18 találat a(z) fémhulladék cimkére

Ingóság átruházásából származó jövedelem bevallása Cikk

Lehet olyan bevétele és ebből fakadóan adófizetési kötelezettsége a magánszemélynek, amelyről a NAV-nak nem volt információja a személyi jövedelemadó-bevallás 2021. évi tervezetének elkészítésekor. Ebbe a körbe tartozhat például az ingóság átruházása, amelyről a bevallástervezet kiegészítése során számot kell adni.

Gyanúsan olcsón árusította az energiaitalt, lebukott Cikk

Egy Nógrád megyei magánszemélynél tartottak próbavásárlást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei, aki gyanúsan olcsón hirdetett energiaitalokat az egyik közösségi oldalon. Az ellenőrzés eredményeképp több mint 11,5 tonna, egy éve lejárt minőségmegőrzési idejű energiaitalt vontak ki a forgalomból a szakemberek.

Vashulladék-értékesítés Kérdés

Mikor ingóértékesítés, mikor önálló tevékenység? Cikk

Az ingóságok értékesítése során a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény(a továbbiakban: szja-törvény) 58. §-a alapján kell a magánszemélynek megállapítania a jövedelmét, kivéve, ha ezt a bevételt egyéni vállalkozóként vagy mezőgazdasági őstermelőként szerzi meg.

Használtcikk-kereskedelem Kérdés

Fémhulladék-értékesítés szabályai cégnek, magánszemélynek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném a szíves segítségét kérni. A kft. áruértékesítéssel foglalkozik, ez a főtevékenysége. Az értékesített árukat (fütőkészülékek) az ügyfelekhez szállítja, viszont a leszerelt használt roncsokat elszállítja tőlük. A roncsokat összegyűjti, és havonta egyszer eladja fémhulladékként. Szeretném megkérdezni, hogy mi a szabályos eljárás? A fémhulladék-felvásárló cégnek az odaszállító munkavállaló vagy az eladni kívánó cég nevére kell a számlát kiállítani? A kft. éves szinten kb. 200 000 forint értékű roncsot értékesít. Jól gondolom, hogy ebben az esetben nem érvényes, hogy magánszemély nevére állíthatnak ki számlát, mert ez az összeg meghaladja a háztartási hulladék kategóriát? Az eladó cégnek szükséges lenne ehhez bármilyen engedély is, ha havi szinten csak egyszer értékesíti az összegyűjtött roncsokat? Magánszemély szabályosan hogyan és mekkora összegért, milyen feltételek mellett értékesíthet fémhulladékot? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

Fémhulladékot kaptak a munkavégzésért cserébe Cikk

A NAV baranyai pénzügyőrei fémkereskedőket ellenőriztek, mely során több esetben is szabálytalanságot állapítottak meg. Az egyik esetben réz sírkő fogantyút, a másikban autóalkatrész- és háztartási fémhulladékot kapott a dolgozó munkavégzésért cserébe.

Katás egyéni vállalkozó fémhulladék leadása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem katás egyéni vállalkozó, aki ingatlanon felújításával, bontással foglalkozik. Bontás következtében folyamatosan fémhulladék keletkezik, amelyet neki kell elvinnie a felújított ingatlan területéről a leadási pontra. Kérdésem, hogy milyen szabályok vonatkoznak rá, szükséges engedélyt kiváltania? Kell adóznia a levont szja-n kívül az abból kapott jövedelem után? Fel kell-e vennie egyéni vállalkozásába a fémhulladék kereskedelme tevékenységet? Alanyi mentesen végzi a tevékenységet, a fordított adózás szabályai érintik? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel,

Különös örökség – ezt nem veszi be a NAV Cikk

Közel 5 tonna fémet foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Békés megyében, miközben egy feltételezhetően illegális fémkereskedelemmel foglalkozó férfit ellenőriztek.

74 tonna illegális fémhulladék Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a főváros X. kerületében egy közúti ellenőrzés alkalmával két tehergépkocsiban 2,1 tonna, engedély nélkül szállított fémhulladékot találtak. A pénzügyőrök a mintegy egymillió forint értékű fémhulladékot lefoglalták.

EKÁER – fémhulladék szállítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Autóbontással foglalkozó vállalkozás a fémhulladékot, melynek tömege a 2500 kilogrammot meghaladja, elszállíttatja.K érdésem, hogy a vállalkozást terheli ilyen esetben a bejelentési kötelezettség? Várom szíves válaszukat! Köszönettel.

Fémhulladék engedély nélkül – 11 milliós lesz a bírság Cikk

A pénzügyőrök 43,5 tonnányi, engedély nélkül tárolt fémhulladékot koboztak el Kalocsán - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Jaj az illegális fémkereskedőknek! Akciózott a NAV Cikk

Tizennyolc 18 illegálisan működő fémtelepet számoltak fel, és 131 tonna fémet foglaltak le pénzügyőrök egy most lezárult akcióban.

Selejtezett tehergépkocsi hulladékkénti értékesítése Kérdés

Egyéni vállalkozó fuvarozó ügyfelem régi IFA tehergépkocsijait, szétdarabolva, fémhulladékként szeretné értékesíteni. Azt tudjuk, hogy fordított áfás lesz az értékesítés. Milyen egyéb feladataink vannak még? Például a szállításhoz kitől kell engedélyt kérni? Milyen okmányokkal kell bizonyítani, hogy a saját fémhulladékát szállítja, illetve értékesíti a vállalkozó? Válaszukat előre is köszönöm. Supka Sándorné

Fémhulladék értékesítése Kérdés

Tisztelt Szerkesztőség! Karosszéria-lakatos egyéni vállalkozó a felgyülemlett fémhulladékot értékesíteni, illetve leadni kívánja. Milyen szabályokat kell betartania, hogyan kell dokumentálnia az értékesítést? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Szoftverfejlesztés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Kényszertörlés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs