78 találat a(z) fidesz cimkére

Árfolyamgát: a Fidesz helyesli a PSZÁF felvetését Cikk

A Fidesz helyesli a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) felvetését az árfolyamgát meghosszabbításának lehetőségéről, azzal ugyanis még több devizahiteles család szociális biztonsága erősödhetne - közölte Kocsis Máté, a kormánypárt kommunikációs igazgatója pénteken.

Fidesz: jövőre egyszerűsödik az adóbevallás Cikk

Zajlik a magyar adórendszer radikális átalakítása, amelynek során jövőre lényegesen egyszerűsödik az adóbevallás rendszere - közölte Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a szocialista Burány Sándor csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

A Fidesz mentességet adna a tranzakciós adó alól bizonyos esetekben Cikk

A Fidesz hajlandó lenne megfontolni, hogy mentességeket adjanak a januártól bevezetendő tranzakciós adó alól - mondta a Bloomberg hírügynökség szerint Rogán Antal az új adóról szóló keddi parlamenti vitában. A Fidesz leendő új frakcióvezetője szerint a tervezet több ponton módosításra szorul.

Magyar Progresszív Intézet: az Orbn-kormány teljesített és be nem váltott ígéretei Cikk

A Magyar Progresszív Intézet legfrissebb elemzése szerint az Orbán-kormány eddig a családpolitika területén bizonyult a legkövetkezetesebbnek, míg korábbi ellenzéki ígéreteitől leginkább gazdasági és oktatási kérdésekben tért el.

Selmeczi: nem adóztatják a nyugdíjakat, nem törlik el az özvegyi nyugdíjat Cikk

Nincs szó a nyugdíjak megadóztatásáról, sem az utazási kedvezmény vagy az özvegyi nyugdíj eltörléséről - közölte Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az MSZP-s Korózs Lajos hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

Eva: szándékosan dramatizálják a helyzetet? Cikk

Tovább folyik a harc a kormány és a Fidesz frakciója között az egyszerűsített vállalkozói adó ügyében. Míg a képviselőcsoport szakpolitikusai kompromisszumos megoldással akarják megvédeni az evát, és azért bírálják a kabinetet, mert szerintük feleslegesen vegzálná a kisvállalkozókat, addig a kormány a gazdasági visszaeséstől tartva mindenképpen növelni akarja a bevételeket. A gazdasági minisztériumban úgy számolnak, hogy a gazdaság további lassulása miatt 50 milliárdos lyuk keletkezhet a jövő évi költségvetésen.

A Fidesz-frakció hétfőn mondja meg mit gondol az eváról Cikk

Hétfői ülésén foglal állást a Fidesz parlamenti frakciója az adótörvényekhez benyújtott összes módosító javaslatról, így azokról is, amelyek az egyszerűsített vállalkozói adót, az evát érintik - közölte a kormánypárti képviselőcsoport sajtóosztálya pénteken.

Módosulhat a chipsadó: a túró rudi és a kakaóital megúszhatja Cikk

Több fideszes módosító indítvány is érkezett a csipszadóhoz: egyebek mellett a kakaóitalokat, vagy a túró rudit vennék ki az adó hatálya alól, amelyet azonban kiterjesztenének az extrudált sós élelmiszerekre és az alacsony gyümölcstartalmú lekvárfélékre is.

Kiskaputól tart egy fideszes képviselő - módosítaná a végtörlesztésről szóló törvényt Cikk

Levélben fordult Rogán Antalhoz, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnökéhez a végtörlesztési törvény módosítását kezdeményezve Horváth Zsolt (Fidesz) veszprémi országgyűlési képviselő, mivel - mint elmondta - több devizaadós kérelmét a jogszabály értelmező rendelkezésének hiányossága miatt utasították el a bankok.

Fidesz: aki tízszer többet keres, az tízszer többet is adózik Cikk

A Fidesz szerint teljesült a szocialista Török Zsolt vágya, hiszen az arányos adórendszerben aki tízszer többet keres, az tízszer többet is adózik.

Nyugdíjba vonuló bírák: a Ház előtt a fideszes javaslat Cikk

Benyújtotta hétfőn az Országgyűlésnek a Fidesz a nyugdíjba vonuló bírák pótlására vonatkozó törvényjavaslatát, amely gyorsabb pályáztatást tenne lehetővé a bírói előmenetelben.

Szijjártó: az már eldőlt, hogy a védett kor intézménye megmarad Cikk

A miniszterelnök szóvivője a Kossuth Rádió reggeli műsorában hangsúlyozta: a nyilvánosságra hozott dokumentum egy konzultációs munkaanyag, amelyhez továbbra is várják az észrevételeket, javaslatokat, véleményeket.

Munka törvénykönyve: összecsaptak a pártok Cikk

Valamennyi ellenzéki párt kifogásolta hétfőn a munka törvénykönyve módosításának a kormányzati honlapon pénteken közzétett tervezetét; a kabinet mindeközben viszont azt hangsúlyozta: a dokumentum egy konzultációs munkaanyag, amelyhez várják az észrevételeket, javaslatokat, véleményeket.

Fidesz: a demonstrálók nem akarnak dolgozni és másokat is akadályoznak Cikk

A Fidesz-frakció szerint a szerdán útzárakat és tiltakozó demonstrációkat szervezők ismét bebizonyították, hogy ők nem akarnak dolgozni, és politikai céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a munkába jutásban másokat is akadályozzanak.

Rogán az "offshore-lovagokat" támogatná Cikk

Rogán Antal fideszes képviselő olyan módosító javaslattal állt elő, amely újra szabaddá tenné az utat a magyarországi jövedelmek adóparadicsomokba menekítésének egyik módja előtt. A módosítás az offshore-vagyonok hazahozását is könnyebbé tenné.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink