155 találat a(z) költségvetési csalás cimkére

Vád alatt az adócsaló bűnszervezet Cikk

Vádat emeltek a több mint ötmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó országos bűnszervezet tagjai ellen, a költségvetési csalás mellett a vádpontok között szerepel pénzmosás, bűnszervezetben való részvétel, közokirat- és magánokirat-hamisítás is – közölte a Heves Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

24 embert költségvetési csalással vádolnak Cikk

Üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Győri Járási Ügyészség vádat emelt huszonnégy ember ellen, akik összesen 56 millió 700 ezer forint vagyoni kárt okoztak az állami költségvetésnek – tájékoztatta a megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Áfacsalás klasszikus módszerrel – dutyi lesz a vége Cikk

Több mint négyszáz millió forint kárt okozott az a betonacél szereléssel és értékesítéssel foglalkozó nógrádi bűnszervezet, amelynek tagjait a múlt héten lebuktatták a NAV pénzügyi nyomozói. Tizenhárom gyanúsítottat hallgattak ki és százmillió forint értékben zárolták az elkövetők vagyonát.

Adóbűncselekmények: élen a költségvetési csalás és a csődbüntett Cikk

A Bűnügyi Főigazgatóság és az irányítása alatt álló nyomozó szervek 2014. évben 10 048 ismertté vált bűncselekmény gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, ami 19,2 százalékkal kevesebb, mint a 2013. évi adat (12 440 bűncselekmény) – közölte a NAV.

Akik keményen megfizetnek, ha nem jelentik a bűncselekményt Cikk

Nagyon megütheti a bokáját az a felszámoló, aki nem tesz feljelentést, amikor hitelt érdemlően tudomást szerez arról, hogy egy cég ügyvezetője/cégvezetője a felszámolás során, vagy azt megelőzően iratokat, könyvelést hamisított meg, vagy cégvagyont mentett ki. Ez esetben ugyanis a felszámoló követ el bűncselekményt – rendelkezik a Büntető törvénykönyv múlt évi módosítása. Cikkünkben a Büntető törvénykönyvnek a csődbűncselekményre, a sikkasztás, a járulékcsalásra, illetve a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésére vonatkozó passzusait vesszük sorra.

Áfacsalás, feketemunka, fiktív számla: a NAV és a büntetőügyek Cikk

A fiktív számláról a vállalkozók úgy vélekednek, hogy az „szükséges rossz”, amely nélkül nem tudnak akkora nyereséget realizálni, mint amekkorát szeretnének. Igen gyakori a cégek körében a bejelentés nélküli, úgymond feketefoglalkoztatás.Nem ritka az sem, hogy a cégtulajdonosok és ügyvezetők egyszerűen hátrahagyják tartozásokkal teli cégeiket, és átíratják azokat külföldi magánszemélyekre vagy lakcímen nem található személyekre. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, mi számít úgynevezett költségvetési csalásnak.

Zsebbe fizették a túlórákat, börtön lehet a vége Cikk

Akció keretében csaptak le a NAV közép-dunántúli pénzügyi nyomozói, adórevizorai és pénzügyőrei egy Veszprém megyei vegyipari cégnél, ahol a dolgozók évek óta feketén kapták fizetésük jelentős részét. A pénzügyi nyomozók az okozott kár megtérülése érdekében 200 millió forint értékű vagyont zároltak.

Földnélküli János esete a gabonacsempésszel és a revizorokkal Cikk

Nagy tételben, kedvező áron vásárolt árut? Lehet, hogy a szállító költségvetési csalást követett el? Tanulságos történet, néhány tippel, hogyan ellenőrizheti üzleti partnerét.

Költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentik a magyar minisztert Cikk

Költségvetési csalás gyanúja miatt feljelentést tesz az Együtt-PM pártszövetség Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter ellen - közölte Juhász Péter társelnök budapesti sajtótájékoztatóján vasárnap.

A feketepénzt elfogadó munkás is csal: két év börtön is járhat érte Cikk

Évek óta visszatérő probléma a fekete-, illetve szürkegazdaság virágzása, amikor a munkáltató a munkabért vagy annak egy részét borítékban, a járulékok levonása, adók befizetése nélkül készpénzben adja át a munkavállaló számára. Ezzel csökkenti az adóbevételt, saját magának azonban szép summát tud megspórolni. A munkavállaló kénytelen elfogadni ezt a helyzetet, ha "tisztességes" bérért kíván dolgozni, azonban ha fény derül rá, mindkét félnek van veszíteni valója.

Évtizednyi börtön vár a csempész-hálózat tagjaira Cikk

Befejeződött a nyomozás a szabolcsi cigarettacsempész-bűnszervezet ügyében, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 18 gyanúsított esetében él vádemelési javaslattal - közölte a szervezet Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Két és félmilliárd forintot zárolt a NAV egy húsipari cégnél Cikk

Két és félmilliárd forint erejéig zárolta az egyik hipermarket-lánc beszállítójának bankszámláját, lefoglalta követeléseit és vagyontárgyait a NAV. Az adóellenőrök a házkutatáskor előkerült mintegy 15 ezer számla átvizsgálását megkezdték, az ügyben különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomozás indult.

Több száz milliós költségvetési csalás Cikk

Több száz millió forintos állami és uniós támogatással élt vissza két cég, amelyek vezetői költségvetési csalás miatt akár tíz év börtönbüntetést is kaphatnak - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Vágott dohányt rejtett a csomagtartó Cikk

Fél mázsa vágott dohányt találtak a rendőrök három sátoraljaújhelyi férfi autójában, ellenük költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Vámosi-Nagy: a fenyegetettség érzése javíthatja a morált Cikk

Több szakértő szerint is jó irányba mutat a tb- és szociális juttatásokkal való visszaélések büntetésének szigorítása. Fontos ugyanakkor, hogy a táppénzzel, rokkantsági nyugdíjjal történő csalás esetén csak a jogosultságot megállapítót fenyegeti börtön.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagdíj átvállalása

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Üzemanyag hatósági/piaci ár könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs