56 találat a(z) iskolaszövetkezet cimkére

Nyugdíjas szövetkezeti tag és kiva Kérdés

Több munkalehetőség és magasabb bérek a diákoknak Cikk

Összességében nagyságrendileg 30 százalékkal több új diákmunka pozíció volt idén, mint egy évvel ezelőtt, a minőségi munkát végző fiatalok bére pedig átlagosan 20 százalékkal emelkedett ebben az évben. Ráadásul egyre több plusz juttatásban részesítik őket a munkaadók, amire szükség is van, hiszen a diákok foglalkoztatásában is egyre inkább ugyanazok a trendek érvényesülnek, mint a főállású dolgozóknál: nőnek a munkát vállalók elvárásai, amelyekhez a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell, ha meg akarják őrizni versenyképességüket.

Iskolaszövetkezeti tag szja nyilatkozata Kérdés

Hallgatói szerződés és iskolaszövetkezet Kérdés

Iskolaszövetkezet – szolgáltatási szerződés Kérdés

Munkavégzés szövetkezetekben: van-e szabadság, ki fizeti a költségeket? Cikk

Az iskolaszövetkezet, nyugdíjasszövetkezet, kisgyermekkel otthon lévők szövetkezete által foglalkoztatottak esetében ugyan nem munkaviszony jön létre, mégis számos kérdés merül fel a munkajogi szabályokkal, egyebek mellett a szabadsággal, a betegszabadsággal, a kárfelelősséggel, a költségviseléssel kapcsolatban.

18 év alatti személy szja-bevallása Kérdés

Rehabilitációs hozzájárulás: ki számít bele a létszámba, és ki nem? Cikk

Rehabilitációs hozzájárulás fizetésére kötelezett a munkaadó, ha az általa foglalkoztatottak létszáma a 25 főt meghaladja, és a megváltozott munkaképességű személyek száma nem éri el a létszám 5 százalékát. Cikkünkben áttekintjük, kiket kell a létszám meghatározása során figyelembe venni.

Diák foglalkoztatása munkaviszony mellett Kérdés

Iskolaszövetkezeti szolgáltatás számlázása Kérdés

Harmadik országbeli vagy EU-tagországban tanuló diák biztosítási jogviszonya Kérdés

Diákok foglalkoztatása Kérdés

25 év feletti diák dolgozhat-e iskolaszövetkezeti tagként? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdés merült fel egy iskolaszövetkezettel kapcsolatban: 1. Nappali, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diák 25. életévének betöltése után dolgozhat-e iskolaszövetkezet tagjaként? Amennyiben igen, csak szja-levonási kötelezettség merül fel vagy egyéb járulékfizetési kötelezettség is keletkezik? 2. Nappali, passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező diák 25. életévének betöltése után dolgozhat-e iskolaszövetkezet tagjaként? Válaszát előre is köszönöm szépen!

Szakmai gyakorlat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban szeretném segítségüket kérni, hogy jogszabályi változások miatt eddigi 960 óra helyett 400 óra lett a kötelező szakmai gyakorlat időtartama egyik felsőoktatási intézményben. Az egyetem emiatt csak erre az időtartamra írná alá az együttműködési megállapodást. Ezen felül lévő gyakorlati időtartamot már szabadon válaszható tantárgy keretében oldhatnák meg a hallgatók. Vagyis a plusz 480 órára, amire az intézmény plusz kreditet a hallgatónak, már nem kötelező szakmai gyakorlat keretében kerülne sor, vagyis erre az időtartamra a hallgatói munkaszerződés nem vonatkozik. Kérdésem lenne esetleg mégis vagy ha nem, milyen lehetőségünk van a hallgatókat foglalkoztatni akár megbízási jogviszonyban, iskolaszövetkezeten keresztül vagy munkaszerződés keretében? Válaszukat előre is köszönöm szépen!

Iskolaszövetkezet – Számlázás II. Kérdés

Tisztelt Kelemen Úr! A fenti kérdésre adott válaszára szeretnék reagálni és ennek alapján kérném szépen, válaszoljon világosan. Egyenes vagy fordított? A közvetített szolgáltatás esetén azt kell megvizsgálni, hogy az tartalmában megfelel-e az áfatörvény által meghatározott definíciónak: "munkaerő kölcsönzése, kirendelése, személyzet rendelkezésre bocsátása, illetve iskolaszövetkezet, közérdekű nyugdíjas szövetkezet szolgáltatásának igénybevétele". A kérdés szerint a közvetítő nem iskolaszövetkezet, de szükséges megvizsgálni, hogy a tevékenysége személyzet rendelkezésre bocsátása-e vagy sem. – Ugyanaz a szolgáltatás tartalma, és nem iskolaszövetkezet az, amely a szolgáltatást tovább közvetíti. Azt is érdemes megvizsgálni, hogy a "diákok közvetítése" kapcsolódik-e bármilyen másik (fő)tevékenységhez, amennyiben nem, akkor pedig az a kérdés is felmerülhet, hogy egyéb jogszabályi követelményekkel összeegyeztethető-e az adott tevékenység. – Az első kérdést nem értem. Miért számít, kapcsolódik-e másik főtevékenységhez? Pontosítaná milyen egyéb jogszabályra gondol? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsítetett foglalkoztatás hétvégén

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Foglalkoztatási bejelentés elmulasztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs