19 találat a(z) kód cimkére

Kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó bejelentése 1041 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. tagja eddig alkalmazottként dolgozott, most igénybe vette a nők 40 éves kedvezményes nyugdíjazási lehetőségét. A 1041-en bejelentve a munkaviszony törlése. Be kell-e jelenteni a 1041-en mint kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozót (személyes részvétel nincs, csak ügyvezető, a társaságnak van alkalmazottja ), ha igen, milyen kóddal? Válaszát köszönöm. F.M.

Ajándékutalvány megőrzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az ajándékutalványt, mint szigorú számadású nyomtatványt beváltásuk után 8 évig meg kell őrizni (tudomásom szerint). Mi a teendő internetes beváltás esetén, amikor csak a kódját adja meg a vásárló? Mit, hogyan kell megőrizni? Hasonló problémát vet fel az e-mailben vagy sms-ben elküldött ajándékutalvány kódja. Beváltáskor csak a kódjára van szükség akár üzletben, akár interneten keresztül történik. Ebben az esetben mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm!

Pénztárgép-kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelő irodaként szeretnénk a következő kérdést feltenni: A napokban többszőr is felkeresett minket a NAV azokkal az ügyfeleinkkel kapcsolatosan, akiknek a jövőre vonatkozóan tevékenységi körük szerint pénztárgép-kötelesek. Azt szeretnénk megtudni, hogy olyan társaságoknak, illetve vállalkozóknak, akinek a melléktevékenységeik között "csak felsorolás jelleggel" szerepel pénztárgép-köteles TEAOR kód (ugyanis a valóságban abszolút nem folytatják ezen tevékenységet), szükséges-e törölni 201-es nyomtatványon a nem használt ptg köteles kódokat, vagy esetleg ott hagyhatjuk törzsadatukban a felsorolt tevékenységek között? Válaszukat megköszönve Tisztelettel maradok.

Webáruház és az ajándékutalvány sorszáma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Webáruház esetén az ajándékutalványra egy kódot írnak (vagy e-mailben elküldik), amit a beváltó tud azonosításként megadni. Ez egy titkos kód, amit másnak nem szabad átadni, mert vissza lehet vele élni. Az ajándékutalvány szigorú számadási kötelezettséggel bíró nyomtatvány (elektronikus nyomtatvány e-mail esetén). A megadott kód használható-e egyben az ajándékutalvány egyedi azonosítójaként, vagy külön azonosítószámot is meg kell adni hozzá? Feltehetően a kód is egyedi, ellenkező esetben nyilvánvaló, hogy külön azonosító szükséges. Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Reprezentáció, üzleti ajándék adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kifizetőt terhelő 40 százalékos kata II

Szipszer Tamás

adószakértő

Új kata 1041

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs