítésének elősegítése generálta. A tájékoztató az öregségi nyugdíjban és korhatár előtti ellátásokban részesülők teljes körének küldték meg, azonban csak kifejezetten a közszférában dolgozókat érinti. Cikkünkben összefoglalva ismertetjük azokat a szabályozási folyamatokat, amelyek alapul szolgáltak a tájékoztató kiküldésére, valamint azt az érintett személyi kört, akik bejelentésre kötelezettek.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Alkalmi munkavállalás több cégnél

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szabadság kiadása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs