5 találat a(z) fizetendő áfa cimkére

Ingyenes termékátadás számlázása Kérdés

Egyesület fordított adózású építési számla Kérdés

Áfakorrekció Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2013. 04.16-án vásárolt ingatlan eladásra kerül. 22 millió forintért vásároltuk. 2014.02.04-én beruházás keretében 14 millió forint az ingatlanra lett aktiválva. Mindkét esetben az áfát levontuk. Hogyan számolom a korrekciót, illetve a visszafizetendő áfát? A beruházásnál mely időponttól számolom? Várom érthető és kielégítő válaszát, tekintettel, hogy még új vagyok e témában. Köszönöm szépen!

Beruházás Kérdés

Sportegyesület csarnokot épít, amit kb. 2020-ban aktivál. Ingatlannál bejelentkeztünk az áfa alá, bérbeadás esetére. Egyik tag felé bérleti jogot adott el (5 évre), ami nagy összegű. Az összes beruházás számláját mikor helyezhetem levonásba? Első esetben, ha nem saját rezsis beruházás? Vagy ha saját rezsis beruházás? Egyszerűség miatt, mivel kevés saját munkaerőt alkalmazunk, de nem feltétlenül. Ha 2020-ban aktiválom, akkor saját rezsisnél megállapítom a bekerülési értékét az ingatlannak, ezt fizetendő áfába helyezem, majd ekkor az összes kiadás (ezzel kapcsolatos) számla áfáját levonásba helyezem? Az egyenleget befizetem. Innentől számítva 20 évig figyelem hogy mennyi az AM/nem AM arány és az adott évben az egy évre jutó részt utólagosan korrigálom az aránynak megfelelően? Ha nagy az adómentes arány, nem e lehetséges, hogy semmit sem helyezek fizetendő áfába és nem vonom le az áfáját semmi beszerzésnek sem, hogy az elkövetkező 20 évben ne kelljen korrigálni, hisz kevés lesz az adómentes bevétel, mivel saját célra használja túlnyomórészt az egyesület. Mi Önök szerint a leghelyesebb és legegyszerűbb eljárás?

Áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cég italautomaták üzemeltetésével foglalkozik. A bevételt havonta többször veszik ki a gépekből. A fizetendő áfa alkalmanként, illetve havonta összesítve meghaladhatja az 1 millió forintot. Ezeket a tételeket kell-e szerepeltetni a belföldi összesítő jelentésben? Válaszát köszönöm szépen. Tulogdi Mária

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági őstermelőnek történő kifizetések a járulékbevallásban

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Közösségen belüli értékesítés II.

Bunna Erika

adótanácsadó

Részesedés térítésmentes átadása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close