7 találat a(z) idénymunkás cimkére

Táppénz, csed és gyed őstermelőnek és mezőgazdasági idénymunka után Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatott szabadsága – példákkal Cikk

Mezőgazdasági idénymunka esetén (maximum 120 nap) kell-e szabadságot fizetni? Ha igen, akkor azokra a napokra is kell az 500 forint járulékot fizetni és be kell jelenteni a dolgozót? A maximum 120 napba bele kell férjen a szabadság is? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Nagy-Britannia: hiányoznak a külföldi idénymunkások, a kényszerszabadságon lévőkre számítanak a farmerek Cikk

Az új koronavírus-járvány miatt bezárt vállalatok kényszerszabadságon lévő alkalmazottai segíthetnének a földeken hamarosan elkezdődő gyümölcsszedési munkálatokban, mivel valószínűleg messze nem lesz elegendő külföldi idénymunkás e feladat elvégzésére – mondta a brit környezetvédelmi miniszter.

Egyre többeket jelentenek be alkalmi munkásnak a cégek Cikk

Sokkal többet dolgoztak idén az alkalmi munkaerőként felvettek, mint a korábbi években – írja a Magyar Nemzet a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) származó adatsorra hivatkozva.

Mezőgazdasági idénymunkás foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mezőgazdasági termékelőállítással foglalkozó cég mezőgazdasági idénymunkásokat szeretne alkalmazni, egyszerűsített foglalkoztatás keretében, zöldségszedési munkára, heti 6 napon, több héten keresztül, napi szintű bejelentéssel. Kérdésem, hogy megfelelő-e, ha egy héten 6 napot dolgozik a munkavállaló, 1 pihenőnapja marad, a vasárnap, utána újra 6 napot dolgozik, és ez 4 héten keresztül történik így? A napi 8 óra feletti részre 50 százalékos túlórapótlékot fizet a munkáltató, a szombati (6. napi ) munkavégzésre nem fizet túlórapótlékot az idénymunkajelleg miatt, továbbá, ha fizetett ünnepre esik a munkavégzés, akkor 100 százalékos pótlékot fizet, éjszakai pótlék nem merül fel. Helyes-e a munkáltató eljárása, tehát megfelel-e a törvényeknek? Köszönettel.

Táppénz számítása, csed, gyes Kérdés

Tisztelt Szakértők! Munkavállaló előző évben egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgozott kb. 120 napot részben alkalmi, részben mezőgazdasági idénymunkásként. Idén januártól dolgozik munkaviszonyban. November végén szül. Szeptemberben szeretne táppénzen lenni, amikor már feltehetően megterhelő lesz a munkavégzés a babára nézve. Mi alapján számítható a táppénz? Jár-e neki csed, gyed, és mi alapján számítható? Köszönöm, ha válaszolnak. D.

Egyszerűsített foglalkoztatott – munkahelyi baleset Kérdés

Tisztelt Szakértők! Mezőgazdasági idénymunkás egyszerűsített foglalkoztatottunk munkahelyén balesetet szenvedett. A foglalkoztató kéthetente "keresetkiegészítésként munkából való kiesés következtében fájdalomdíjat" állapított meg. Kérdésünk: milyen és mekkora összegű járulékokat, és milyen és mekkora összegű közterheket kell mind a munkáltatónak, mind a munkavállalónak megfizetnie a pénz átadásakor? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Könyvviteli szoftverváltás

Nagy Norbert

adószakértő

Nem egyezményes ország külföldi munkavállalója

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős könyvvezetésből vissza egyszeresbe

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close