13 találat a(z) fizetendő áfa cimkére

Határokon átnyúló egyesülés Kérdés

FAD-os termék beszerzése közösségi partnertől Kérdés

Import szolgáltatás Kérdés

Fizetendő áfa bevallása és befizetése nem vagy csak részfizetés esetén Kérdés

Áfa önellenőrzés Kérdés

Időszaki elszámolás készpénzes fizetés esetén Kérdés

Adott, kapott előleg bizonylatai és könyvelése Cikk

Olvasónk olyan külföldi partnerrel kereskedik, aki előlegfizetést kér, de erről nem állít ki bizonylatot, előlegszámlát. Hogyan járjon el szabályszerűen ezek könyvelésénél? Olvasói kérdésre Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Fordított áfás tételek önrevíziója Kérdés

Ingyenes termékátadás számlázása Kérdés

Egyesület fordított adózású építési számla Kérdés

Áfakorrekció Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2013. 04.16-án vásárolt ingatlan eladásra kerül. 22 millió forintért vásároltuk. 2014.02.04-én beruházás keretében 14 millió forint az ingatlanra lett aktiválva. Mindkét esetben az áfát levontuk. Hogyan számolom a korrekciót, illetve a visszafizetendő áfát? A beruházásnál mely időponttól számolom? Várom érthető és kielégítő válaszát, tekintettel, hogy még új vagyok e témában. Köszönöm szépen!

Beruházás Kérdés

Sportegyesület csarnokot épít, amit kb. 2020-ban aktivál. Ingatlannál bejelentkeztünk az áfa alá, bérbeadás esetére. Egyik tag felé bérleti jogot adott el (5 évre), ami nagy összegű. Az összes beruházás számláját mikor helyezhetem levonásba? Első esetben, ha nem saját rezsis beruházás? Vagy ha saját rezsis beruházás? Egyszerűség miatt, mivel kevés saját munkaerőt alkalmazunk, de nem feltétlenül. Ha 2020-ban aktiválom, akkor saját rezsisnél megállapítom a bekerülési értékét az ingatlannak, ezt fizetendő áfába helyezem, majd ekkor az összes kiadás (ezzel kapcsolatos) számla áfáját levonásba helyezem? Az egyenleget befizetem. Innentől számítva 20 évig figyelem hogy mennyi az AM/nem AM arány és az adott évben az egy évre jutó részt utólagosan korrigálom az aránynak megfelelően? Ha nagy az adómentes arány, nem e lehetséges, hogy semmit sem helyezek fizetendő áfába és nem vonom le az áfáját semmi beszerzésnek sem, hogy az elkövetkező 20 évben ne kelljen korrigálni, hisz kevés lesz az adómentes bevétel, mivel saját célra használja túlnyomórészt az egyesület. Mi Önök szerint a leghelyesebb és legegyszerűbb eljárás?

Áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cég italautomaták üzemeltetésével foglalkozik. A bevételt havonta többször veszik ki a gépekből. A fizetendő áfa alkalmanként, illetve havonta összesítve meghaladhatja az 1 millió forintot. Ezeket a tételeket kell-e szerepeltetni a belföldi összesítő jelentésben? Válaszát köszönöm szépen. Tulogdi Mária

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztrák biztosítás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szociális tűzifa juttatás kiszállítása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Átalányadózó vállalkozó bankszámlanyitás

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs