103 találat a(z) engedély cimkére

Engedély nélkül árultak tűzifát, töröltette hirdetéseiket a Nébih Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) erdészeti felügyelői továbbra is folyamatosan ellenőrzik az online tűzifahirdetéseket; a hatóság egy hét alatt 34 helytelenül feladott hirdetést távolíttatott el az egyik népszerű webes hirdetési felületről – közölte a Nébih.

Fordított áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fordított áfával kapcsolatos a kérdésem. Épületgépészeti munkákat végez a cég, egy szerződésben vállalja a sprinkler-, víz-, fűtés-, gázszerelési munkák elvégzését. A fordított áfa egyik feltétele, hogy építésiengedély- (vagy bejelentés-) köteles legyen. Ezen munkák közül csak a gázszerelés engedélyköteles, a többi nem (nem lehetséges megbontani külön csak gázszerelésre a szerződést, mert egyszerre készül minden). Kérdés: 1. Fordított áfás számlát kell kiállítani erről a munkáról? (Két áfakörbe tartozó gazdálkodó áll egymással kapcsolatban, ingatlanhoz köthető szolgáltatást végeznek.) 2. Fordított áfás számlát kell kiállítani a fenti munka épületgépészeti tervdokumentációja elkészítéséről? (Csak a gázterv engedélyköteles, a többi nem, és nem lehet megbontani a tervkészítést.) Üdvözlettel: Mesterszámvitel Kft.

Engedély nélküli gyógyszereket találtak a pénzügyőrök Cikk

Több mint 53 ezer, engedély nélküli gyógyszert találtak egy kamionban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

Engedély nélkül nyújtott széfszolgáltatást – az MNB leállította Cikk

Az MNB piacfelügyeleti vizsgálatának lezárásáig azonnali hatállyal megtiltotta az ÉRTÉKBOX Értékmegőrző és Szolgáltató Kft.-nek, hogy jogosulatlanul széfszolgáltatási tevékenységet végezzen. A társaság az első adatok szerint nagy valószínűséggel a már korábban jegybanki tiltással és bírsággal sújtott Széfbank Kft. tevékenységét folytatja.

Képesítés és engedély nélkül házi sütiket készítettek, milliós bírságot fizethetnek Cikk

Lakossági bejelentés alapján végzett próbavásárlást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy házi cukrászsüteményeket is hirdető internetes oldalon. Az elsősorban gyermekeknek szánt tortában a Nébih laboratóriuma határérték feletti, csak külön figyelmeztetéssel felhasználható színezéktartalmat mutatott ki. Jellemző volt, hogy a weboldal „házi cukrászai” nem rendelkeztek képesítéssel és engedéllyel. A honlapot üzemeltető vállalkozás – a hatósággal egyeztetve – azonnali hatállyal beszüntette a jogsértő tevékenységet, a többszörös szabályszegés miatt azonban így is jelentős, csaknem 1 millió forint bírságot kapott.

Jövedéki termék előállítására alkalmas gép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem a nyomdaiparban tevékenykedik, és műanyag fóliák marásához különböző oldószereket használ, még 2015 során olyan oldószer-desztilláló berendezést vásárolt, amellyel a termelési folyamat során felhasznált oldószert a képződő melléktermékből vissza lehet nyerni, és azt újra fel lehet használni. A gép elméletileg alkalmas lenne pálinkafőzésre, bár az oldószer visszanyerése és a nagyüzemi körülmények ezt nem teszik gyakorlatilag kivitelezhetővé. Kérdésem, van-e azzal kapcsolatos NAV felé történő jelentési kötelezettsége ügyfelemnek, hogy bár nem állít elő jövedékiengedély-köteles terméket, de arra alkalmas a berendezés? Ha igen, azt milyen nyomtatványon kell megtenni, kell-e emiatt jövedéki engedélyt kiváltania ügyfelemnek? Ha az esetleges jelentési kötelezettséget ügyfelem pótolja, mi az a bírságtétel, aminek kiszabására számíthat? Segítségét előre is köszönöm

CD eladása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyéni vállalkozó, aki kollégáival közösen koncerteken lép fel. A zenekar minden egyes tagja már elvégezte a zenei egyetemet. A koncertet szervezők legutóbb CD lemezt is megrendeltek a művészektől. Kérdésem az, hogy a CD árusításához szükség van-e engedélyre? Köszönöm a válaszukat.

Engedély nélküli követelésvásárlás miatt bírságolt az MNB Cikk

Az MNB 7,5 millió forint bírságot szabott ki az Ingatlan Hasznosító és Befektető Ingatlanbankár Kft.-re engedély nélküli követelésvásárlási tevékenység miatt, s megtiltotta a jogosulatlan tevékenység folytatását. A jegybank az elmúlt két évben számos büntetőfeljelentést tett és félmilliárd forintnyi bírságot szabott ki a jogosulatlan követelésvásárlások visszaszorítása érdekében.

Íme egy újabb törvénymódosítás! Megszűrné a kormány a stratégiai befektetőket Cikk

Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Így válhatnak bírságmentesen legálissá az engedély nélküli kutak Cikk

A 2018. január 1. előtt illegálisan kialakított kút fennmaradását bírságmentesen lehet engedélyeztetni az illetékes vízügyi hatóságnál 2018 végéig.

Jövedéki adó – sörértékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Étteremben szeretnénk kézműves sört értékesíteni. Milyen bejelentési, bevallási kötelezettség alá tartozunk? Kell-e egyáltalán jövedéki adót fizetnünk? Van-e bejelentési, engedélyezési kötelezettségünk? Válaszát köszönöm: Tamásiné

Mentesség az egészségügyi szolgáltatási járulék alól Cikk

Hogyan mentesülhet a magánszemély az egészségügyi szolgáltatási járulék alól, kinél engedhető el méltányosságból a kötelezettség. A NAV közleményben foglalkozott a témával.

Engedély és adószám nélkül, sok hiányossággal működött a pizzafutár Cikk

Felfüggesztette egy Pest megyei illegális pizzafutár tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Nemzeti Adó- és Vámhivatallal (NAV) tartott közös ellenőrzésen a szakemberek megállapították, hogy az üzlet a szükséges engedély és adószám nélkül végezte tevékenységét, emellett a helyszínen a műszaki, a higiéniai és a személyi feltételek nem voltak alkalmasak élelmiszer készítésére. Az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

Nyereményjáték adózása, engedélyezése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy élelmiszeripari termékeket gyártó, forgalmazó kft. részt vesz egy nyilvános rendezvényen, ahol egy játék keretében nyereményt juttat magánszemélyek részére. A nyeremények a kft. termékei. A nyerés bizonyos képességhez kötött lenne,mert aki sikeresen abszolválna egy feladatot,az kapna nyereményt. Egyéb más feltételhez nem köti a játékon való részvételt és nyerést a kft. A kérdés az lenne, hogy engedélyköteles-e ez a nyereménysorsolás, illetve adóköteles-e a nyeremény juttatása a kft számára? Válaszát előre is köszönöm.

Számla kiállítása jövedéki termék értékesítéséről Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságuk jövedéki termék értékesítésével foglalkozik. Számla kiállításakor feltüntetjük a jövedéki engedélyünk számát. Ha a partnerünk egyéni vállalkozó, és rendelkezik jövedéki engedéllyel, akkor a számlán a nyilvántartási számát vagy a jövedéki engedély ügyiratszámát kell feltüntetnünk? Előre is köszönöm a segítségét! Herczeg Katalin

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ügyvédi iroda – letéti költségek továbbterhelése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Bérelt ingatlanon végzett felújítás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 június
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close