51 találat a(z) fiktív cimkére

Cégvezetők ellen emeltek vádat adó- és járulékcsalások miatt Cikk

Vádat emelt hét cégvezető ellen az állami költségvetést több tízmillió forinttal megkárosító, fiktív munkaerő-kölcsönzéssel kapcsolatos adó- és járulékcsalások miatt a Heves Megyei Főügyészség – közölte a szervezet vezetője szerdán az MTI-vel.

Letartóztatták a több százmilliós kárt okozó fakereskedőket Cikk

Százmilliós károkat okozó fakereskedő bűnözőkre csaptak le egyszerre két helyen is a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) észak-alföldi pénzügyi nyomozói. Négy embert előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság.

Fiktív szerződésért, csődbűntettért öt és fél évet kellene ülnie a vállalkozónak Cikk

Csaknem 900 millió forintos kárt okozó csődbűntett miatt öt és fél év börtönbüntetéssel sújtott első fokon a Szegedi Járásbíróság egy helyi építési vállalkozót – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t.

800 milliós áfacsalással vádolják a testvéreket Cikk

Vádemelési javaslattal fejezte be a nyomozást a NAV Észak-alföldi Bűnügyi Igazgatósága egy Szabolcs megyei testvérpár ügyében, akik cégcsoportot működtetve, fenyőfűrészáru kereskedelmével csaknem 800 millió forint áfát csaltak el.

Milliárdos áfacsalás! Hamis számlák elhunytak cégei nevében Cikk

Hamis számlákkal csökkentette áfáját egy műtrágyával üzletelő kecskeméti férfi. A NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói őrizetbe vették – közölte az adóhatóság.

Hamis számlával szállították a rakományt Cikk

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei rövid időn belül két esetben is ekáerben nem rögzített burgonya- és almaszállítmányt találtak Békés megyében, lengyel teherautókban.

Fiktív projektekre kértek támogatást Cikk

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat hét emberrel szemben, akik közül többen egy bűnszervezet tagjaként fiktív projektekhez pályáztak európai uniós és hazai költségvetési alapok támogatásaira – tájékoztatta az ügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Fiktív tanulókra kért támogatást az iskola Cikk

Egy Csongrád megyei alapítványi iskola vezetőjével és egyik volt helyettesével szemben javasolnak vádemelést a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói. A jelenleg más büntetőeljárás alatt is álló gyanúsítottak valótlan adatok alapján csaknem 330 millió forint normatív támogatást igényeltek.

Magyar áfaügyet vizsgál az EU Cikk

Magyar ügy került az EU Bírósága elé, amely nagyon fontos eset lesz, mivel az adóellenőrzés során a fiktív számla – adólevonási jog témakörét érinti, írja blogbejegyzésében Fekete Zoltán Titusz, az RSM Zrt. adómenedzsere.

Fiktív számlákkal akarták megúszni a közterheket Cikk

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség hat emberrel szemben a KSE-ügyben – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Többen bedőltek az álszámláknak Cikk

Csaknem 4,8 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Telefonkönyv Magyarország Kft.-re megtévesztő reklámozási gyakorlat miatt, a társaság ugyanis számlának látszó dokumentumot küldött vállalkozásoknak, adataik online telefonkönyvben történő megjelenítését ajánlva.

Milliárdos értékben fogadtak be fiktív számlákat Cikk

Több mint 1,3 milliárd forint összegű fiktív számlázás ügyében emelt vádat az ügyészség két – főleg médiareklámokkal és internetes oldalak üzemeltetésével foglalkozó – gazdasági társaság tulajdonosai és hét társuk ellen, közölte a Fővárosi Főügyészség kedden az MTI-vel.

Számlagyárosokat csípett fülön a NAV Cikk

Kiskőrösön magyar és szlovák elkövetők közreműködésével magyarországi cégeknek nagyüzemben állítottak ki fiktív számlákat, a valótlan dokumentumokat felhasználók közel 4 milliárd forinttal csökkentették áfafizetési kötelezettségüket. Az ügyben egyebek mellett adócsalás miatt javasolnak vádemelést a pénzügyi nyomozók – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

Fiktív utakon járatták az árut, hatvan cég vett részt az adócsalásban Cikk

Vasipari termékek forgalmazására szakosodott bűnszervezetet leplezett le az adóhatóság, a cégek jogosulatlan áfa-visszaigényléssel hárommilliárd forintos kárt okoztak a magyar költségvetésnek – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának igazgatója a Debrecenben tartott sajtótájékoztatón.

Áfacsalás merész ötletekkel Cikk

Több mint 300 millió forintos áfacsalásra derítettek fényt egy számlázási láncolat felszámolásával a Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóellenőrei. A cégláncolat fiktív értékesítési sorozattal tej és egyéb élelmiszerek magyarországi forgalmazása közben próbálta eltüntetni az áfát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénzforgalmi elszámolás uniós számla

Nagy Norbert

adószakértő

Le nem vonható áfa könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Termékimportáfa

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink