122 találat a(z) kényszertörlés cimkére

Könyvelő nélküli vállalkozás Kérdés

Adófizetési biztosíték: megpecsételheti az ügyvezető sorsát, ha elmulasztja leróni Cikk

Adófizetési biztosítékot kér a NAV az adózótól, ha képviselője vagy 50 százalékot meghaladó tulajdonosa volt 5 éven belül olyan cégnek, amely 1 millió forintot meghaladó (legnagyobb adóteljesítményű adózók esetén ez 2 millió forint) tartozással szűnt meg, ami az adóregisztrációs eljárásig semmilyen módon nem térült meg. A biztosíték határidőben történő megfizetésének elmulasztása esetén az adóhatóság törli a cég adószámát, a vállalkozás kényszertörlés alá kerül, 5 évre eltiltják az ügyvezetőt, és – bizonyos esetekben – a tulajdonosokat is.

Kényszertörlés alatti gazdasági tevékenység Kérdés

A NAV kintlévőségei 2019-ben Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) többek között kintlévőségeinek helyzetéről is beszámol a honlapján közzétett évkönyvében.

Kényszertörlés Kérdés

Egy kényszertörlés alá került szociális szövetkezet vezető tisztségviselője 4 órás munkaviszonyban van bejelentve a szövetkezethez. A kényszertörlési eljárás alatt felmodhat-e, megszüntetheti-e a munkaviszonyát, illetve lemondhat-e a vezetői státuszáról? Válaszukat előre is köszönöm!

Cégek átalakulása és megszűnése. Ismét elérhető hiánypótló kiadványunk! Cikk

Ahogyan a cégek megalakulnak, úgy meg is szűnnek. Ez természetes folyamat és nem feltétlenül jár veszteséggel vagy kudarccal. Bármilyen esetről is legyen szó, egy cég működésének lezárása azonban hosszú és összetett folyamat. A cégeljárási feladatok mellett rendezni kell az adózási és számviteli tennivalókat, emellett az adatszolgáltatási kötelezettségről sem szabad megfeledkezni. Ezek a feladatok ugyanakkor komoly kihívás elé állíthatják a társaságokat, hiszen a cégek megszüntetése nem a mindennapi rutin részét képezi. Hiánypótló kiadványunk a fenti feladatok elvégzésében nyújt gyakorlati segítséget a szakemberek számára.

Sokkal több céget végelszámoltak tavaly, mint korábban Cikk

Több mint 5 százalékkal több céget alapítottak, és 3,6 százalékkal kevesebb cég szűnt meg tavaly, mint az előző évben, azonban ez sem volt elég, hogy 2019-ben megforduljon a magyar cégek számának évek óta megfigyelhető csökkenése – derül ki a Bisnode cégcsoport legfrissebb adataiból.

Teljesíthetettlen fizetési kötelezettségek kényszertörlés alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cég fizetésképtelensége, valamint ügyvezető hiányában a cégbíróság megkezdte a vállalkozás kényszertörlését. A kényszertörlési eljárást megelőző nappal készül a számviteli beszámoló, melyben a tulajdonosoknak vissza nem fizetett tagi kölcsön, a munkavállalók részére ki nem fizetett munkabér, illetve közüzemi díjtartozás szerepel. A kényszertörlési eljárás alatt ezen fennálló kötelezettségek megfizetésére nincs lehetőség. A kérdésem az, milyen számviteli teendő adódik? Valamint, hogy ilyen esetben sikeresen lezajlik-e az eljárás, amelynek végén megszűnik a cég?

Célkeresztben a kft.-k: új behajtási hullám a NAV-nál Cikk

Az adótartozást felhalmozó, majd kényszertörlés, felszámolás alá került kft.-k vezetőivel szembeni perekre készül a NAV. A felszámolt cégek hitelezőinek, így a NAV-nak is lehetősége van a kft.-k korlátolt felelősségének áttörésére, így a felszámolt cég vezetőjével szembeni perre.

