7 találat a(z) feltöltőkártya cimkére

Feltöltőkártyás adatforgalom elszámolhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő lenne, melyben várnám szíves állásfoglalását. Tudomásom szerint a telefon- és internetforgalom elszámolására az előfizetéses szerződés alkalmas, a feltöltőkártyás telefon- és adathasználat nem. Szeretném kikérni a véleményét arról, hogy ez valóban így van-e akár egyéni vállalkozónál, akár társaságnál hasonló feltételek mellett, mintha előfizetéses telefon- vagy internethasználatról lenne szó?

Bejelentési kötelezettség? Kérdés

Tiszlet Szakértő! Adott egy kft., amely ha fesztiválra kimegy, a vásárlók nála feltöltőkártyával, pontokkal fizetnek. A szervező cég a napi zárások alapján a rendezvény végén készpénzben fizeti ki a kft.-nek a többmillió forintos összeget. Van-e bármilyen jelentési kötelezettsége?

Ne halogassa tovább, azonosítsa feltöltőkártyáját, három napja van! Cikk

Péntekig (június 30-áig) egyeztethetik adataikat a szolgáltatókkal a feltöltőkártyás mobilelőfizetők. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NHMM) összesítése szerint a határidő előtt három nappal az ügyfelek körülbelül 60 százaléka végezte el a törvény által előírt azonosítást.

Feltöltőkártyások figyelem, lejár az adategyeztetési határidő! Cikk

Egy hetük maradt adategyeztetésre a feltöltőkártyás mobiltelefon előfizetőknek, a nem azonosított SIM-kártyák előfizetése július 1-jétől megszűnik. A Telenor szerint a hátralevő idő nem lesz elég minden ügyfél azonosítására.

Feltöltőkártyás mobiltelefont használók, figyelem! Egyeztetni kell adataikat a szolgáltatókkal Cikk

Két hónapjuk van a feltöltőkártyás mobiltelefont használóknak, hogy egyeztessék szoláltatójukkal adataikat. Az egyeztetést elmulasztók esetében július 1-jével kötelesek megszüntetni a szolgáltatók a SIM-kártyához tartozó előfizetést – hívja fel mai cikkében a figyelmet a Világgazdaság.

Feltöltőkártyás mobiltelefonosok, figyelem: megszűnhet az előfizetői szerződés Cikk

Július 1-jén megszűnnek azok a feltöltős SIM-kártyás mobiltelefon-szolgáltatásra vonatkozó előfizetői szerződések, amelyekről nem nyilatkoznak az előfizetők – derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) rendeletéből, amely szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben.

Feltöltőkártyás telefonköltség elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. mobiltelefon-számlái jelentősen megemelkedtek, ezért úgy döntött a vezetés, hogy felmondják a szerződést, és inkább feltöltőkártyákat fognak vásárolni. Egyszer egy főkönyvelőtől azt hallottam, hogy ez nem elszámolható költség, azonban nem találtam erre külön szabályozást. Az lenne a kérdésem, hogy a feltöltőkártya költsége elszámolható-e költségként a vállalkozásban? Vonatkozik-e erre bármiféle tiltás, különleges kikötés? Mivel telefonszolgáltatás, gondolom erre is mindenképpen vonatkozik, hogy a 30 százalék áfája nem levonható. Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjas önellenőrzés

Széles Imre

tb-szakértő

Telephely után fizetendő társasági adó

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close