45 találat a(z) környezetvédelem cimkére

Szigorítják a gyárakat érintő környezetvédelmi előírásokat Cikk

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) szigorítja az ipari létesítmények kibocsátására vonatkozó határértékeket, és erről egyeztetést kezdeményez az Országos Környezetvédelmi Tanáccsal, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, illetve társadalmi egyeztetésre bocsájtotta az erről szóló rendelettervezetet – közölte az EM szerdán az MTI-vel.

Kötelező lesz visszaváltani a fém, üveg és műanyag palackokat, dobozokat Cikk

Januárban indul a kötelező visszaváltási rendszer a meghatározott űrtartalmú fém, üveg és műanyag palackokra és dobozokra, a fogyasztóbarát megoldást a koncessziós társaság működteti majd a gyártók és kereskedők együttműködésével – mondta Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára ma a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expo és Élményprogramon.

Új kormányrendeletek, -határozatok, miniszteri rendeletek, a nyugdíjemelési szabályokra még várni kell Cikk

Új kormányzati jogszabályok jelentek meg a Magyar Közlöny 137. és 138. számában.

Rekordot döntött a hidrogénüzemű kamion Cikk

Több mint ezer kilométert tett meg a Daimler Truck üzemanyagcellás hidrogénüzemű nehéz tehergépkocsijának prototípusa egy tank üzemanyaggal – közölte a haszongépjármű gyártó vállalat.

Minimálár bevezetését javasolja a repülőjegyekre Franciaország Cikk

Franciaország minimálár bevezetését javasolja a repülőjegyekre Európában a szociális és környezetvédelmi dömping elleni küzdelem céljából – mondta Clément Beaune közlekedési miniszter a L,Obs című francia hetilapnak adott interjúban

100 milliárd forintos adóteher a nagy szén-dioxid-kibocsátók nyakában Cikk

Akár a 100 milliárd forintot is elérheti az újonnan bevezetett szén-dioxid-adóból származó bevétel a Niveus Consulting Group elemzése szerint. Az új közterhet már az idei évre is fizetniük kell az ETS rendszer alá tartozó közepes és nagy szennyező létesítményeknek – hívja fel a figyelmet Bagdi Lajos, a Niveus Consulting Group partnere.

AM: támogatást kapnak a környezet- és természetvédelmi civil szervezetek Cikk

Az Agrárminisztérium (AM) 40 millió forint értékben támogatja a környezet- és természetvédelmi céllal létrejött, közhasznú társadalmi szervezeteket – közölte az AM pénteken az MTI-vel.

A 10 napos apasági szabadság és energiaellátási törvényjavaslatok a parlament napirendjén Cikk

Az apasági szabadság megkétszerezéséről, a Paksi Atomerőmű meglévő blokkjai üzemidejének meghosszabbításáról, az ötödik nemzeti környezetvédelmi programról és is tárgyalnak csütörtökön reggel 9 órától az Országgyűlésben.

66 millió eurós programmal segíti az EU az Ukrajnával folytatott, határokon átnyúló együttműködést Cikk

Az Európai Bizottság pénteken elfogadta a határokon átnyúló együttműködést támogató, úgynevezett Interreg NEXT Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna programot, amelynek keretében több mint 66 millió euró áll rendelkezésre az Ukrajnával folytatott, határokon átnyúló együttműködés céljaira – közölte a bizottság pénteken, tájékoztatott az MTI.

Az ország, ahol megadóztatnák a haszonállatok gázkibocsátását Cikk

A mezőgazdaságban tartott állatok okozta üvegházhatású gázok kibocsátásának megadóztatásáról nyújtott be törvényjavaslatot ma az új-zélandi kormány. Ha a parlament megszavazza, ez lesz a világon az első ilyen jellegű adónem.

Kötelező környezetvédelmi feladatok várnak a cégekre, ideje elkezdeni felkészülni Cikk

Nemcsak a nagyvállalatokra, de a kkv-szektor cégeire, azok vezetőire is jelentős feladatokat ró az unió zöld átállási stratégiája, ami lényegében a fennálló energetikai és geopolitikai helyzet ellenére sem enyhült – mutat rá a BDO tanulmánya.

Visszaválthatók lesznek a műanyag és alumínium italos flakonok Ausztriában Cikk

Ausztriában 2025-től visszaválthatók lesznek a műanyagflakonok és italos alumínium dobozok, melyeket 25 eurócentes betétdíj illet majd – jelentette be Leonore Gewessler környezetvédelmi miniszter.

Új kerékpáros útvonalak jöhetnek létre Újbudán Cikk

Gyors és biztonságos kerékpáros kapcsolatok jöhetnek létre a XI. kerületben: a közlekedési fejlesztések azt a célt is szolgálják, hogy egyre többen döntsenek a kerékpározás mellett. A kivitelezési munkákra vonatkozó ajánlati felhívás május 24-én jelent meg – írja a bkk.hu.

Országszerte átveszi a használt sütőolajat a Mol Cikk

A használt sütőolaj veszélyes hulladéknak számít, biztonságos leadására lehetőség van a Mol több mint 350 töltőállomásán – hívta fel a figyelmet a vállalat annak kapcsán, hogy húsvétkor a háztartások az átlagosnál nagyobb mennyiségben használnak zsiradékot, amelyet megfelelő módon gyűjtve és leadva újra lehet hasznosítani.

Itt az Auchan nagy bejelentése: mától ne keressen műanyag zacskót az áruházaiban! Cikk

A mai napon búcsút int az Auchan a súlyosan környezetszennyező műanyagzacskóknak, amibe eddig a zöldséget, gyümölcsöt és a péksüteményt pakoltuk a leméréshez és a hazaszállításhoz. A gurigáról letéphető nejlonok helyett különböző környezetbarát csomagolóeszközökbe tehetjük a kiválasztott termékeket, amivel évi 172 tonna műanyaghulladéktól kíméljük meg a környezetünket.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély ingatlan bérbeadása és az áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számlázás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Üzletértékesítés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31