Kényszertörlés alatt álló cég Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kényszertörlés alatt álló céggel kapcsolatban az alábbi kérdésekre várom megtisztelő válaszát: 1. Egy kényszertörlés alatt álló cég vezető tisztségviselőjének milyen "jogosítványai" maradnak? Továbbra is adhat be, pótolhat-e adóbevallásokat, illetve mérlegbeszámolókat? 2, Ha egy kta. cégnek van részesedése, amely cég nem áll kta. alatt, annak a cégnek mi lesz a sorsa cégjogilag, azaz rá is megszűnés fog várni? A kta. anyacég eladhatja-e ezt a részesedését, mielőtt a kényszertörlési eljárás befejeződik? 3. Egy kta. alatt álló cégre vonatkozóan az ingatlan tulajdonosa visszavonja székhely-befogadó nyilatkozatát. Ebben az esetben a kta. alatt álló cég módosíthatja-e székhelyét? Ha nem, akkor ez vonatkozik az általa tulajdonolt cégekre (leányok) is? 4. A kta. cég vezető tisztségviselője adhat-e be igazolási kérelmet a kta. eljárás visszavonása érdekében? 5. A kta. cég vezető tisztségviselője kérheti-e a kta. eljárás megszüntetését, ha valamennyi elmaradt mérlegbeszámolót, adóbevallást beadott, illetve az esetleg fennálló adótartozások megfizetéséről megállapodott az adóhatóságokkal? Válaszát előre is köszönöm.

Kényszertörlés Kérdés

Az egyik általam könyvelt kft. ellen jogerős kényszertörlési eljárás van folyamatban. Nem volt még kényszertörléssel kapcsolatos feladatom, szeretnék a kérdésben segítséget kérni. Mi a teendőm nekem, mint megbízott könyvelőnek? 30 napon belül a kényszertörlést megelőző nappal mérlegbeszámoló benyújtása? Társaságiadó-bevallás benyújtása? Hipabevallás benyújtása? Ha ezeket elvégzem, hogyan tovább? Kérem a fenti kérdésben szíves iránymutatásukat.

Hitelezői igény bejelentése kényszertörlés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy partnerünk, aki ellen kényszertörlési eljárást indított a cégbíróság. Ennek a partnernek tartozása van felénk. Szeretnénk hitelezői igényünket benyújtani a cégbíróság felé. Mi ennek a módja? Kizárólag jogi képviselő útján lehet, vagy akár papír alapon vagy e-papír formájában? Milyen illetékfizetési kötelezettség áll fenn, és azt kinek a részére kell teljesíteni (például megyei cégbíróság)? Mely jogszabályban találom ennek a részletes szabályozását? Köszönettel.

Kényszertörlés alatti adótartozás fizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kényszertörlés alatt lévő társaság (kft.) adóját a cég ügyvezetője személyesen, készpénzben kifizette a NAV végrehajtói részére, a kifizetésről átvételi elismervényt kapott. A társaság házipénztári egyenlege 0 forint. A kényszertörlési eljárás április 18. napjával indult meg a társaság ellen, az ügyvezető a készpénzes kifizetést 04. 04-én teljesítette. Kérdésem, hogy ebben az esetben a társaság könyveiben milyen módon lehet rendezni a NAV felé az ügyvezető saját pénzéből fizetett tartozás kiegyenlítését? A tagi kölcsön elkerülhető? Amennyiben tagi kölcsönből kerül megfizetésre az adótartozás, akkor a kényszertörlési eljárás alatt a tagi kölcsönnel mi a teendő? Visszafizetni nem tudja a társaság az ügyvezető részére, mivel nincs semmilyen vagyona, csak adótartozása, a saját vagyona is negatív. Válaszukat előre is köszönöm!

Késett a cég a beszámolóval? Ezekre a szankciókra számíthat Cikk

Milyen következményei vannak annak, ha egy társaság elmulasztja, illetve a május 31-ei határidőt lekésve küldi be 2018. évi beszámolóját? Összefoglaltuk.

Végelszámolás: beszámoló, mérleg, a vagyon felosztása, kiadása Cikk

Végelszámolásról szóló írásunkat folytatjuk a végelszámolás időszakát lezáró beszámolóra, a vagyon felosztására és kiadására, az egyszerűsített végelszámolásra és a kényszertörlési eljárásra vonatkozó főbb szabályok ismertetésével.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close