128 találat a(z) kényszertörlés cimkére

Kényszertörlési eljárás alatti bevétel Kérdés

Tisztelt Adózóna.hu! Egy általunk könyvelt evás bt. kültagja meghalt, és a tulajdonosok várták a hagyatéki tárgyalást. Időközben a cégbíróság kényszertörlési eljárást indított, a cég 2013. 10. 29-étől kényszertörlési eljárás alatt van. Erről 2013. 12. 27-én kaptak a tulajdonosok értesítést, így november és december hónapban is működött a cég, bevételt realizált, és az adókat is rendben utalta. Mivel azonban elméletileg a kényszertörlési eljárás alatt gazdasági tevékenységet nem folytathatott volna (de folytatott, hiszen nem tudott arról, hogy az eljárás megindult), mi lesz az ezen időszak alatt befolyt bevétel sorsa? Ugyanúgy bevallható evás bevételként, mint korábban, vagy ez már a társasági adó hatálya alá tartozó bevétel lesz, esetleg az így kibocsátott számlák érvénytelenek? Köszönettel: Szentesi Péter

Ezért szűnnek meg a cégek Cikk

Több mint 33 ezer céget töröltek 2013-ban a cégbíróságok Magyarországon, ami 16 százalékkal meghaladja a 2010-es negatív rekordot, és 22 százalékkal több az egy évvel korábbinál - közölte az Opten céginformációs szolgáltató szerdán az MTI-vel.

Kényszertörlés adókötelezettség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Betéti társaságunk kapott egy végzést a cégbíróságtól, amelyben felhívja a vezető tisztségviselőt, hogy a végzés kézbesítésétől számított 30 napon belül gondoskodjon a cég iratainak elhelyezéséről, és az adózás rendjéről szóló törvény szerinti kötelezettségek teljesítéséről, és ezek megtörténtét a bíróságnál igazolja. A kényszertörlést végelszámolás előzte meg, arról az időszakról beküldtük a bevallásokat és a beszámolókat, valamint a kényszertörlés megindításának napját megelőző nappal is elkészültek a bevallások és a beszámoló. Milyen kötelezettsége van még a cégnek az Art. szerint? Az iratőrzésről elég egy nyilatkozatot küldeni a cégbíróságnak? Szíves válaszukat előre is köszönöm.

Kényszertörlés - mérleg nélkül Kérdés

Erdőbirtokossági társulat valamennyi választott képviseletre jogosult tagja elhalálozott 2011-2012-ben. A társulati elnök évközi megbetegedése miatt gazdasági tevékenység nem volt. A 1229 sz. bevallás leadásra került, azonban az évzáró mérleg nem, mert a bankszámla felett az elhalálozott elnökön kívül más nem rendelkezett, így a közzétételi költség megfizetésére nem volt lehetőség, a mérleg jóváhagyására szolgáló közgyűlés összehívására illetékes személy nem volt. Mit lehet ilyen esetben tenni? (A társulat tagjai közül a mai napig sem választott elnököt, illetve képviseletére jogosult személyt.)

Végelszámolás, kényszertörlés Kérdés

Egy két tagú bt elhatározta a cég végelszámolással történő megszüntetését. 2012.06.07-én indult a végelszámolás. A végelszámoló sajnálatos módon 2012.09.01-jén elhalálozott, amiről tájékoztatták a cégbíróságot. 2013.07.12-én kapott a bt két végzést a cégbíróságtól. Az egyikben (06.03-i keltezéssel) a cégbíróság a kényszer-végelszámolási eljárást megszünteti és a végelszámolót felmenti végelszámolói tisztségéből. A másikban elrendeli a kényszer-törlési eljárás megindítását 06.27-ével. Az a kérdésem, hogy milyen számviteli teendők vannak és milyen határidőkkel, illetve a beszámolókat ki jogosult aláírni? A NAV 2012-ben küldött egy levelet, amelyben 14 ezer késedelmi pótlékot fog előreláthatólag felszámolni, de ez a mai napig nem történt meg. Ennek szerepelnie kell a korrigált nyitómérlegben? A végelszámoló a korrigált nyitómérleget már nem tudta aláírni.

Kényszertörlési eljárás Kérdés

2010-től a Bt.kényszer végelszámolás alatt van, a végelszámolást nem tudja befejezni, mert pereli a követelését és kötelezettségei vannak az adóhatóság felé valamint tagi kölcsön is szerepel a kötelezettségek között. A Cégbírósági felszólításra 2012.12.31-én a végelszámoló benyújtott egy kérelmet a Cégbíróság felé, hogy 2013. 01.01-től kéri a Bt. kénkényszertörlését. Mi a teendő? Meg kell várni a Cégbírósági végzést? Milyen bevallásokat kell benyújtani,milyen beszámolót kell elkészíteni és milyen dátummal? Ugyanis a végelszámoló ügyvédje kéri, hogy nyújtson be beszámolót és tegyen eleget az ART-ban előírt bevallási kötelezettségének.Fenti kérdésünkre senki nem tudott még eddig választ adni.Köszönettel!

Kényszertörlés - cégvagyon Kérdés

Kényszertörlés esetén mi történik a cég vagyonával,jelen esetben ingatlanforgalmazó cég félkész házaival, melynek az áfáját visszaigényelte?

Kényszertörlés teendői Kérdés

Milyen teendői vannak annak a Bt-nek akinek cégkivonat szerint:-megszűntnek nyilvánítás dátuma 2012.06.07-a határozat jogerőre emelkedésének időpontja : 2012.07.05-kényszertörlési eljárás kezdete: 2012.10.18.A társas vállalkozói jogviszony alapján mikortól nem kell járulék fizetni a Bt beltagja után? Mikortól lehet kijelenteni? Milyen bevallásokat kell (és milyen időszaki jelöléssel) leadni? Vagy már a vezető tisztségviselő az ügyfélkapuján keresztül nem adhat le bevallásokat?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Építési telek – egyenes vagy fordított áfa?

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Jutalék áfa – építőipar

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Használt ingatlan értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close