25 találat a(z) kötetlen munkarend cimkére

Külföldi napidíj Kérdés

Kötetlen munkarend sofőrnek Kérdés

Kötetlen munkarend és a jelenléti ív Cikk

Olvasónk a következőket kérdezte: „Egyik munkavállalónk kötetlen munkarendben lesz alkalmazva. Viszont így nem tudjuk, hogy jelenléti ívet kell-e töltenie, és ha igen, akkor csak azt, hogy munkanap vagy szabadság vagy a ledolgozott órákat is.” Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Kötetlen munkarend jelenléti ív Kérdés

Túlóra, rendkívüli munka kötetlen munkarendben: kell-e díjaznia a munkáltatónak? Cikk

Gyakran találkozunk azzal a kérdéssel, hogy kötetlen munkarend esetén a rendkívüli munka (köznapi nyelvén túlóra) miképpen értelmezhető, annak elszámolására sor kell-e kerüljön, és ha igen, milyen módon. Az alábbiakban röviden ismertetjük a kötetlen munkarend lényegét, valamint a rendkívüli munka ehhez való viszonyát. Tapasztalatok szerint sok a félreértés a téma kapcsán.

Kötetlen munkaidő vendéglátásban Kérdés

Bérezés kötetlen munkarendben Kérdés

Kötetlen munkarend munkaszerződésben Kérdés

Három fontos munkajogi tanács az év végére Cikk

Közeledik az év vége, mely a szabadság kiadásával összefüggésben kötelezettségeket ró a munkáltatókra. Ezzel egyidejűleg azonban új lehetőségek is nyílnak. A vállalkozások életét az is bonyolítja, hogy a járvány következtében a munkavállalók jelentős része otthonról látja el munkáját.

Társasház gondnok munkaidő-beosztása Kérdés

Takarítónő és kötetlen munkarend Kérdés

Heti munkaidő túllépése kötetlen munkarend esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kötetlen munkarendnél nem kell alkalmazni a túlóra és a heti munkaidő szabályozását. Viszont a munkáltató elrendeli a dolgozónak egy projektmunka miatt a hétvégi túlórát. Ennek megfelelően el kell számolni a dolgozónak a túlórát. Viszont szombatra 12 órára szeretnék behívni. Ebben az esetben kell figyelni arra a szabályra, hogy a heti 48 órát nem lépheti túl? Köszönöm.

Kötetlen munkarend, rendkívüli munka díjazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyik dolgozó kötetlen munkarendben dolgozik, viszont felmerült egy projekt munka, amibe szeretnénk bevonni őt is. Megállapodásunk alapján a következő hónapokban havi egy hétvégét dolgozna ezen a feladaton, szombaton és vasárnap 8 és 4 órában. Ezt a munkát külön díjaznánk természetesen. Megállapodhatunk erről a dolgozóval vagy elég egy túlóra elrendelő? Ez esetben a kötetlen munkarendje ellenére értelmezhető a rendkívüli munkavégzés, és fizethetek túlórát ezen napokra? Elvileg nem értelmezhető a kötetlen munkarendnél a pihenőnap. De ebben az esetben pihenőnapnak kell tekintenem a szombatot és vasárnapot nála, és 100 százalék pótlékot kell adnom, vagy mehet 50 százalékkal? Illetve kell vasárnapi pótlékot fizetnem? Köszönöm a segítségét!

Kötetlen munkarend Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném az állásfoglalásukat kérni. Technikusi munkakörben heti 10 órában van foglalkoztatva egy munkavállaló. A munkavállalónak van főállása napi 8 órában. Számítógépes technikusként alkalmazza egy cég, ahol számítógépeket kell javítani. A munkavállaló a főállása miatt nem mindig tudja elfogadni a beosztást, ezért felmerült a kötetlen munkarend gyakorlati kivitelezése. Tudna segíteni, ki és hogyan alkalmazhatja a kötetlen munkarendet a gyakorlatban? Mi a buktatója, mire kell figyelni? Munkájukat megköszönve, tisztelettel: Szabó Anita

Munkaügy Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy munkaviszonyos 8 órás dolgozó foglalkoztatása történhet-e kötetlen munkarendben a munkakör sajátos jellegére tekintettel? Ha igen, köteles-e jelenléti ív vezetésére? Illetve ha nem, akkor milyen lehetőségek vannak? Ha nem tagja a vállalkozásnak, akkor lehet-e, hogy a magasabb összeg után fizessük meg az alkalmazott után a járulékokat? Illetve az lenne még a kérdésem, hogy a társasági szerződésben nem szereplő személyt be lehet-e jelenteni ügyvezetőnek? Válaszát előre is köszönöm

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink