27 találat a(z) figyelmeztetés cimkére

Engedély nélküli tevékenységet gyanít az MNB (Frissítve) Cikk

Az MNB engedély nélküli tevékenységek gyanújával vizsgálódik az olajkutam.com nevű portált működtető amerikai céggel szemben. Befektetési döntés előtt mindig érdemes áttekinteni az MNB honlapján elérhető legális piaci szereplők lajstromát, illetve a befektetői figyelmeztetések listáját is. Cikkünket frissítettük (2024.04.24.).

A fűtési szezonnal járó veszélyekre figyelmeztet a katasztrófavédelem Cikk

A fűtési szezon kezdetével a lakástüzek és a szén-monoxid-mérgezés veszélyére hívja fel a figyelmet az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Figyelmeztette a GVH az ATV-t az egyik műsor nyereményjátéka miatt Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata alapján az ATV a „Heti Napló Sváby Andrással” című műsorának nyereményjátékával megtévesztette a fogyasztókat, mert nem derült ki egyértelműen, hogy a nézők meddig szavazhatnak a műsorban. A tévétársaság, amely végig együttműködő volt az eljárás során, nem kapott bírságot, ugyanakkor igazolnia kell a GVH felé, hogy a jogszabályokhoz igazítja a műsorgyártását.

Másodfokú riasztást adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat több vármegyére Cikk

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki Nógrád, Pest és Heves vármegyére az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek délelőtt – közölte az MTI.

GVH: útmutató az influenszereknek, figyelmeztetés a légitársaságoknak Cikk

2022 novemberében a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megújította a tisztességes influenszer marketinget támogató útmutatóját, belevágott a zöld reklámüzenetek világának vizsgálatába és figyelmeztette a légitársaságokat az online jegyeladási gyakorlataik tisztasága miatt – tette közzé honlapján a GVH.

Megtévesztő fogászati hirdetések miatt figyelmeztetett a GVH Cikk

Megtévesztették a fogyasztókat a MindentMent fogászati lánc üzemeltetőjének hirdetései – ezt állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). Az első jogsértését elkövető magyar kisvállalkozás önként korrigálta a problémákat, ezért a hatóság bírság helyett figyelmeztetésben részesítette – írja honlapján a GVH.

Nyári szezonális ellenőrzés: figyelmeztetések, bírságok, tevékenységkorlátozások Cikk

2022. augusztus 20-án befejeződött a július 1-jén indult nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. Az országos akció során az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek 4679 ellenőrzést végeztek el, és 14 ezernél is több hazai és külföldi élelmiszertételt vizsgáltak. A feltárt szabálytalanságok miatt az ellenőrök 87 alkalommal éltek figyelmeztetéssel, 425 esetben szabtak ki bírságot megközelítőleg 31,5 millió forint értékben, míg tevékenységkorlátozást 37 esetben rendeltek el. A tavalyihoz képest alacsonyabb volt a forgalomból kivont élelmiszerek aránya, de a mennyiségük még így is csaknem elérte a 10 tonnát. Vegyes képet mutatnak tehát a tapasztalatok – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Másodfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ augusztus 20-a éjfélig Cikk

A pénteki heves zivatarok számosságát, térbeli előfordulását tekintve még jelentős a bizonytalanság, az időjárási helyzet függvényében a piros riasztási fokozat kiadása sem zárható ki – tette közzé az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapján.

Figyelmeztetések és munkaviszony megszüntetése Kérdés

MKB: csalók próbáltak hozzájutni bizalmas banki adatokhoz Cikk

Az egyesült MKB Bankhoz az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett az ügyfelektől azzal kapcsolatban, hogy csalók próbáltak hozzájutni bizalmas banki adataikhoz e-mailes megkeresés útján. A csalók jellemzően arra hivatkoznak, hogy a jogelőd Budapest Bank és MKB Bank egyesülése miatt szükségessé vált adataik vagy jelszavuk módosítása – figyelmeztette ma ügyfeleit az MKB.

Hőségriadó: harmadfokú figyelmeztetéseket is kiadott a meteorológiai szolgálat Cikk

A tartós hőség veszélye miatt a legmagasabb, harmadfokú (piros) figyelmeztetéseket is kiadott mára az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azonnali hatályú felmondás hogyan jogszerű Kérdés

Két pénzügyi vállalkozás engedélyét vonta vissza az MNB Cikk

Szigorúan fellép a továbbiakban az Magyar Nemzeti Bank (MNB) azon az alapvető működési adataikat a jegybanknak késedelmesen vagy egyáltalán nem megküldő pénzügyi vállalkozásokkal szemben. A mulasztók – e piac közel ötöde – a felszólításokon, bírságon túl végső esetben engedély-visszavonásra számíthatnak a felügyelési munka akadályozásáért. A jegybank súlyos adatszolgáltatási jogsértések miatt vonta vissza most a Credit Unió Pénzügyi Zrt. és a Pannon Star Capital Pénzügyi Szolgáltató Zrt. engedélyét is, olvasható az MNB honlapján.

Versenyhivatali figyelmeztetést kapott az otthonterkep.hu portál működtetője Cikk

A GVH megállapította, hogy az otthonterkep.hu weboldalt működtető Mapsolutions Zrt. megtévesztette a fogyasztókat, amikor reklámjaiban azt állította: több mint 455 000 ingatlan (illetve ingatlanhirdetés) található az oldalon. A vállalkozás ugyanis nem tudta igazolni állítását, közölte a GVH.

Zivatarok és felhőszakadás miatt vasárnapra is figyelmeztetést adtak ki Cikk

Heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt több megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat vasárnapra.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

SZÉP-kártya 2024.01.01-től

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Örökölt termőföld eladása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink