142 találat a(z) fióktelep cimkére

Magyarországi fióktelep számlájának könyvelése Kérdés

EU közösségi tagállamban működő cég Magyarországon fiókteleppel rendelkezik, tevékenysége áruszállítás. Egy belföldi KFT megbízást adott a jelzett cégnek áruszállításra. A szállító cég által kiállított számlában van áfa mentesen számlázott összeg (gibraltári fuvar) és van 27 %-os áfás összeg (bulgáriai fuvar). Kérdésem,hogy az eseményt közösségi szolgáltatás igénybevételeként kell-e könyvelni? Vagy pedig ugyanúgy, mint egy belföldi fuvart? A választ köszönöm!

Fióktelep ügyvezetője Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy ha egy osztrák vállalat magyarországi fióktelepének ügyvezetését megbízási jogviszonyban díjazás nélkül látja el egy munkavállalónk, akkor lesz-e a fióktelepnek bejelentési és bevallási kötelezettsége az ügyvezető tekintetében? Mivel erre vonatkozóan csak gazdasági társasággal kapcsolatosan találtam útmutatást, ezért kérném a segítségét a fiókteleppel kapcsolatosan.

Fióktelep a több munkáltató által létesített munkaviszonyban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy osztrák cég fióktelepet létesít 2013.01.01-től Magyarországon, melyben minden munkavállalónk részmunkaidős lenne. Mivel 2012.07.01-jén hatályba lépett MT szerint egy szerződésen belül ugyanarra a munkakörre lehet több munkáltatóval is munkaviszonyt létesíteni, ezért gondoltuk, hogy társaságunk alkalmazná ezt a lehetőséget, viszont abban nem vagyunk biztosak, hogy fióktelepet be lehet-e venni a munkáltatók körébe.

Kétszer is gondoljuk meg, melyik országban legyen cégünk telephelye Cikk

A telephely-fióktelep témában megrendezett VI. nemzetközi adókonferencia keretében szó volt a belföldi és külföldi telephely alapításával, működtetésével, megszüntetésével kapcsolatos elméleti és gyakorlati kérdésekről valamennyi érintett adónem szempontjából. Melyek a legfontosabb nemzetközi szabályok?

Telephely, fióktelep: mik a legfontosabb tudnivalók? Cikk

A telephely-fióktelep témában megrendezett VI. nemzetközi adókonferencia keretében szó volt a belföldi és külföldi telephely alapításával, működtetésével, megszüntetésével kapcsolatos elméleti és gyakorlati kérdésekről valamennyi érintett adónem szempontjából. Az előadók bemutatták a legvitatottabb területeket, a bírósági, az ellenőrzési és az adózói gyakorlatot, az adótervezési lehetőségeket, valamint az országonkénti sajátosságokat is. A következőkben csak néhány lényleges szabályra és a gyakorlatban felmerült kérdésre szeretnénk rávilágítani.

Fióktelep ügyvezetője Kérdés

Egy szlovák székhelyű egyszemélyes cég - amelynek tulajdonosa magyar állampolgár - fióktelepet létesített Magyarországon, tehát a tulajdonos a szlovák cég. A fióktelep ügyvezetését elláthatja-e munkaviszonyban ugyanez a magyar állampolgár, aki a szlovák cég ügyvezetője?

Kapcsolt vállalkozás: új adminisztrációs kötelezettségek, szabályok Cikk

2010-es változás, hogy a belföldi vállalkozás és külföldi telephelyei is kapcsolt vállalkozásnak minősülnek; eddig csak külföldi cég magyarországi telephelyei számítottak annak. Milyen változást hoz ez a kapcsolt cégek életében?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Közbeszerzés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Áfa rendezetlen tétel

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3