34 találat a(z) iskolakezdési támogatás cimkére

Iskolakezdési támogatás Kérdés

Iskolakezdési támogatás 2021 Cikk

Tanévkezdéskor sok munkáltató juttatásokkal, hagyományosan úgynevezett iskolakezdési támogatással segíti a tanulmányokat folytató gyermekeket eltartó dolgozóit. Kérdés, milyen adózási feltételek mellett lehetséges az érintett dolgozók jelentős kiadásainak munkáltatói mérséklése.

iskolakezdési támogatás Kérdés

Itt az ideje az iskolakezdési támogatásnak Cikk

Az áruházak polcain már sorakoznak az iskolatáskák, tanszerek, füzethalmok, egy hónap múlva kezdődik a gyermekes családok számára jelentős kiadásokkal járó tanév. Hagyomány, hogy ilyenkor sok cég iskolakezdési támogatással segíti dolgozóit. Mit kell tudni a támogatás adózási feltételeiről?

Iskolakezdési támogatás Kérdés

Visszaállítaná a cafeteria-rendszert a Jobbik Cikk

A Jobbik elképedve tapasztalja, hogy az iskolakezdés napjaiban, illetve a felvételt nyert felsőoktatási hallgatók költözésének heteiben mennyire érzéketlen a kormányzat. Mint ismeretes, a tavalyi évig olyan kedvezményesen adózó cafeteria-elemek álltak rendelkezésre, mint például az iskolakezdési támogatás, vagy a munkavállalók számára nyújtott lakhatási támogatás. Az idei kimutatások szerint a cégek elenyésző kisebbsége tudja csak kigazdálkodni ezeket a támogatásokat, mivel az utánuk fizetendő adók és járulékok 2019-re majdnem 80 százalékra (!) nőttek. Ráadásul bérjövedelemnek minősülnek, vagyis nem lehet utánuk kedvezményesen adózni. Hasonlóan brutálisan magas teher sújtja az olyan régebben elterjedt juttatásokat, mint a helyi utazási bérlet- vagy a diákhitel-támogatás – írja közleményében a Jobbik.

Alig adnak iskolakezdési támogatást Magyarországon Cikk

Drámaian visszaesett a cégek által nyújtott iskolakezdési támogatás miután az idei év elejével jelentősen kikerült a legtöbb támogatott elem a magyar cafeteria-rendszerből. Korábban 20-40 ezer forintot kaptak a munkavállalók augusztusban-szeptemberben, most gyakorlatilag semmit – írja a napi.hu.

Iskolakezdési támogatás adózása Cikk

2019. január 1-jétől megszűntek az iskolakezdési támogatás feltételeit megszabó korábbi előírások, így e juttatás már nem csak utalvány formájában, nem csak munkavállalónak, nem csak a családi pótlékra (nevelési ellátásra) jogosult, a köznevelésben részt vevő gyermek esetében adható.

Iskolakezdési támogatás 2019 Kérdés

Mivel az idén készpénzben is adható az iskolakezdési támogatás, de kritériumként ott van, hogy a családi pótlékra jogosult szülők kaphatják, illetve, hogy csak a gyermekek taneszközeire, ruházati termékekre lehet költeni, kérdésem, hogy készpénzes juttatás esetén a szülő számlával igazolja, hogy mire költötte ezt az összeget, illetve a jogosultságát pedig nyilatkozattal?

Iskolakezdési támogatás Kérdés

Kedves Szakértő! Iskolakezdési támogatás kizárólag utalvány formájában adható vagy esetlegesen készpénz formájában is (iskolakezdési támogatás/ajándék jogcímen) számfejtve? Adózásukat tekintve megszűnt a kedvezményes adózási mód, így mind a két formában jövedelemként adózik? Ez esetben megállja a helyét az alábbi cikk, vagy valótlan az írás? https://www.hrportal.hu/hr/iskolakezdesi-tamogatas-2019-20190618.html Válaszát előre is köszönöm!

Ezt kell tudni az iskolakezdési támogatás igénybevételéről Cikk

A NAV közzétette az iskolakezdési támogatás igénybevételéről szóló tájékoztatóját.

Iskolakezdési támogatás cafetérián kívül: mikor, kinek, hogyan adható? Cikk

Bár még tart a nyári vakáció, a tanulók szüleinek már a nyakukban a gond, hogyan teremtsék elő az új tanév kezdetével felmerülő kiadások fedezetét. Sok munkáltató kész a rászorult dolgozók megsegítésére, ám nem mindegy, hogy milyen adózási következményekkel kell számolniuk.

Iskolakezdési támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cég a dolgozóinak iskolakezdési támogatást fog adni, az összege a 2017. évben 38 295 Ft, melyből 15% + 14% járulékfizetés terheli. Érdeklődnék, hogy csak utalvány adása esetén lehet elszámolni, vagy számla alapján is el lehet-e számolni? S mindkét szülő igénybe veheti ezt az összeget, ha egy helyen dolgoznak, akkor is? Béren kívüli juttatásnak minösül-e vagy egyéb jutttatás között kell szerepeltetni? Üdv: Anita

Így adható iskolakezdési támogatás Cikk

Az iskolakezdési támogatás béren kívüli juttatás, amit a szülők tankönyv, taneszköz, ruházat vásárlására használhatnak fel. A támogatást – papír alapon vagy elektronikus formában kibocsátott – 2016. július 3-ától december 31-éig beváltható – utalvány formájában kaphatják azok, akiknek gyermeke közoktatási intézményben tanul, közölte a NAV.

Iskolakezdési támogatás szakszervezetnél Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, higy egy szakszervezet adhat-e iskolakezdési támogatást a tagjai részére? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi ügyvezető magyar cégben

Széles Imre

tb-szakértő

Ingatlaneladás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Személygépkocsi – áfa

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs