21 találat a(z) kód cimkére

Egyéni vállalkozás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozás indításhoz az alábbiakban felsorolt teáor (szakma kódok) számok csak végzettség birtokában, vagy anélkül is végezhető? - 412001, 433403,433401, 433201, 433305, 43311, 431101, 432203. Köszönettel: Égei Emese

Családi kedvezmény 2016 Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2016-ban 3 gyermek után vettük igénybe a családi kedvezményt, úgy, hogy 3.gyermekem júniusig részesült családi pótlékban. Ezután a két gyermek után emelt családi pótlékot folyósítottak. A kérdésem az lenne, hogy az szja-bevallásban a 3. gyermek után mint eltartott (kedvezménybe beszámítható) vagy eltartott (kedvezménybe nem beszámítható) kódot használhatjuk? Egyébként gyermekeit egyedül nevelő apáról van szó. És a kérdés természetesen a júniust követő időszakra vonatkozik.

Kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozó bejelentése 1041 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. tagja eddig alkalmazottként dolgozott, most igénybe vette a nők 40 éves kedvezményes nyugdíjazási lehetőségét. A 1041-en bejelentve a munkaviszony törlése. Be kell-e jelenteni a 1041-en mint kiegészítő tevékenységet folytató társas vállalkozót (személyes részvétel nincs, csak ügyvezető, a társaságnak van alkalmazottja ), ha igen, milyen kóddal? Válaszát köszönöm. F.M.

Ajándékutalvány megőrzése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az ajándékutalványt, mint szigorú számadású nyomtatványt beváltásuk után 8 évig meg kell őrizni (tudomásom szerint). Mi a teendő internetes beváltás esetén, amikor csak a kódját adja meg a vásárló? Mit, hogyan kell megőrizni? Hasonló problémát vet fel az e-mailben vagy sms-ben elküldött ajándékutalvány kódja. Beváltáskor csak a kódjára van szükség akár üzletben, akár interneten keresztül történik. Ebben az esetben mi a teendő? Válaszát előre is köszönöm!

Pénztárgép-kötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Könyvelő irodaként szeretnénk a következő kérdést feltenni: A napokban többszőr is felkeresett minket a NAV azokkal az ügyfeleinkkel kapcsolatosan, akiknek a jövőre vonatkozóan tevékenységi körük szerint pénztárgép-kötelesek. Azt szeretnénk megtudni, hogy olyan társaságoknak, illetve vállalkozóknak, akinek a melléktevékenységeik között "csak felsorolás jelleggel" szerepel pénztárgép-köteles TEAOR kód (ugyanis a valóságban abszolút nem folytatják ezen tevékenységet), szükséges-e törölni 201-es nyomtatványon a nem használt ptg köteles kódokat, vagy esetleg ott hagyhatjuk törzsadatukban a felsorolt tevékenységek között? Válaszukat megköszönve Tisztelettel maradok.

Webáruház és az ajándékutalvány sorszáma Kérdés

Tisztelt Szakértő! Webáruház esetén az ajándékutalványra egy kódot írnak (vagy e-mailben elküldik), amit a beváltó tud azonosításként megadni. Ez egy titkos kód, amit másnak nem szabad átadni, mert vissza lehet vele élni. Az ajándékutalvány szigorú számadási kötelezettséggel bíró nyomtatvány (elektronikus nyomtatvány e-mail esetén). A megadott kód használható-e egyben az ajándékutalvány egyedi azonosítójaként, vagy külön azonosítószámot is meg kell adni hozzá? Feltehetően a kód is egyedi, ellenkező esetben nyilvánvaló, hogy külön azonosító szükséges. Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített ipa választása

Szipszer Tamás

adószakértő

Visszafizetésre kötelező határozat

Széles Imre

tb-szakértő

Katás munkaerő-támogatása

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs