926 találat a(z) ingatlan cimkére

Ingatlan bérbeadása szálláshely-üzemeltető részére Kérdés

Magánszemély ingatlan-bérbeadás értékcsökkenés Kérdés

Közel 40 százalékkal kevesebb új lakásépítési projekt indult a fővárosban Cikk

Közel 40 százalékkal kevesebb új lakásépítési projektet indítottak el a fővárosban a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, amely a vírus okozta befektetői elbizonytalanodást jelzi annak ellenére is, hogy az adatok még nem mutatnak drámai változást az új építésű lakások darabszámában – közölte az Otthon Centrum hétfőn az MTI-vel.

Szálláshely-szolgáltatás, iroda-, garázsbérbeadás Kérdés

Egyszerűsített végelszámolás: mi a teendő az ingatlannal, az árukészlettel? Cikk

Egyik ügyfelünk egyszerűsített végelszámolással szeretné megszüntetni a cégét. A kft. egyedüli tagja egy másik kft. A megszűnését tervező cég főkönyvében szerepel ingatlan, illetve árukészlet is. Ahhoz, hogy a társaság végelszámolása befejeződjön, értékesíteni kell az ingatlant, illetve az árukészletet, vagy az adómentesen átadható a tulajdonos kft. részére? Ha adómentesen átadható a tulajdonos kft. részére, akkor ezt hogyan kell lekönyvelni? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló válaszolt.

Telek térítésmentes átadásának könyvelése Kérdés

Napelem bérbeadás Kérdés

Ingatlan sorozatjelllegű/üzletszerű értékesítés Kérdés

Fel nem vett osztalék Kérdés

Üzletrészvásárlás, vételár és érték Kérdés

Ingatlan bérbeadása Kérdés

Ajándékozott ingatlan értékesitése Kérdés

Kft. ingatlan értékesítésének áfavonzata Kérdés

Értékcsökkenés elszámolása az szja-ban. Általános szabályok Cikk

Az értékcsökkenési leírás elszámolása jelentős tétel a költségek között. A gépek berendezések, felszerelések esetében többféle választási lehetőség van az általános szabály helyett. A kisértékű gépek, berendezések esetében azonnali költségelszámolást lehet alkalmazni.

Követelésvásárlás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelemnek követelésvásárlásból származott jövedelme. 2013 évben vásárolta meg a követelést és a szerződés szerinti kifizetésig járó késedelmi kamatot 9 000 000 forintért. A fedezetként szolgáló ingatlan értékesítésre került a követelés értékénél magasabb vételárért, így ügyfelem részére 6 évvel később, 2019. évben kifizetésre került 13 000 000 Ft főkövetelés és 5 000 000 Ft késedelmi kamat. A kérdésem az lenne, hogy 2019. évben ügyfelemnek milyen fizetési kötelezettsége keletkezik. Az 5 millió forint késedelmi kamatra a kamatbevételre vonatkozó szabályok vonatkoznak-e, érvényesíthető-e a tartós befektetés kamatbevételére vonatkozó kedvezmény? Abban az esetben, ha 2019. évben ügyfelem a befolyó összegből lakóingatlant vásárolt, érvényesíthet-e bármilyen kedvezményt? Köszönöm megtisztelő válaszát!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesület – könyvelés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Pénztárgép, számlázás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close