7 találat a(z) gyógynövény cimkére

Megjelent a kertészeti ültetvények telepítését támogató új pályázati kiírás Cikk

Több mint 25 milliárd forint keretösszeggel új pályázati felhívás jelent meg az ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatására – jelentette be Nagy István az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleménye szerint, közölte az MTI.

Orvosi vizsgálat: mikor kötelező a tüdőszűrés a munkavállalónak? Cikk

Egy munkavállaló nem szeretné elvégeztetni a munkaorvos által előírt évi egyszeres tüdőszűrést (a munkaköre nem indokolja). Hol lehet megbizonyosodni arról, hogy tényleg szükséges-e az alkalmasság megállapításához a tüdőszűrő-vizsgálat, vagy ezt a munkaorvos saját hatáskörben dönti el? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd válaszolt.

Hamarosan megnyílnak a pályázati lehetőségek ültetvények telepítésére Cikk

Az Agrárminisztérium (AM) tizenötmilliárd forintnyi forrással hirdet pályázatot a Vidékfejlesztési program keretében az ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatására – jelentette be Nagy István agrárminiszter a tárca szerdai közleménye szerint.

Kedvezőbb pályázati feltételek a gyógy- és fűszernövény-termesztés támogatásánál Cikk

A kertészeti ágazat beruházásainak sikeres megvalósítása érdekében módosította a Miniszterelnökség a gyógy- és...

Így kell adóznia a medvehagyma-, éticsiga-, gyógynövény-gyűjtögetőnek Cikk

A vadon gyűjtött gyógy- és fűszernövények, a vadon termő gyümölcsök és gombák, valamint az éticsiga értékesítése január 1-jétől egyszerűsödött. A magánszemélyként, felvásárlónak értékesítő gyűjtögetők kevesebb adminisztrációval és alacsonyabb adóval számolhatnak – közölte a NAV.

Savanyúbb lesz a vadalma? Muszáj lesz adózniuk a gyűjtögetőknek is Cikk

Jövőre új szabály kötelezi a felvásárlókat, hogy az erdőn, mezőn gyűjtögető magánszemélyek által leadott szerzeményért fizetett ellenértékből forrásadót vonjanak.

Saját kezűleg gyűjtött növény értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértők! A Mecsek erdeiben kora tavasszal nyílik a medvehagyma, mely gyógynövénynek minősül. Ha ezt a növényt – engedély birtokában – saját kezűleg leszedjük, és saját élelmiszer kisboltunkban árusítjuk, akkor milyen bizonylatok és szabályok kísérik a beszerzéstől az értékesítésig ezen tevékenységet? Ha jól gondolom, a beszerzéshez csak az engedély kiváltásának díjáról szóló irat fog kapcsolódni. Milyen beszerzési költséget alátámasztó bizonylat lehet még? A növény értékesítését pedig – a többi áruhoz hasonlóan – szimplán nyugta/számla kíséri? Ha a fenti kérdésben bármilyen egyéb ötlettel vagy tanáccsal tudnak szolgálni, az nagy segítségemre lenne. Válaszukat előre is köszönöm! Tisztelettel: Emese

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Képernyő előtti munkavégzés

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Átalakulás esetén eredménytartalék felosztása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink