27 találat a(z) fiatal cimkére

Minden ötödik fiatal munkanélküli Cikk

A 2017. december–2018. februári időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 25 ezer fővel, 178 ezerre, a munkanélküliségi ráta 0,6 százalékponttal, 3,8 százalékra csökkent. A férfiakat alacsonyabb munkanélküliségi ráta jellemezte, mint a nőket, és esetükben a mutató értéke is javult, míg a nők körében gyakorlatilag változatlan maradt – olvasható a KSH legfrissebb jelentésében.

19 magyar mutatkozik be a fiatal szakmunkások világversenyén Cikk

A világ 60 országából, 1300 fiatal szakember 51 szakmában versenyez október 15-18 között Abu Dhabiban, ahol szombaton kezdődött a WordSkills, a fiatal szakmunkások világversenye. Magyarországot 19 szakmában 20 versenyző képviseli.

Fiatalok válaszoltak arra, hogy miért vesznek hamisított terméket Cikk

Az elmúlt egy évhez viszonyítva kisebb elmozdulások láthatóak a magyar fiatalok hozzáállásában a hamisított termékekhez, de a legtöbben továbbra is az alacsonyabb árat jelölték meg a vásárlás legfőbb motivációjaként. A fiatal válaszadók továbbra is az eredeti terméket gyártó cégeket tartják a hamisítás legnagyobb károsultjainak és kevésbé törődnek a gazdasági és egyéb társadalmi hatásokkal, derült ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) és a TÁRKI közös kutatásából.

Lakásra és autóra gyűjtenek a fiatalok Cikk

A fiatalok több mint harmadának van megtakarítása, a legnagyobb részük lakásra gyűjt – derül ki a K&H negyedéves, a 19-29 éves fiatalok elégedettségét mérő jóléti index felméréséből.

Fiatalok kaphatnak támogatást vállalkozáshoz Cikk

Indul a Lépj a piacra! program szerdán a fiatalok vállalkozóvá válásának elősegítésére – nyilatkozta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára az MTI-nek.

Pályázat a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatására Cikk

Mától nyújtható be támogatási kérelem a Fiatalok vállalkozóvá válása - vállalkozásindítási költségeinek támogatása pályázati felhívásra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében – tájékoztatott Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Túlzott fizetési igény, erőn felüli költekezés: ezek a fiatalok? Cikk

Ma a pályakezdő fiatalok a reálistól távol eső fizetési igénnyel lépnek be a munkaerőpiacra, ami miatt rögtön csalódottsággal, és akár az elhelyezkedés nehézségeivel találják szembe magukat – állapítja meg több felmérés is. Nemzetközi szinten jellemző erre a generációra az erőn felüli költekezés is. A hiányos pénzügyi tudás és a kortársak hatása nagyban hozzájárulnak a téves kép és az ebből fakadó irreális pénzügyi döntések kialakulásához. Minderre megoldást jelenthet az időben megkezdett pénzügyi nevelés, amellyel megelőzhetővé és visszafordíthatóvá válhat a rossz döntések meghozatala és a fiatalok kiábrándultsága.

Hétvégi diákmunka: mit szabad, és mit nem? Cikk

Olvasónk arról érdeklődött: egyszerűsített foglalkoztatással is alkalmazható-e a 16. életévét betöltött, de 18. év alatti diák, például strandon, kizárólag hétvégi munkára. Dr. Kéri Ádám ügyvéd válaszolt.

Vissza nem térítendő támogatás fiataloknak Cikk

Fiatalok vállalkozóvá válásához lehet maximum 3 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyerni egy most megjelent, 2,9 milliárd forint keretösszegű pályázatból.

Fiatal munkanélküliek Magyarországon – így állunk uniós összehasonlításban Cikk

Magyarországon 2013 szeptemberében az egy évvel korábbihoz képest valamelyest csökkent a pályakezdő álláskeresők száma, de a 15-24 év közötti fiatalok körében még mindig 27,2 százalék volt a munkanélküliségi ráta.

Fiatalok foglalkoztatása utáni kedvezmény: így kell kérni Cikk

A huszonöt év alatti foglalkoztatott munkavállaló után érvényesíthető adókedvezmény akkor vehető igénybe, ha a NAV igazolja a munkaviszonyt. A szükséges igazolást kiadását kérni kell az adóhatóságtól.

Szendvicsgeneráció, avagy kettős teher nyomja az ötveneseket Cikk

Tovább, akár a huszas éveik közepéig is eltartják gyermekeiket a szülők, miközben saját, idősödő szüleik is gondoskodásra és ápolásra szorulnak, ami jelentős terhet jelent a kétoldali kötelességek közé szorult generáció számára – írja a biztosításiszemle.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Őstermelő eladása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Pénztárgép használata

Bunna Erika

adótanácsadó

Facebook-hirdetés számlájának elszámolása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close