63 találat a(z) ingyenes cimkére

Így lehet igényelni az ingyenes internetet Cikk

A szolgáltatóknál kell igényelni a digitális oktatásban részt vevő diákoknak és tanároknak járó 30 napos ingyenes internet-szolgáltatást – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Ingyenes munkajogi tanácsadás országszerte Cikk

Már több mint 50 ezren kérték az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által finanszírozott, országszerte 138 JOGpontban elérhető ingyenes munkaügyi tanácsadást.

Dolgozóknak kávéautomata Kérdés

Nem tette ingyenessé a készpénzfelvételt, bírságot kapott az MKB Bank Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 7 millió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki az MKB Bankra, mert megsértette a díj- és költségmentes készpénzfelvétel biztosítására vonatkozó rendelkezést, az MKB csaknem másfél ezer ügyfelének nem biztosította az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét.

Nyugdíjas tag ügyvezető Kérdés

Hamarosan vége lehet a veszélyállapotnak, július 1-jéig lesz ingyenes a parkolás Cikk

Két héten belül megszavazhatja az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet és különleges jogrendi állapot megszüntetésére vonatkozó törvényjavaslatokat – jelentette be Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára mai sajtótájékoztatóján. Az egészségbiztosítási és családtámogatási ellátások meghosszabbítása, illetve az ingyenes közterületi parkolás július 1-jéig tart.

Kft.-székhely Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy kft. székhelye az ügyvezető saját tulajdonú házába vagy lakásába van bejelentve, az térítés nélkül lehetséges-e? Segítségét köszönöm: Ildi

Influenszerek adózása ingyen kapott termék, szolgáltatás után Cikk

Hogyan adózik a mások fogyasztását, vásárlását befolyásolni képes magánszemély – az influenszer – ha közösségi oldalakon, videó-megosztó portálokon elmondja véleményét az ingyenes kapott termékről, szolgáltatásról. Ismertetjük.

Ingyenes céginformációs hozzáférés a koronavírus-járvány idejére Cikk

Három hónapra ingyenessé tette szolgáltatásait a fiatal magyar startupperek alapította céginformációs rendszer, a Cégjelző. A jelenlegi járványügyi helyzetben különösen fontos, hogy a kis- és középvállalkozások naprakészek legyenek partnereik helyzetét illetően, ugyanis a koronavírus gazdasági hatásai több szektor szereplőit is erőteljesen érinthetik.

Díjmentes lesz a meddőségi vizsgálat és a kezeléshez szükséges gyógyszerek Cikk

Január elsejétől ingyenessé válnak a meddőségkezelésben használt, jelenleg is finanszírozott gyógyszerek és meddőségi beavatkozások – jelentette be sajtótájékoztatón Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Ingyenes BKK-bérlet januártól a budapesti álláskeresőknek Cikk

Januártól kapható a budapesti álláskeresők díjmentes bérlete a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bérletpénztáraiban és ügyfélközpontjaiban – közölte a BKK.

Ingyenes valósidejű céginformációk, de csak azonosítás után Cikk

A Magyarország 2020. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslat részeként – egyebek mellett – elfogadta a parlament a céginformációs rendszerrel kapcsolatos változásokat.

Munkásszállás és adózás 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Ügyfelem az építőiparban végzi tevékenységét. Az Ukrajnából származó dolgozóinak lakhatását szeretné megoldani! Ezért egy magánszemélytől családi házat vásárolt. Az ukrán dolgozókat ebben a családi házban szeretné elszállásolni, amit terv szerint a dolgozók térítés nélkül munkásszállásként használhatnának! A közüzemi díjakat és a fenntartással kapcsolatos számlákat a munkáltató fizetné. Kérésem: A fentiek alapján kérem, hogy szíveskedjenek bemutatni, hogy mire kell figyelni az adótörvények alkalmazásakor különösen a személyi jövedelemadó, a társasági adó és az általános forgalmi adóra vonatkozóan! Köszönettel várom válaszukat ! Üdvözlettel:W.Andrea

Jogi személy tulajdonosnak térítés nélkül juttatott részesedés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk egyik magánszemély tulajdonosától visszavásárolt részesedést. Ezt aztán a többi tulajdonos térítés nélkül, részesedésük arányában megkapta. A magánszemély tulajdonosok adó- és járulékkötelezettsége bevallásra és befizetésre került. A jogi személy tulajdonos a kapott részesedést pénzügyi bevételként elszámolta. Kérdésem, hogy a jogi személy tulajdonos ezt a bevételt a 1829-es bevallásban adóalap-csökkentő tételként figyelembe veheti-e? Segítséget előre is köszönöm!

Ingyenes lesz a tömegközlekedés Prágában a szmogos napokon Cikk

Ingyenessé teszik a közösségi közlekedést Prágában az erősen szennyezett levegőjű napokon, az intézkedés már a szmogriadó legalacsonyabb fokozata esetén életbe lép – jelentette be a cseh főváros önkormányzata.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Könyvviteli szoftverváltás

Nagy Norbert

adószakértő

Nem egyezményes ország külföldi munkavállalója

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős könyvvezetésből vissza egyszeresbe

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close