10 találat a(z) gépjárművezető cimkére

Nemzetközi fuvarozás, kiküldetés: elfogadta az új szabályokat az Európai Parlament Cikk

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén csütörtökön elfogadta, és ezzel a kihirdetésüket követően nem sokkal érvénybe lépnek az uniós közúti szállítási ágazat reformját célzó, a járművezetők munkakörülményeire, a nemzetközi szállítást végző járművezetők kiküldetésére vonatkozó új szabályok – közölte az uniós parlament csütörtökön.

Hivatásos jogosítvány térítésmentesen nehézgépjárművekre Cikk

Négyezren szerezhetnek térítésmentesen nehézgépjárműre szóló jogosítványt, a mintegy 4 milliárd forintos belföldi forrásból 2400 tehergépjármű-vezető és 1600 autóbuszvezető képzése valósulhat meg a következő években – közölte Varga Mihály az MTI-vel.

3000 forint napidij Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kft. belföldi fuvarozást végző tevékenységet folytat, közúti árufuvarozási engedéllyel rendelkezik. Gépjárműveik 3,5 tonna felettiek. Kérdés,hogy a gépjárművezető, illetve az árukísérő részére adható-e a napidíj (3000 Ft/nap), igazolása a menetlevél. Válaszát előre is köszönjük.

3000 forint adómentes napidíjátalány Kérdés

Köszönöm szépen a választ. Nem gondoltam, hogy erre a következtetésre lehet jutni. További kérdés: mi vonatkozik a 3,5 tonna feletti gépjárművet vezetőkre, sőt ott ugye kocsikísérő is van.

Munkaidőkeret, szombati munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaidőkeretben, gépjárművezetői munkakörben foglalkoztatott munkavállaló szombati munkavégzése esetén kell valamilyen bérpótlékot fizetni? Köszönöm.

Minimálbér vagy garantált bérminimum? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy közúti árufuvarozással foglalkozó kft. Teherautóik a 3,5 tonnát nem haladják meg, a sofőrök "B" kategóriás jogosítvánnyal rendelkeznek. Kérdésem az, hogy ezeknek a sofőröknek kötelező-e megkapniuk a garantált bérminimumot? Köszönöm a válaszát.

Fuvarozás Kérdés

Tisztelt szakértő! Cégünk rendszeresen végez Ausztriában szerelési munkálatokat dolgozóival. A munkálatokhoz rendszeresen ki kell szállítani szerelési anyagokat. A szállitást a cég a saját 3,5 tonna alatti teherautóval végzi saját gépkocsivezetővel. Számomra nem világos, hogy ebben az esetben is kötelező-e a gépjárművezetőknek a kinn tartózkodás idejére az osztrák minimálbért megadni? Vagy ez az előírás csak a szállítmányozó cégekre vonatkozik? Köszönettel G-Kvitt Kft

Folytatott tevékenység és a minimum járulékalap Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérném segítségét, hogy mi alapján dönthető el, hogy egy egyéni vállalkozónak a minimálbér vagy a garantált bérminimum-e a kötelező legkisebb járulékalapja? (Nálunk egy tápboltos, valamint egy baromfitenyésztő egyéni vállalkozó kapcsán merült fel ez a kérdés.) A választ keresgélve az interneten, egy honlapon találtuk, hogy a gépjárművezető munkakörben foglalkoztatott munkavállalóknak, mivel nem kell rendelkezzenek sem középfokú iskolai végzettséggel, sem középfokú szakképzettséggel, nem jár a garantált bérminimum. Viszont FEOR alapján nem a 9-es osztályba kerülnek besorolásra, ezért nem tudom, hogy ez így helyes-e? Köszönöm!

Ügyeleti díj gépjárművezető esetén Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy, ha a sofőrünk egy bécsi utat áruszállítással, lepakolással megjár 16 óra alatt, akkor mennyit lehet elszámolni neki ügyeleti díjnak? Annak pedig hogy kell venni a szorzóját? Jár-e neki az alapbére és úgy az ügyeleti pótlék, vagy csak a pótlék jár a sofőrnek? Hogyan tudom kiszámítani, hogy mennyi a tényleges munkavégzés belőle, és mennyi a rendelkezésre állás? Köszönettel várom a választ.

Gépjárművezetők munkaidejének elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy gépjárművezető munkaidejéből a levezetett órákat kell csak elszámolni, vagy a rakodás alatti állásidőt is. Köszönöm: Gábor

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámajándék 2.

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Eltulajdonított eszköz

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Meghiúsult tárgyieszköz-értékesítés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close