84 találat a(z) fizetés cimkére

Nőtt a nők fizetési hátránya Cikk

Emelkedett a nők száma a munkaerő-piacon az utóbbi egy évben, de ezzel párhuzamosan a két nem közötti fizetési különbségek is nőttek - közölte a Hay Group nemzetközi menedzsment tanácsadó cég legfrissebb felmérésének eredményeit az MTI-vel.

Heti 36 órás foglalkoztatás Kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy heti 36 órás foglalkoztatás esetén lehet-e havi díjas a dolgozó, vagy csak órabéres? Hogyan kell ilyenkor számítani a munkaidőt, lévén, hogy a ledolgozott napok száma 20-23 között változik, és nyilván nem 7 óra 20 percet dolgozik naponta, hanem mondjuk hétfő-csütörtök 8 óra, pénteken 4 óra. Így a ledolgozott havi munkaideje attól függ, hogy milyen nappal kezdődik és végződik a hónap. Kell-e ezt figyelni, ha havi díjas? Vagy egyszerűen a szerződésben meghatározott munkarend szerint dolgozik, hol többet, hol kevesebbet? Ha órabéresként foglalkoztatom, akkor rövid hónap esetén nem kapja meg a minimálbér/garantált bérminimum arányos részét. Segítséget kérek ebben eligazodni. Köszönöm.

Mennyi az annyi? Fizetések Magyarországon Cikk

A munkavállalók kétharmada az országos bruttó 225 ezer forintos átlagjövedelemnél 18 százalékkal kevesebbet, bruttó 190 ezer forintot keres havonta - derül ki a Workania állásportál által üzemeltetett fizetesek.hu legfrissebb felméréséből, idézi a ProfitLine.hu az MTI-t.

Ők keresik a legtöbb pénzt Magyarországon Cikk

Kiderült, milyen egyetemek, főiskolák friss diplomásai viszik haza a legmagasabb fizetést, és kik helyezkednek el a leggyorsabban.

Fizetés zsebbe Cikk

Kutatások szerint Magyarországon akár a munkavállalók hatoda is feketén kaphatja fizetését, vagy annak egy részét. A fehér, legális zónán kívüli foglalkoztatás gúzsba köti a magyar gazdaságot. Nem elég, hogy a torzítja a versenyt a feketebér, eltéríti a gazdaságpolitikai intézkedéseket, de kevesebb az adóbevétel is, s a munkavállalók számára is megalázó ez a megoldás. Borítékozás, kódolt üzenetváltások, megkésett kifizetések és a feketepénz, ami nélkül magyarok százezreinek megélhetése kerülne veszélybe.

Tranzakciósadó-mentesen lehessen felvenni a nyugdíjat és a fizetést Cikk

Törvényjavaslatot nyújtott be Lamperth Mónika és Szekeres Imre MSZP-s képviselők annak érdekében, hogy a tranzakciós illeték alól mentességet kaphasson a munkabérek és a nyugdíjak kifizetése.

Beszállító kifizetése Kérdés

Beszállítom számláját úgy fizetem ki, hogy bemegyek a bankjában, és a számlájára készpénzzel befizetem az összeget, természtesen a közlemény rovatban feltüntetve, hogy milyen számú számlabefizetése. Ez rendben van így?

Tizenöt százalékkal nőhet a bruttónk - megszavazták a törvényt Szakértői Kommentár

Az Országgyűlés hétfőn este szavazott a 2012-es adótörvényekről. Ebből a legtöbbeket érintő rész a bérkompenzáció, mely azt hivatott teljesíteni, hogy senkinek ne csökkenjen a nettó jövedelme jövőre az adójóváírás kivezetése miatt. Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, átlagosan 15 százalékos bruttó béremelésre van szükség. De mennyivel nőnek majd a bérköltségek?

Nyugdíjkorhatár után: hiába fizetnének többet, a magyarok nem dolgoznának tovább Cikk

A magyar munkavállalók kétharmada még akkor sem dolgozna a nyugdíjkorhatár után, ha emelnék a fizetését - derül ki a Randstad humánerőforrás-szolgáltató cég Workmonitor című felmérésének adataiból.

Akár fél évig is ingyen dolgoztathatna a munkaadó Cikk

Súlyos büntetéseket szabhat ki, akár fél éves fizetésünket is megvonhatja a munkáltató jövő évtől, ha vétkes kötelezettségszegést követünk el munkánk során az új Munka törvénykönyve tervezete szerint. Utoljára ilyet a Kádár-kor szabályozása tartalmazott, ezt hozza vissza a javaslat, elődjénél is kíméletlenebb és veszélyesebb kivitelben.

Betegbiztosítás: munkanélküliként mikor mennyit kell fizetni? Cikk

Munkanélküliként mekkora betegbiztosításra jogosult valaki, ha fizet?

Kisebb jövedelem: az adójóváírás csökkentése hogyan kompenzálható? Cikk

Az igazi probléma a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége szerint, hogy a munkavállalók háromnegyedének csökkent a nettó keresete, és ami most történik, az nem béremelés, hanem kompenzáció, ami nem jelent keresetnövekedést a tavalyi évhez képest, miközben az árak elrohantak.

Alacsonyabb nettó bérek: az adójóváírás a "bűnös" Cikk

Sokan az egykulcsos adó bevezetését teszik felelőssé azért, hogy csökkent a fizetésük, holott a magyarázat ennél jóval összetettebb. Az adójóváírás- és a jogosultsági határ csökkenése miatt legrosszabbul a gyermektelen, bérből élők járnak. Számukra is van azonban megoldás.

Kikerült a visszamenőleges hatály a különadó törvényből - jelentős változások Cikk

Nem örökölhető a különadó fizetési kötelezettség, változik a fizetési határidő és kikerült a hatvannapot meghaladó rész a módosított törvényjavaslatból, nem kell március 1-ig visszamenőleg megfizetni az adót. Az alkotmányügyi bizottság kedd reggeli ülésén támogatta Lázár János zárószavazás előtti módosító indítványait, zárószavazás jövő héten lesz.

Mennyivel keresnek többet a mozdonyvezetők, mint a buszsofőrök? Cikk

"Lejárt az előző kollektív szerződés, és nem sikerült megállapodni az újról” – röviden ez az előzménye a Budapesti Közlekedési Vállalatnál 2010. január 12-én kezdődött, többnapos sztrájknak. Márpedig a kollektív szerződés a munkavállalók egyik legkomolyabb érdekérvényesítő eszköze, a munkajogi előírásokon és a konkrét munkaszerződésen túlmenő jogokat is garantálhat a dolgozóknak. A végkielégítésről, a prémiumról, felmondási időről vagy a béren kívüli juttatásokról ebben lehet a törvénynél kedvezőbb feltételekkel megállapodni.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Mikrogazdálkodói beszámoló

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Visszadó

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Monitor előtti munkavégzés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs