11 találat a(z) középiskolás cimkére

Kezdő őstermelő Kérdés

Heti 40 órás munkaviszony mellett szeretnék őstermelői igazolványt kiváltani, tehát kezdő őstermelő leszek. Kérdésem, hogy kell-e a kezdő évben járulékokat és szochót fizetni a minimálbér után? 2. kérdésem: 4. osztályos gimnazista szeretne őstermelő lenni, rá mi vonatkozik kezdő őstermelőként? Idén érettségizik és ősszel folytatja tanulmányait 5. évesként.

Őstermelő családi gazdaság tagja középiskolás Kérdés

Tisztelt szakértő! Őstermelő családi gazdaság tagja nappali tagozatos középiskolás, 2000. 07. 17-én született. Mikortól biztosított, mikortól kell járulékot fizetnie?

Biztosítási jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Középiskolai tanulmányait végző diák terhes lett (19 éves), az iskolai tanulmányait 2019. 04. 30-ával fejezi be, a vizsgák 2019. 06. 30-áig tartanak, ekkor fejeződik be teljesen az iskola, a szülés várható időpontja 2019. 07. 06-a. A terhes kismamának meddig van biztosítási jogviszonya, ha végig jár iskolába és befejezi tanulmányait (2019. 06. 30-ával)? Ha év közben kiderül, hogy mégsem tud végig bejárni és tanulmányait idő előtt be kell fejeznie, ebben az esetben meddig van biztosítási jogviszonya? Ha időközben magántanuló lesz és tanulmányait vizsgákkal lezárva fejezi be, akkor meddig tart a biztosítási jogviszonya? Biztosítási jogviszony megszűnése után egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie? Az egészségügyi szolgáltatási járulék megfizetése fedezi a szülés és a kórházi kezelést vagy ez erre nem nyújt fedezetet és a szülésért és a kórház ellátásért fizetni kell? A terhes kismama és a gyermek édesapja élettársi kapcsolatban vannak, a családi adókedvezményt ez esetben a magzatra az édesapa csak a gyermek megszületése után visszamenőlegesen érvényesítheti? A szülést követően a kismama milyen ellátást tud igényelni (csed, gyed, gyes), nem volt előtte munkaviszonya? Válaszokat előre is köszönöm. Tisztelettel: Lászlók Éva Virtus Kft

Már jelentkezhetnek a középiskolások a PénzSztár versenyre Cikk

Október 8-án éjfélig jelentkezhetnek hazai és határon túli magyar középiskolások az idén immár hatodszorra megrendezendő PénzSztár versenyre. A négyfős győztes csapat tagjainak jutalma fejenként 100-100 ezer forint, egy-egy okostelefon, valamint az, hogy részt vehetnek egy szakmai képzésen.

Ismét indul a PénzSztár Cikk

Október 9-éig jelentkezhetnek 4 fős csapatok magyarországi és határon túli magyar középiskolákból a 2017. évi PénzSztár versenyre, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg – közölte Kerekes György István, a PénzSztár Versenyközpont vezetője.

Családi pótléknál figyelembe vehető létszám Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállalónak két gyermeke van, az egyik 14 éves, a másik 1997. 04. 22-én született, aki középiskolába járt nappali tagozaton, de 2016. szeptembertől átment esti tagozatra. Hetente két alkalommal kell mennie oktatásra, a középiskola ugyanaz, ahol nappalin kezdett. Jövedelme nincs, tehát még most is eltartott. Tudomásunk szerint a családi pótléknál figyelembe vehető lett volna az eltartottak létszámánál a 2017. tanév végéig, amikor érettségizik. A kérdés az, hogy az esti tagozat iskola rendszerű képzésnek minősül-e, azaz az említett gyermek a létszámnál beszámítható-e? Köszönettel várom válaszukat

Ki tud többet a pénzügyekről? Újra indul a PénzSztár Cikk

Mi a kockázat? Mit jelent a home banking? Melyik országban adják ki a Financial Times-t vagy az Izvesztyiját? Mi a merkantilizmus lényege? Ilyen és ezekhez hasonló kérdések, játékos helyzetgyakorlatok során tehetik próbára tudásukat, kreativitásukat, együttműködési és előadói készségeiket azok a diákok, akik részt vesznek a PénzSztár Országos Középiskolai Pénzügyi-Gazdasági Versenyen.

Családi adókedvezmény Kérdés

Adókedvezmény jár-e azután a gyermek után, aki 19 éves, levelező tagozaton középiskolába jár, de mellette 4 órát dolgozik? A szülő azt mondja, kap a gyerek után családi pótlékot.

Pénzt és okostelefont is nyerhetnek a középiskolások a PénzSztárral Cikk

Ismét jelentkezhetnek a középiskolások a pénzügyi ismereteik bővítését támogató országos pénzügyi-gazdaság versenyre, a PénzSztárra. A szervezők – a TakarékBank főtámogatásával és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt szakmai partnerségével – immár harmadik alkalommal hirdetik meg a vetélkedőt, amelynek fő célja, hogy játékos formában felmérje a diákok tudását, fejlessze pénzügyi kultúrájukat, egyúttal segítse a középiskolákat pénzügyi oktatási innovációs törekvéseik megvalósításában. A PénzSztár versenyre 2015. október 5-éig jelentkezhetnek négyfős, 14-20 éves középiskolásokból álló csapatok.

Családi kedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a családi adókedvezmény összegének megállapítására vonatkozik. Egy házaspár három gyermeket nevel. Egy általános iskolás, aki után egész évben kapták a családi pótlékot, egy középiskolás (1994. 05. 08-án született), aki után 1-8. hóig kapták a családi pótlékot, egy nappali tagozatos főiskolás, aki tanulmányait 2014. szeptemberben kezdte.(1990. 07. 18-án született). Kérdésem az lenne, hogy hogyan alakul a családi kedvezmény összegének megállapítása? Konkrét számokkal szeretném a választ, nem csak jogszabályi hivatkozással. Gondolok itt arra, hogy melyik hónapra hány fő után, milyen összegben lehet figyelembe venni a családi adókedvezményt. Szíves válaszukat köszönöm.

Ki lesz a PénzSztár, ki tud többet a pénzügyekről, a gazdaságról? Kezdődik a verseny Cikk

Összesen 712 négyfős középiskolás csapat részvételével, október 9-én internetes selejtezővel kezdődik a legnagyobb országos pénzügyi-gazdasági vetélkedő, a PénzSztár. Az idén második alkalommal – a TakarékBank, a MET és a Provident fő támogatásával – megrendezett, december 11-éig tartó verseny témakörei lefedik a gazdaság és a pénzügyek valamennyi fontosabb területét. A győztes csapat tagjai 100-100 ezer forinttal és egy-egy okostelefonnal gazdagodnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kiskorú bevétele legálisan

Lepsényi Mária

adószakértő

Online számlázás

Nagy Norbert

adószakértő

Anyagkészlet felhasználása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close