37 találat a(z) késedelem cimkére

HIPA bevallás mulasztás Kérdés

Késedelmesen kifizetett táppénz utáni kamat Kérdés

Sérelemdíj, bánatpénz, kötbér Cikk

Milyen késedelem, mulasztás, illetve szerződésszegés idézhet elő sérelemdíjat, bánatpénzt, kötbért? Ismertetjük a jogi személyek közötti egyes károkozások kártalanítási lehetőségeit.

Húsz százalékkal nőtt a késve fizetések aránya a magyar vállalatok közti kereskedelemben Cikk

Húsz százalékkal nőtt a késve fizetések aránya a magyar vállalatok közti kereskedelemben, a vállalatközi számlák 40 százalékát a határidő lejárta után fizették ki a magyar vevők az elmúlt 12 hónapban – derül ki az Atradius hitelbiztosító fizetési szokásokról szóló elemzéséből.

Fizetési felszólítások: eltúlozták a büntetéseket egyes elektronikus hírközlési szolgáltatók Cikk

Az elmúlt években számos olyan panasz érkezett a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) média- és hírközlési biztosi hivatalába, amely az elektronikus hírközlési szolgáltatóknak az előfizetők fizetési késedelmének kezelésével kapcsolatos méltánytalan intézkedéseit kifogásolták – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága csütörtökön az MTI-vel.

Felfüggesztett importáfa esetében elkésett kiviteli igazolás Kérdés

A munkabérfizetés szabályai: mutatjuk a tévedési lehetőségeket Cikk

A munkabért készpénzben vagy a munkavállaló által meghatározott fizetési számlára utalással kell kifizetni. Nem egyedi eset, amikor a munkáltató a munkabérből letiltó végzés alapján köteles levonni, a munkavállaló megpróbál kiskaput találni: más számlájára kéri az utalást, felveti, hogy ne jelentse be őt a munkáltató, vagy legalább a bére egy része ne legyen hivatalos. Mindezek teljesítésével sokat kockáztat a munkáltató és eredményre sem mindig vezetnek. Számos kérdést vet fel az is, ha a munkáltató tévesen fizeti ki a munkabért.

Nyomtató bérlet és nyomatdíj számlázása Kérdés

Figyelem, megváltoztak a NAV egyes számlaszámai! Cikk

Honlapján közölte a NAV a 2020. január 1-jétől alkalmazandó bankszámlaszámait.

A számlák 22 százalékát késve fizetik Magyarországon Cikk

Tavalyhoz képest egy százalékponttal javult a fizetési morál, a régióban viszont gyorsabb a javulás – derült ki az EOS Csoport idei, fizetési szokásokat vizsgáló kutatásából.

Díjnet: minden negyedik számla rendezésével késnek, javult a fizetési fegyelem Cikk

Az elektronikusan fizetett közüzemi és a háztartásokhoz köthető egyéb számlák 75,9 százalékát határidőre rendezték a fogyasztók tavaly, míg 2017-ben 73 százalékos volt ez az arány – derül ki a Díjnet e-számlakezelési szolgáltató összesítéséből.

Számla beérkezése Kérdés

Későn érkezett szállítói számla, például január helyett márciusban. Mi a teendő? Vissza kell könyvelni a teljesítés napjára? Illetve a későn érkezett számla beruházást tartalmaz. Vissza kell tennünk az adott teljesítési időszakra, és hiába volt zárás, lépjünk vissza, a számlán feltüntetett időpontban aktiváljuk és számoljuk is el az értékcsökkenést?

Vevői előleg Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik vevőnkkel havi időszakos elszámolásban állapodtunk meg. Egy adott hónapban 3 alkalommal kell előleget fizetnie, amit az adott havi teljesítések számlájába betudunk. Most az történt, hogy a decemberi harmadik előleg nem érkezett meg bankszámlánkra decemberben. A szerződés szerint esedékes előleg összegét december 31-én mint egyéb követelést tarjuk nyilván. A decemberi számlába viszont beemeltük a januárban megkapott decemberi előleget, hiszen a decemberi teljesítés pénzügyileg rendezendő összege csak így lett számszakilag helyes. Így a Vevő soron a januárban késedelmesen teljesített előleggel kevesebb összeg szerepel. Mi a helyes eljárás? Köszönöm válaszukat!

A számlák ötödét késve rendezik Cikk

A számlák 77 százalékát fizetik időben a magyarországi ügyfelek, 19 százalékát késve rendezik, 4 százalékát pedig egyáltalán nem fizetik ki, ami megfelel a tavalyi adatoknak – ismertette Agárdi Marianna, az EOS Magyarország fedezetlen követeléskezelési igazgatója a kintlévőség-kezelő vállalatcsoport legújabb kutatásának eredményét szerdán, Budapesten.

Tevékenység záró beszámoló közzétételének késedelme Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mi a teendő, ha a végelszámolás kezdetére vonatkozó döntést követő törvényi határidőn belül nem történt meg a tevékenységet záró beszámoló közzététele? Pótolható, vagy sem a visszamenőleges dátumra? Ha igen, van-e erre vonatkozó jogvesztő határidő?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Remote munka Hollandiában

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Napelempark létesítésének áfatartalma

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink