20 találat a(z) könyvelőiroda cimkére

Áfabevallás 1. sora Kérdés

Mérlegképes regisztráció Kérdés

Könyvelőiroda nem tárolja tovább a könyvelési anyagot Kérdés

Felszámolás alatt álló cég tartozása a könyvelőirodának Kérdés

A könyvelőiroda pénzügyi szolgáltató-e? Kérdés

Lakásáfa 2021 Kérdés

Gyökeres változást hoz a könyvelőirodák életében a digitalizáció Cikk

Decemberben még zacskóban vitték a könyvelőnek a számlákat a vállalkozók, ma online küldi az adatokat az adóhivatal. Évtizedek alatt kialakult munkamódszerek és szokások változtak meg egyik hónapról a másikra radikálisan. A most végbemenő digitalizáció évtizedes akkut problémák és sérelmek megoldásának lehetőségét kínálja a könyvelőirodáknak, hívja fel a figyelmet közleményében Harkai István, a Minősített Könyvelők Egyesületének elnöke.

Kata – 3 millió forintos határ Kérdés

Adatvédelem: könyvelőirodát bírságolt a NAIH Cikk

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) felügyeleti hatóságként bejelentést kapott arra vonatkozóan, hogy a bejelentő birtokába került egy magánszemélyek és vállalkozások könyvelési adatait tartalmazó lista, melyet más papírszemetekkel együtt "fújt hozzá a szél". A felügyeleti hatóság a könyvelőtársaságot beazonosította, a bejelentést kivizsgálta, és 500 ezer forint adatvédelmi bírságot szabott ki. Cikkünkben a vizsgálat tanulságaira mutatunk rá.

Tisztelt Szerkesztőség! Kérdés

Könyvelővállalkozás: tényleg nem kell adatvédelmi szabályzat? Cikk

Egyik írásunk alapján az Adózóna olvasója arra a következtetésre jutott, hogy a könyvelővállalkozásnak nem kell adatvédelmi szabályzat. Valóban így van? – kérdezte szakértőnktől. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Könyvelő vállalkozásnak ezek szerint nem kell adatvédelmi szabályzat? Kérdés

Tisztelt Ügyvéd Úr! A konkrét kérdésem az Ön írásából olvasom ki, amelynek címe: Adatkezelés vagy adatfeldolgozás? A jogok és kötelezettségek záró gondolatok között van, hogy az adatfeldolgozónak csupán belső nyilvántartást kell készíteni, ez például praktikusan egy excel-tábla. Ez azt jelenti, hogy semmiféle más nyilvántartás nem kell, de mi van, ha van alkalmazottja, akkor meg kellene szerintem? A másik kérdés az érdekmérlegelési teszt a videókamerához. Többször átolvasva a GDPR-t, ilyen szót nem találok benne sehol!Akkor mi a teendő? Még, ha nem titkos, akkor az Ön e-mail címére is szükségem lenne, mert lenne más kérdésem is. Köszönettel. Barta Zoltán lelkes olvasójuk

Cégkapu, kettő EGYKE, egy meghatalmazott Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelőiroda két cégben végzi a tevékenységét. Egyikkel (mint egyéni vállalkozó) a kettős könyvvitel vezetésére kötelezett cégekkel szerződik, csak a könyvelésre, a másik cég (mint bt.) végzi a összes ügyfél bérszámfejtését, illetve a bevételi nyilvántartásos (evás, katás) ügyfelek könyvelését. Több cég van, amelynek két szerződése van, például egy a könyvelésre és egy a bérszámfejtésre. Egy ilyen kft.-nek egy darab EGYKE van beadva, 9-es kóddal, és ez alapján történik az összes bevallás beadása. Jól gondolom, hogy ez így nem jó? Ezzel a problémával most, a cégkapura átállás miatt szembesültünk. Ahhoz, hogy a bérszámfejtéssel megbízott bt. szabályosan be tudja adni az ügyfele járulékbevallásait, 2019-től a saját cégkapuján keresztül kell azt megtenni, egy EGYKE 15 kóddal? Ha beadom ezt az EGYKE-t, és ugyanazon magánszemély a meghatalmazott (az egyéni vállalkozó könyvelő egyben a bt. munkaviszonyban lévő kültagja) van benne 15-ös kóddal, mint a már meglévő EGYKE-ben a 9-es kódos egyéni vállalkozó, és mindkettő teljeskörűen felhatalmazott mindenre, az nem akad össze? Köszönettel.

Beszámoló beküldésének jogosultsága Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2018. 05. 31-ei határidejű beszámolók beküldésével kapcsolatban azt az információt kaptuk, hogy az ügyvezető jogosult beküldeni az ügyfélkapu belépésével a beszámolóját. Ez ténylegesen így van-e? Mi könyvelőiroda vagyunk, nem rendelkezünk az összes ügyvezető ügyfélkapus belépésével, és nem is szeretnénk, mivel ezek személyes adatok. A könyvelő cég alá vannak beregisztrálva a cégek többsége. Be tudjuk-e küldeni a mi saját ügyfélkapus belépésünkkel, vagy ténylegesen az ügyvezető jogosult rá? Kérném megírni, hogyan lehet szabályosan beküldeni? Várom válaszukat.

Adatvédelmi kötelezettségek könyvelőknél Cikk

Egy kis könyvelőiroda köteles-e bejelentkezni a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz, kell-e készítenie felmérést, szabályzatot stb.? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Heti pihenőidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs