78 találat a(z) fidesz cimkére

Benyújtotta Lázár a különadót újraszabályozó fideszes javaslatot Cikk

Hétfő reggel benyújtotta a parlamentnek a végkielégítéseket sújtó 98 százalékos különadó újraszabályozására vonatkozó javaslatát a Fidesz frakcióvezetője, miután az Alkotmánybíróság (Ab) múlt pénteken megsemmisítette a különadó visszamenőleges hatályát.

Fidesz a különadóról: az ország érdekeivel ellentétes az Ab-döntés Cikk

A Fidesz meggyőződése, szerint az Alkotmánybíróság Magyarország érdekeivel ellentétes döntést hozott - reagált a párt frakcióvezetője a testület 98 százalékos különadó visszaható hatályát megsemmisítő döntésére.

Népszabadság: módosítják a 98 százalékos különadóról szóló törvényt Cikk

A Fidesz frakcióelnökségének legutóbbi ülésén megszületett a döntés arról, hogy kezdeményezik a végkielégítéseket 98 százalékos adóval sújtó törvény módosítását, hogy az a parlamenti képviselőkre, valamint a távozó megyei közgyűlési elnökökre is vonatkozzon - értesült a Népszabadság.

Lázár: a kétkarú rablók nagy adóbevételt hozhatnak Cikk

Lázár János szerint átláthatónak és beazonosíthatónak kell lennie a játékgépiparnak, amelynek újraszabályozására készül a kormányoldal. A Fidesz frakcióvezetője azt mondta, vannak olyan fokozottan veszélyes helyzetben lévő társadalmi csoportok, amelyeknél meg kell akadályozni, hogy a szociális támogatás vagy a nyugdíj a család helyett a játékautomatákba, azok haszonszerzőihez vándoroljon.

Bér- és adómonitoring bizottság: körülnéznek, nyomást gyakorolnak Cikk

Bér- és adómonitoring bizottságot hozott létre a Fidesz-KDNP-frakció; a Rogán Antal vezette testület feladata az lesz, hogy mind a köz-, mind pedig a magánszférában megvizsgálja, teljesültek-e az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) ülésén született bérmegállapodások, amelyeket Rogán Antal szerint "messze nem mindenhol" hajtottak végre teljes mértékben.

Fidesz: helyi különadót nem lehet kivetni Cikk

A Fidesz Zala megyei gazdatagozatának elnöke kedden közölte: hecckampányt folytat a Jobbik Zalaegerszegen azzal, hogy a bankokra, multinacionális cégekre helyi különadó kivetését javasolja, mert erre nincs joga az önkormányzatoknak.

Kósa a magánnyugdíjról: "visszaadták az embereknek a döntés szabadságát is" Cikk

A Fidesz alelnöke szerint a kormányoldal nyugdíjmentő törvénycsomagja nélkül nem lehetne megfékezni a magyar állam külső adósságállományának a robbanásszerű növekedését, ami rövid távon is ellehetetlenítené az országot és az embereket.

Nyugdíj : a Fidesz betartott ígéretről, az MSZP ''átverésről'' beszél Cikk

A Fidesz közlése szerint választási ígéretüket tartják be azzal, hogy lehetővé teszik: a nők akár 32 év munkaviszony és nyolc, gyermekneveléssel eltöltött év után nyugdíjba mehetnek. Az MSZP úgy véli, a kormány "átverte" a munkájukat becsülettel elvégző nőket.

Orbán bejelentette: egykulcsos adó, eltörölt adójóvírás Cikk

Orbán Viktor a parlamentben ismertette a napokban kidolgozott gazdasági akciótervet. A meghirdetett új gazdasági rendszer az első ütemben 29 intézkedésre épül.

Matolcsy: 3 éves adócsökkentési program készül Cikk

A pénzügypolitika három fő feladata az államadósság szintjének csökkentése, a fenntartható államháztartási deficitcél elérése és az euró bevezetése - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterjelölt a kinevezését megelőző meghallgatáson az Országgyűlés költségvetési bizottságában kedden.

Matolcsy: július elsején indulhat az adócsökkentési program Cikk

A Fidesz a jelenlegi 52-ből 12-16 adónemet törölne el, vonna össze; a három éves adócsökkentési program július 1-jén indulna.

Cafeteria: a Fidesz felülvizsgálja a béren kívüli juttatások rendszerét Cikk

Mindenképpen felülvizsgálja a Fidesz a cafeteria jelenlegi adózási rendszerét - közölte Varga Mihály csütörtökön Budapesten, emlékeztetve arra, hogy szakértők a szuperbruttósítással kapcsolatban is ezt javasolták.

Orbán adóforradalmat ígért Cikk

Adóforradalomról, egyszerű adóbevallásról és az adóreform menetéről beszélt Orbán Viktor.

Kövér az adócsökkentésről: 2010-ben nem fog menni Cikk

Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke szerint az új kormány ebben az évben nem fogja csökkenteni az adókat és járulékokat, a vállalkozók e terhei a ciklus végére, a munkavállalóké pedig az azt követő két évben mérséklődhetnek.

Fidesz: adócsökkentés lesz, de radikális csak jövőre Cikk

A kormányra kerülése esetére adócsökkentést ígérő Fidesz következetesen arra hivatkozik, hogy az adószabályok megváltoztatásának ütemezése, a csökkentés mértéke attól függ, mivel szembesülnek az átadás-átvételkor. A párt vezetőinek legfrissebb nyilatkozatai alapján az várható, hogy az adórendszer egészét érintő változás csak jövőre lesz, de egyes adótételek már idén módosulhatnak; a Fidesz egyszerűsítené az adórendszert és figyelembe venné a családi szempontokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Garantált bérminimum vagy minimálbér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Ingatlan-bérbeadás adózása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Mérlegbeszámoló tipusa

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink