4 találat a(z) használatba adás cimkére

Személygépkocsi használatba, kölcsönbe, bérbeadása, kft. más kft.-nek Kérdés

Egy kft. a pénzügyi lízingbe vett személygépkocsiját 3 évre használatba adja egy másik kft.-nek, melyben a tulajdonosok között van azonos. A használatba adásról milyen szerződést köthet? Mi minősül használatba adásnak, vagy kölcsönadásnak, vagy bérbeadásnak? Milyen jogszabályban található meg a használatba adás, kölcsönadás, bérbeadás fogalma, amit alkalmazni kell? A gépkocsi üzemeltetője ki lesz, be kell jelenteni a hatóságoknál, vagy nem szükséges? Cégautóadót ki köteles fizetni? A gépkocsit használó ezen szerződés alapján milyen költségeket számolhat el? Például üzemanyag, szerviz, biztosítás. Köszönöm szépen válaszukat.

Használatba adás térítésmentesen Kérdés

Tisztlt Szakértő! Cégünk tulajdonában van egy telek és egy műhely, ami egybeépült egy lakással. Sem a telket, sem a lakást nem használjuk, viszont azok eladását sem tervezzük. Kérdésem: térítésmentesen használatba adnánk mind a telket, mind a lakást, ennek fejében a használó elvégezné a szükséges javításokat stb., rendben tartana mindent. Ezt szerződésben szeretnénk rögzíteni. Cégünk jól járna, mert a vagyona megmaradna, de nem kellene gondot fordítani semmire (hóeltakarítás, rendben tartás stb.). Van-e ennek akadálya, amennyiben igen, milyen megoldást javasol? Semmilyen ellenértéket nem kérnénk, ennek fejében mindkét ingatlan a folyamatos használat eredményeként nem romlana le. Várom válaszát. Tisztelettel: Nagy István

Ingatlanértékesítés tulajdonjog-fenntartással Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben kérném szíves állásfoglalásukat. Adott egy cég, amely az ingatlanát tulajdonjog-fenntartással adta el. Kérdezném, hogy az eladónál számviteli szempontból mely időpont lesz az ingatlan kivezetésének az időpontja: a tulajdonjog végleges átszállásának az időpontja, vagy a birtokba, használatba adás napja?

Ingyenes használatba adás Kérdés

Egy magánszemély a tulajdonában álló üzlethelyiséget ingyenesen használatba adja a saját Kft-jének.A Kft az üzlethelyiséget boltként használja,ennek kapcsán a fenntartási költségeket is elszámolja.Keletkezik-e ezen ügylet miatt bármely félnél adó illetve illetékfizetési kötelezettség?Változtat-e a helyzeten,ha a helyiséget nem a Kft használja,hanem az bérbeadja - már nem ingyenesen - egy másik társaságnak? Üdvözlettel várom válaszukat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

A kata új szabályozásának érvényessége

Szipszer Tamás

adószakértő

Használt termék közösségi beszerzés A60 jelentése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close