181 találat a(z) költségvetési csalás cimkére

4,5 milliárd forintos csalással gyanúsítanak egy cégláncolatot Cikk

Négy és fél milliárd forintos költségvetési csalás miatt javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-Dunántúli Bűnügyi Igazgatósága egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cégláncolat vezetőivel szemben – közölte az igazgatóság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Költségvetési csaló törökök? Lecsapott a NAV Cikk

Több mint fél kilogrammnyi arany ékszert próbált Magyarországra csempészni egy török férfi Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteken az MTI-t.

Pimasz álcázási trükkel próbálkoztak a csempészek Cikk

Álcázott járműveket használó tizenkét tagú cigarettacsempész bűnszervezetre csapott le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nagyhódos térségében, a banda négy tagját előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Járásbíróság – közölte az adóhatóság Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel.

Ledőlt a piramis: adócsalók ellen emeltek vádat Cikk

Vagyonvédő cégek vezetői ellen emelt vádat a Baranya Megyei Főügyészség a napokban: a vád szerint a 13 érintett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással 240 millió forint adóhiányt okozott 2013-2014-ben – tájékoztatta az ügyészség szerdán az MTI-t.

Itt a vádemelési javaslat: több száz milliós költségvetési csalás Cikk

Vádemelést javasol a NAV Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatósága tizenöt ember ellen, aki a gyanú szerint több száz millió forinttal károsította meg a költségvetést – tájékoztatta a szervezet sajtóreferense az MTI-t.

Hét év börtön költségvetési csalás miatt Cikk

Hét év börtönre ítélte Vizoviczki Lászlót vendéglátóipari tevékenységgel összefüggő költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a Fővárosi Törvényszék pénteken kihirdetett elsőfokú döntésével.

Áfacsalással gyanúsítanak egy testvérpárt Cikk

Negyvenmillió forintos csalással gyanúsítanak egy Nógrád megyei testvérpárt és még három embert. A pénzügyi nyomozók több mint hatvan helyszínen tartottak házkutatást, hogy összegyűjtsék a bizonyítékokat – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-magyarországi bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

800 milliós áfacsalással vádolják a testvéreket Cikk

Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága egy Szabolcs megyei testvérpár ügyében, akik cégcsoportot működtetve, fenyőfűrészáru kereskedelmével csaknem 800 millió forint áfát csaltak el.

600 millió forintos kárt okoztak fiktív számlákkal Cikk

Újabb fiktív számlákkal üzletelő bűnszervezetet buktattak le a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói. A több mint 600 millió forintos kár teljes egészében megtérülhet a zárolt vagyontárgyakkal.

Gondnokság alatt álló férfit használtak ki áfacsaláshoz Zalában Cikk

Két év alatt 55 millió forint költségvetési kárt okozott társával egy férfi, aki fiktív céget alapíttatott számlagyártásra egy gondnokság alatt álló ismerősével – közölte a Zala Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Ötven millió forint csak az adócsalás – elfogták a szökésben lévő gyanúsítottat is Cikk

Elfogták egy négy évvel ezelőtti 180 millió forintos költségvetési csalási ügy utolsó gyanúsítottját a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren szerdán – tájékoztatott a Somogy Megyei Főügyészség péntekent.

Tagad és nem válaszol az adócsalással vádolt volt politikus Cikk

Tagadta bűnösségét Simon Gábor volt szocialista politikus a költségvetési csalás és hamis okirattal visszaélés vádjával a Fővárosi Törvényszéken szerdán megkezdődött büntetőperben.

Adó-bűncselekmények: megy a régi módi Cikk

2016 első felében csökkent az ismertté vált bűncselekmény gyanúja miatt a NAV nyomozóhatóság által indított büntetőeljárások száma 2015 hasonló időszakához képest, számolt be az adatokról az adóhatóság.

Drágán vásárolt a baráti cégtől az önkormányzat Cikk

Csalás, illetve költségvetési csalás gyanúja miatt nyomoznak a szabolcsi faluban. Úgy tűnik, túlszámlázták a közfoglalkoztatás beszerzéseit: baráti cégnél vásároltak jó drágán, írja a 24.hu.

Milliárdos adócsalás: bűnszervezetet leplezett le a NAV Cikk

Üzletszerűen és bűnszervezet tagjaiként elkövetett költségvetési csalás miatt előzetes letartóztatásba került nyolc ember, akik egymilliárd forinttal rövidítették meg a központi költségvetést.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó alapjának megállapítása

Szipszer Tamás

adószakértő

Mit jelent?

Szipszer Tamás

adószakértő

Bérelt ingatlan megvétele

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink