17 találat a(z) gázár cimkére

Gázárplafon: megállapodtak az uniós tagállamok energiaügyi miniszterei Cikk

Az európai uniós tagállamok energiaügyi miniszterei hétfőn Brüsszelben politikai megállapodást kötöttek a holland gáztőzsde, a TTF határidős piacára vonatkozó árplafon bevezetéséről.

Radikálisan csökkent a hazai földgázfogyasztás októberben Cikk

Az enyhe októberi időjárás és az ipari kereslet csökkenése mellett telítődtek az uniós tárolók, amelynek eredményeként mérséklődtek az európai földgáz termékárak, a hazai felhasználás októberben az előző évihez képest 41 százalékkal csökkent – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) októberi földgázpiaci riportja alapján szerdán az MTI-vel.

Változnak a földgázkészlet ármeghatározási szabályai Cikk

Módosította a kormány a különleges földgázkészlet létrehozásáról szóló 260/2022. kormányrendeletet – derül ki a Magyar Közlöny ma kihirdetett 147. számából.

A magyar kormány semmilyen módon nem támogatja az európai gázársapkát Cikk

Magyarország semmiképp nem támogatja az európai uniós gázársapka bevezetését, mivel az álcázott szankciós intézkedés, amely az energiaárak emelkedéséhez és súlyos ellátásbiztonsági kihívásokhoz vezetne – szögezte le Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Brüsszelben.

A gázár hatósági korlátozását javasolja az Európai Bizottság Cikk

A földgáz árának piacfüggetlen, hatósági korlátozását javasolja az Európai Bizottság a romló európai energiapiaci helyzet miatt – írja a Handelsblatt című német üzleti lap egy belső bizottsági dokumentumra hivatkozva.

Kormányinfó: nyugdíjprémium, gázellátás, aszálykárenyhítés, uniós ügyek, Vodafone-biznisz Cikk

Az energiaellátás Magyarországon mind a gáz, mind az áram tekintetében biztosított – jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón. Közölte: a tavalyihoz hasonló, azzal megegyező nyugdíjprémium kifizetésére számíthatnak idén is a nyugdíjasok, a felső határ 80 ezer forint. Arra a kérdésre, hogy miért nem emelkedik tíz éve a családi pótlék, a miniszter úgy reagált, kár kiemelni a családtámogatási rendszer egyetlen elemét.

56 százalékkal emelkedett az európai gázár az első negyedévben Cikk

Háromheti csúcs után 16,5 százalékos heti áremelkedéssel zárhat az európai szabadpiaci földgázár ma. Az első negyedévben 56 százalékos volt az áremelkedés.

Horvátország is áfacsökkentéssel próbál gátat szabni az áremelkedésnek Cikk

Az általános forgalmi adó (áfa) csökkentésével és támogatásokkal állítja meg Zágráb az áremelkedési hullámot Horvátországban, különös tekintettel az energiahordozók drágulására – jelentette be Andrej Plenkovic horvát kormányfő szerdán, amikor bemutatta a kabinet átfogó intézkedéscsomagját.

Ideiglenesen korlátozzák a lakossági áram és gáz árát Romániában Cikk

Romániában ideiglenesen korlátozza a lakossági villamos energia és gáz árát, illetve kiterjesztették az árkompenzációban részesülők körét. Az újabb intézkedések februárra és márciusra érvényesek a román kormány mai ülésén elfogadott sürgősségi rendelet szerint.

Rekordszintre nőtt az európai gázár Cikk

Ezer köbméterenként 2000 dollár fölé szökött az európai gázár hétfőn kora délutánra. A gázár reggel óta folyamatosan emelkedik arra a hírre, hogy leállt a gáztovábbítás a Lengyelországon és Fehéroroszországon áthaladó, kétezer kilométer hosszú Jamal-Európa gázvezetéken Németország felé.

Az energiatörvény módosításáról döntött a kormány gazdasági kabinetje Cikk

Az energiatörvény módosításáról döntött a kormány gazdasági kabinetje, a részletek még nem ismertek. Szakipari körökben úgy tudják, hogy a nem lakossági áramfogyasztók „adóját” emelnék, amely a távhő rezsicsökkentést védi – írja a hvg.hu.

Ismét drágítja a földgáz exportárát a Gazprom Cikk

Rövid időn belül ismét emelte az exportra szánt földgáza árára vonatkozó előrejelzését a Gazprom.

Tavaly júniushoz viszonyítva ötszörösére drágult a földgáz Cikk

Folytatódott a gázárak emelkedése augusztusban, a hónap folyamán megawattóránként 7 eurós növekedés volt a spot piacokon; tavaly júniushoz viszonyítva ötszörösére nőttek az árak – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) augusztusi földgáz piacmonitoring jelentéséből.

Újabb történelmi csúcsot döntött a földgáz ára Európában Cikk

Újabb történelmi csúcsra emelkedett a földgáz tőzsdei ára pénteken Európában.

Jelentősen drágult a földgáz Európában Cikk

Jelentősen drágult és ismét 800 dollár fölé emelkedett a földgáz ezer köbméterenkénti ára a szabadpiaci kereskedésben pénteken.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg iparűzési adó

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég könyvvizsgálata

Nagy Norbert

adószakértő

Kapott előleg számviteli elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs