30 találat a(z) jövedelemadó cimkére

Befizetési határidő Esemény

Elhunyt őstermelő Kérdés

Befizetési határidő Esemény

Befizetési határidő Esemény

Adózási határidők 2019. december 16-22. Cikk

Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.

Befizetési határidő Esemény

Külföldi kamat után fizetett adó Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar cég tulajdonában van román kötvény, mely után kamatot fizetett a román cég a magyar cég részére euróban. Az elszámolásnál feltüntették, hogy mekkora összegben vonták le és fizették be a román költségvetésnek "nem romániai adóalany külföldön megvalósított jövedelme utáni jövedelemadó"-ként. Kérdésünk, hogy ennek mi a helyes könyvelési módja (pénzügyi kamat, kamat utáni adó), illetve adózása (társasági adóban érvényesítése). Válaszát előre is köszönöm. Varró Mária

Családi gazdaság Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy családi gazdaság tagjai: „A”-tag családi gazdálkodó apa, „B”-tag leánygyermek, „C”-tag fiúgyermek. A családi gazdaság 2016-os bevételei: l. negyedéves bevétele: állattenyésztésből: 700.000 Ft,kapott támogatás: 5.000.000 Ft. ll. negyedéves bevétele: kapott támogatás: 1.800.000 Ft lll. negyedéves bevétele: állattenyésztésből: 6.000.000 Ft lV. negyedév: 2016. November 30-val „B”-tag leánygyermek kilép a családi gazdaságból. Helyére „D”-tagként 2016.12.01-vel az édesanya lép. Bevétel 2016.11.30-ig: Állattenyésztés: 300.000 Ft, kapott támogatás: 6.200.000 Ft. Bevétel 2016.12.01-től 2016.12.31-ig: kapott támogatás: 300.000 Ft. A családi gazdaság tagjai a személyi jövedelemadóban az átalányadózás szabályai szerint adóznak. Hogyan alakul az egyes családtagok személyi jövedelemadó adóelőlege („A”, „B”, „C”, „D” tag) az egyes negyedévekben? Hogyan szerepeltetendőek a fenti összegek az egyes családtagok 2016. évi személyi jövedelemadó bevallásában?

Jöhet az szja-csökkentés? Cikk

Ha a növekedés meglódul, el lehet gondolkodni az egy számjegyű szja bevezetésén is - közölte Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter a közmunkaprogram átalakítását ígérte, és azt szeretné elérni, hogy a jövőben már a vállalkozók adóbevallását is az adóhivatal készítse el – olvasható a vg.hu tárcavezetővel készített interjújában.

Szja külföldi munkavégzés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar építőipari kft. Ausztriában és Németországban is végez alvállalkozóként építőipari tevékenységet. A cég alkalmazottai A1-es igazolással dolgoznak pár hónaptól 2 éves időszakig Ausztriában. Itthon meg vannak fizetve utánuk a járulékok, a személyi jövedelemadó, azonban Ausztriában is fizet a vállalkozás az alkalmazottak után személyi jövedelemadót. Duplán nem lehet adóztatni a munkabért, ezért az lenne a kérdésem, jogos-e, hogy Ausztriában megfizettetik a vállalkozással a bérek utáni jövedelemadót? A cégnek nincs telephelye, irodája Ausztriában, már azt sem igazán értem, hogy miért kell ott egyáltalán fizetnie a vállalkozásnak? A cég visszaigényelheti onnan a megfizetett adót? Vagy itthon kellene visszaigényelni? Úgy gondolom, hogy mivel ez az adó a munkabért terheli, ez a munkaadónak nem jár vissza, esetleg a munkavállalónak, de neki is csak az éves bevalláskor. Szeretném kérni a segítségét ebben a kérdésben, ha megoldható, akkor jogszabályi hivatkozásokkal. Köszönöm!

18 éven keresztül nem fizetett jövedelemadót az elnökjelölt? Cikk

A The New York Times megszerezte a republikánus elnökjelölt, Donald Trump 1995-ös vagyonnyilatkozatát, s kiderült, hogy Donald Trump valószínűleg 18 éven keresztül nem fizetett jövedelemadót.

Május 31-ig félhetnek a NAV-nál – Tállai adócsökkentést javasol Cikk

Csökkenteni kell a jövedelmek adóterheit, a forgalmi, fogyasztási típusú adók arányát pedig növelni a költségvetési bevételekben – hangsúlyozta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára egy sajtótájékoztatón, hozzátéve: az Európai Bizottság szerint is helyes ez a magyar kormány által követett irány.

Tállai: ötezerrel több új lakás; tovább dagadó zsebek Cikk

Összefoglalta az idei eredményeket és a jövő évi kilátásokat évértékelő sajtótájékoztatóján Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára.

Megjelent a júliusi VálaszAdó Cikk

Szokatlan menetrendet és tempót diktált az idén az országgyűlési képviselőknek és az adózás után érdeklődőknek a Parlament: ősz helyett már tavasszal kipipálták a következő év költségvetésének, és így az adócsomagnak is a jóváhagyását.

Kitermelt fa utáni adó- és járulékteher Kérdés

Erdőbirtokosok társulása a szükséges engedélyek birtokában fakitermeléssel foglalkozó társas vállalkozás részére lábon értékesíti erdejének fáit. Az értékesítésből befolyt bevételből a felmerült költségek után fennmaradt összeget a tulajdonosok között tulajdoni hányaduk arányában felosztják. Kérdésem az, hogy az őstermelői igazolvánnyal nem rendelkező és azt kiváltani sem szándékozó magánszemély tulajdonosok esetében a részükre megállapított járandóság után milyen mértékű személyi jövedelemadó és egyéb esetleges járulékfizetési kötelezettség merül fel?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close