1349 találat a(z) könyvelés cimkére

Nyíltvégű pénzügyi lízing Kérdés

Fel nem vett osztalék Kérdés

Árfolyam beszerzéskor Kérdés

Munkabérelőleg folyósítása, adózása, könyvelése Kérdés

Követelésapport könyvelése Kérdés

Helyközi bérlet térítése Kérdés

Nem érkezett végszámla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Még 2015-ben előleget fizettünk ki egy szállítónknak, de hosszas kérlelés és huzavona ellenére sem kaptuk meg tőle a végszámlát, bár a teljesítés megtörtént részükről. Sajnos azóta már fel is számolták a céget, viszont a mi könyvelésünkben jelen van az előleg összege. Mivel a végszámlát már biztosan nem fogjuk megkapni, ezért az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám rendezni a könyvelésünket? Válaszát előre is köszönöm!

Webáruház könyvelése, számvitele Kérdés

Tisztelt Adózóna Szakértői! Érdeklődni szeretnék, hogy mit lehet tudni a webáruház könyveléséről, számviteléről? Milyen speciális szabályozás vonatkozik rá? Gyakorlatban hogyan lehet megvalósítani azokat a könyvvezetés során? Esetleg tudnak-e valami szakirodalmat ajánlani hozzá? Üdvözlettel egy előfizető

A pénzügyi év zárása - nyomtatás nélkül Cikk

Már az is könnyebbség a könyvelők számára, hogy a koronavírus-járvány miatt a cégek május 31. helyett ráérnek szeptember 30-áig benyújtani az előző éves beszámolójukat. Igazából azzal tudnak a könyvelők rengeteg időt megspórolni, ha az ügyfelektől papír helyett – élve a minősített elektronikus aláírás adta lehetőségekkel – digitális formában kapják meg a pénzügyi évzáráshoz szükséges dokumentumokat.

A BDO Magyarország felvásárolta a WHC-csoport könyvelési üzletágát Cikk

A jelentős vidéki ügyfélkörrel rendelkező WHC Könyvelő Kft. megvásárlásával a BDO Magyarország cégcsoport könyvelési üzletága egyike lett Magyarország legjelentősebb számviteli szolgáltatóinak.

Ajándék kilincs a vásárolt nyílászárók mellé Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nyílászárókat értékesítő cég vagyunk. A következő hónapokban azt tervezzük, hogy az eladott nyílászárók mellé kapnának a vásárlóink ajándékba kilincset. Ilyen esetben az ajándékozás adómentes lesz? Könyvelés szempontjából hogyan kell kezelni az ajándékba adott kilincseket? Köszönöm válaszát!

A koronavírus a számlázás és könyvelés menetét is átírta, de van megoldás! Cikk

A koronavírus-járvány felértékelte a digitális, online kapcsolattartási formákat. Vagyis, amikor nincs szükség személyes kontaktusra a cégek és a könyvelők, illetve a szállítók között. Szerencsére már léteznek olyan megoldások, amelyek érintkezésmentesen teszik lehetővé a kis- és középvállalkozásoknak az ügyek intézését. Például annak a kötelezettségnek a teljesítését, hogy július 1-jétől a számláikat immár összeghatártól függetlenül feltöltsék a NAV-hoz.

Könyvelés rendezése Kérdés

Üdvözlöm! Az alábbiakban kérnék tanácsot. Egy olyan cég könyvelése került hozzám, amely megelőzően felszámolónál volt. A felszámolónál lévő időszakban végelszámolás alatt volt a cég. Az új tulajdonos átvételekor a végelszámolást lezárták, visszavonták, a társaság folytatja tevékenységét. A főkönyvben jelentős összegű kötelezettségek szerepelnek (hitelek, kölcsönök). Az ügyvezető elmondása szerint van egy felszámolói nyilatkozat, amely szerint ő nem fogadja el az előző tulajdonosok időszaka alatt bekönyvelt kötelezettségeket. Viszont mégsem kerültek ezek a tételek kivezetésre. Ha a felszámoló ezt nem rendezteti visszamenőlegesen (lehet még ezt?), akkor az új tulajdonos kivezettetheti ezeket a tételeket (a felszámoló nyilatkozata alapján), és az új tulajdonosnak kell megfizetni a kivezetéssel (egyéb bevétel) járó adót? Van/lehetséges erre vonatkozóan társasági adókedvezmény?

Zártvégű pénzügyi lízing könyvelése-hez Kérdés

Tisztelt Szakértő! A könyvelés így nem" kerek". Egyrészt, az autókereskedés kiad egy számlát az önrészről, majd kiad egy stornó számlát is az összegre. Mivel a kiegyenlítés megtörtént, lóg a levegőben egy T: 4541 2 301 000 Ft összeg. Ez ugyan ilyen mélyen nem szerepelt a kérdésemben, de tudottan ez a gyakorlat. Az önrész fedezet az áfára, és fennmaradó rész csökkenti a nettó vételárat ami a lízing tőke lesz. Akkor lesz kerek a könyvelés, ha a K:.448 egyenlege 6 039 370-(2 301 000-1 630 630)= 5 369 000 lesz. Az autókereskedés T4541 -önrész 2 301 000 hogyan csökkenti a lízingcég által kiadott számlát, hogyan tüntetem el? Kérem a gyengébbek kedvéért (magamat értem alatta), ne hagyjon ki könyvelési lépést. Köszönettel! .

Lekötött tartalék elengedése Kérdés

A cég végelszámolást indított el és a lekötött tartalékon van összeg, mely pótbefizetésből keletkezett, de ezt a cég nem tudja viszafizetni. Ilyenkor mit kell tenni? Kivezetem és 9-be könyvelem, és ezek után társasági adót kell fizetnie még a cégnek? Válaszát köszönöm szépen!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Céltartalékképzés társasági adó vonzata

Pölöskei Pálné

adószakértő

Katás bt. után átalányadózó egyéni vállalkozó

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyamnyereség és tao

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close