13 találat a(z) finnország cimkére

Kata – költözés külföldre Kérdés

Tényleg négynapos munkahetet vezetnek be a finnek? Cikk

Idehaza is nagyot futott egy Sanna Marin finn kormányfőnek tulajdonított állítás, miszerint Finnország bevezeti a négynapos munkahetet és a hatórás munkanapokat. Mindez egy nemzetközi félreértés története – olvasható az urbanlegends.hu oldalán.

Négynapos munkahetet, és napi hatórás munkavégzést javasol az újdonsült miniszterelnök Cikk

Négynapos munkahetet és hatórás munkanapokat javasol Finnországban az ország fiatal miniszterelnöke, a 34 éves Sanna Marin. A politikus a szomszédos Svédországban már 2015-ben bevezetett törvény példáját követné előterjesztésével – írja a szeretlekmagyarorszag.hu a Daily Mail cikkére hivatkozva.

Finn nonprofit szervezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar közhasznú művészeti alapítvány Finnországban lépett fel, és szeretnének számlázni, de a finn nonprofit szervezetnek nincsen adószáma, csak regisztrációs száma. A finn szervezet a következő, adózással kapcsolatos leírást küldte: "Feltételek adózásra vonatkozó pontjai: 5. PERFORMERS FROM OTHER COUNTRIES - TAX AT SOURCE Fees for performers from other countries will be taxed at source in Finland in accordance with international tax contracts between the countries concerned, i.e. for performing artists 15% net of fee. In case the company has a non-profit status in its country (it is founded / owned / funded by public organizations, city, state, region, foundations etc.), it may be free of tax at source in Finland. The non-profit company is responsible to deliver those written official documents to the festival in connection with this contract to be delivered for tax authorities in Finland. 6. VAT – INVOICING THE PERFORMANCE In accordance with the Value Added Tax Act (1501/1993) article 1, subsection 1, clause 1 value added tax is payable to the State on the sales of goods and services in the conduct of business, which take place in Finland. But according to the article 45, subsection 1, clause 1 tax is not payable on fees to performing artists, to other public performers or sportsmen. So the performing in Finland should always be invoiced without VAT." Milyen áfával állítsa ki a számlát a magyar fél?

Uniós (finnországi) áfa visszaigénylése itthonról Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországi székhelyű vállalkozás rendszeresen fizet olyan finn számlákat, ahol kötelesek felszámítani a finn áfát (például személyek országon belüli utaztatása). Segítséget szeretnék kérni, pontosan milyen módon, melyik nyomtatvánnyal lehet a finn áfa visszaigénylését elkezdeni. Az éves vagy negyedéves minimális összeghatár is érdekes, és az is, hogy az éves visszaigénylésnek meddig kell beérkeznie.

Finnországban szerzett jövedelem adózása Magyarországon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakra szeretném az útmutatását: magyar állampolgár, Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező magánszemély Finnországban munkaviszonyból származó jövedelme hogy adózik Magyarországon? Fel kell-e tüntetnie az szja-bevallásában és milyen árfolyamon? Melyek a szabályok, ha 180 napnál kevesebb időt tölt Finnországban, vagy ha többet? Válaszát várva, előre is köszönöm.

Nemzetközi fuvar áfája Kérdés

Cégünk közösségen belüli fuvarszolgáltatást nyújt (humanitárius segélyszállítmány) egy közösségen belüli (finn) gyülekezet részére, mely közösségi adószámmal nem rendelkezik. Az indulás helye Finnország, az érkezés helye Magyarország. Hogyan alakul a fuvar tekintetében az áfafizetési kötelezettségünk?

Az adócsökkentésért cserébe többet kell dolgozni, befagyasztják a béreket, visszafogják a juttatásokat Finnországban Cikk

A finn kormány ígéretéhez híven csökkenti az adókat, miután a szakszervezeti tagok 90 százaléka jóváhagyta a júniusban kötött bérmegállapodást.

Finn áfabevallás magyarországi elszámolása kft. esetében Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyarországi áfaalany kft. Finnországban vásárokon árusítja (nem saját előállítású, hanem Magyarországon vásárolt) termékeit. Erre tekintettel rendelkezik finn adószámmal; az ottani könyvelő készíti el az áfabevallását az ottani tevékenységére vonatkozóan. Kérdésem, hogy az általa benyújtott bevallásban szereplő bevétel és költség nettó értéke hogyan számolható el a magyarországi társasági adóbevallásban? Nettó árbevétele és nettó költsége az ő bevallás alapján beállítható-e a könyvelésbe? Milyen erre vonatkozó bizonylattal kell rendelkezni a magyarországi könyvelésben? Helyesen járunk-e el, ha a Magyarországon készített áfabevallásában csak a hazai áfakörös tevékenységben keletkező bevételeit és költségeit tüntetjük fel? Válaszát előre is köszönöm!

Így mehetnek nyugdíjba a finnek: ki kaphat garantált ellátást? Cikk

Cikksorozatunkat, amelyben ismertetjük több európai uniós tagállam társadalombiztosítását, most Finnország társadalombiztosításának bemutatásával folytatjuk.

Emelik a finnek a nyugdíjkorhatárt Cikk

Fokozatosan 62,4 évre emelik a finnek a nyugdíjkorhatárt a növekvő államadósság és a gyengülő gazdasági teljesítmény miatt.

Finn nagykövet: a válságadók nem növelik a magyar adópolitikába vetett bizalmat Cikk

Bár a finn cégek változatlanul érdeklődnek Magyarország iránt, a válságadók nem növelik a magyar adópolitikába vetett bizalmat - mondta Jari Vilén, Finnország budapesti nagykövete szerdán Szekszárdon, ahol a helyi befektetési lehetőségekről tájékozódott.

Az EU-tagállamok legfőbb adónemei: Finnország Cikk

A 2001. május 23-án kiadott „ Az Európai Unió adópolitikája – prioritások az elkövetkezendő évekre” dokumentuma képezi az Európai Bizottság adózásra vonatkozó stratégiáját.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kapcsolt vállalkozás

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Áttérés, kataátalány

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Kivás vállalkozó

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close