9 találat a(z) háztartási munka cimkére

Ezek is lekérdezhetők az eBEV portálon Cikk

Az eBEV portálon lekérdezhetők az egyszerűsített foglalkoztatásra, a háztartási munkára, a diákmunkára és a közérdekű nyugdíjas-szövetkezetek által foglalkoztatottakra vonatkozó bejelentések adatai is, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján.

Háztartási alkalmazott foglalkoztatása – be kell jelenteni Cikk

Egyre több család alkalmaz takarítót, bébiszittert, kertészt vagy egyéb háztartási segítőt. Ezt a fajta foglalkoztatást változatlanul a bejelentés hiánya jellemzi, miközben létezik legális formája is. A háztartási alkalmazott bejelentésének előnye, hogy a háztartási munka után nem keletkezik bejelentési, bevallási vagy adó- és járulékfizetési kötelezettség, míg mulasztás esetén magas összegű bírságot fizethetünk.

A diákmunka feltételei. Bér, adózás, foglalkoztatási forma Cikk

A tanév befejezését követően sok diák vállal munkát, ezért érdemes áttekinteni a legfontosabb tudnivalókat. Ismertetjük a bérezésre és az egyes foglalkoztatási formákra (munkaviszony, megbízás, egyszerűsített foglalkoztatás, iskolaszövetkezet) vonatkozó adózási előírásokat.

Korrepetálás háztartási alkalmazottként Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cikkében a korrepetálásra alkalmazható jogviszonyokat részletezi. http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/Amikor_a_maganszemely_kifizetonek_minosul_I19IOM A 2010. évi XC. törvény 1. § (2) bekezdés 1. pontja szerint a gyermekek "házi tanítása" is háztartási munkának minősül. Kérdésem, hogy az említett korrepetálásra – Ön szerint – alkalmazható-e ez a fajta jogviszony?

Rengeteget dolgozunk ingyen Cikk

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) felmérése szerint a népesség átlagosan több időt fordít fizetetlen munkára, mint fizetettre – előbbire 214, utóbbira 164 perc jut egy nap.

Háztartási munka adózása Kérdés

Kedves Szakértő! Alkalmilag háztartási munkát szeretnék vállalni, időseket gondozni, takarítani, bevásárolni. A napidíj 5 000 forint lenne. Ez milyen bejelentési kötelezettséggel jár, hogyan tudom magamat bejelenteni, és milyen adót, járulékot kell fizetni? Köszönöm a választ.

A magánember közterhei a nála dolgozó után Cikk

Sokan azt hiszik, hogy ha magánszemélyként díjazás ellenében közvetlenül más magánszeméllyel munkát végeztetnek, az adókötelezettségek teljesítése jellemzően a munkát végző egyén dolga. Ám ez csak meghatározott esetekben igaz.

Feketén, szürkén foglalkoztatják? Ellenőrizze, hogy ne járjon pórul! Cikk

Gyakori a munkaadók lebukása a feketefoglalkoztatás, a bejelentések elmulasztása, a zsebbe fizetés miatt. Később a dolgozó is ráfizethet, ha pillanatnyi előnyök miatt belemegy az ilyen kontraktusokba.

Bejárónőt, bébiszittert foglalkoztat? Így úszhatja meg a bírságot Cikk

Ha a takarításra, mosásra, vasalásra, a kerti munkákhoz, vagy gyermekének nyelvtanulásához alkalmaz valakit, az illető díjazásán felül viszonylag olcsón megúszhatja a közterheket. De súlyos bírságot is fizethet, ha megszegi a háztartási munkára vonatkozó előírásokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Német jövedelem, magyar kft.

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Helyi adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Családi gazdaság támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs