109 találat a(z) engedély cimkére

Képesítéshez kötött tevékenység Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyéni vállalkozó, aki ceragem masszázs ágyat szeretne működtetni egy telephelyen a 9604 TEÁOR alapján. Ez a TEÁOR nem engedélyköteles tevékenység, de képesítéshez kötött? És ha igen, akkor milyen képesítés szükséges hozzá? Köszönöm!

Engedély nélküli széfszolgáltatás: 6 milliós bírságot szabott ki az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) engedély nélküli széfszolgáltatás miatt 6 millió forintra bírságolta az ABB-Allrisk Biztonság és Biztosítás Zrt.-t, és megtiltotta a társaságnak, hogy engedély nélkül pénzügyi tevékenységet végezzen, a cég egyik alkalmazottját pedig a piacfelügyeleti eljárás akadályozásáért a jegybank 200 ezer forint eljárási bírsággal sújtotta – közölte az MNB.

Súlyos bírságra számíthatnak a Magyarország biztonsági érdekeit sértő külföldi befektetők Cikk

Elfogadta az Országgyűlés a Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényt, amelynek értelmében 2019. január 1-jétől külföldi befektetők meghatározott köre a stratégiailag kiemelt jelentőségű ágazatokban csak az illetékes miniszternek történő bejelentés megtételét és a bejelentés miniszter által történő visszaigazolását követően szerezhet tulajdonrészt, illetve befolyást magyarországi székhelyű gazdasági társaságban. A bejelentési kötelezettség elmulasztása milliós bírságot vonhat maga után – összegzi a szabályozást az act legal | Bán és Karika Ügyvédi Társulás.

Van már engedélye a kútjára? Itt tudhatja meg! Cikk

A jegyzőtől, illetve a katasztrófavédelmi igazgatóságtól lehet megtudni, hogy egy már létező fúrt kútnak van-e engedélye, ha nincs, akkor el kell végezni a kút utólagos állapotfelmérését és legalizálását – mondta Rózsa Attila, a Magyar Vízkútfúrók Egyesületének elnöke az M1 aktuális csatornán kedden.

Engedélyeztetés, pénztárgéphasználat tevékenység bővítésekor Cikk

Kft. bővíteni tervezi a tevékenységét autószerelői, autóvillamosság-szerelői, alkatrész-kereskedelemmel. A bővítéssel összefüggő engedélyezési és egyéb kötelezettségekről érkezett olvasói kérdésre Szolnoki Béla adószakértő, könyvvizsgáló válaszolt.

Meghosszabbítanák a kútengedélyeztetés határidejét? Cikk

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezte az illegálisan kialakított kutak bírságmentes engedélyeztetési időszakának meghosszabbítását 2020 végéig, a kapcsolódó törvénymódosításról a napokban tárgyal a kormány – közölte a NAK szerdán az MTI-vel.

Engedély nélkül árultak tűzifát, töröltette hirdetéseiket a Nébih Cikk

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) erdészeti felügyelői továbbra is folyamatosan ellenőrzik az online tűzifahirdetéseket; a hatóság egy hét alatt 34 helytelenül feladott hirdetést távolíttatott el az egyik népszerű webes hirdetési felületről – közölte a Nébih.

Fordított áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Fordított áfával kapcsolatos a kérdésem. Épületgépészeti munkákat végez a cég, egy szerződésben vállalja a sprinkler-, víz-, fűtés-, gázszerelési munkák elvégzését. A fordított áfa egyik feltétele, hogy építésiengedély- (vagy bejelentés-) köteles legyen. Ezen munkák közül csak a gázszerelés engedélyköteles, a többi nem (nem lehetséges megbontani külön csak gázszerelésre a szerződést, mert egyszerre készül minden). Kérdés: 1. Fordított áfás számlát kell kiállítani erről a munkáról? (Két áfakörbe tartozó gazdálkodó áll egymással kapcsolatban, ingatlanhoz köthető szolgáltatást végeznek.) 2. Fordított áfás számlát kell kiállítani a fenti munka épületgépészeti tervdokumentációja elkészítéséről? (Csak a gázterv engedélyköteles, a többi nem, és nem lehet megbontani a tervkészítést.) Üdvözlettel: Mesterszámvitel Kft.

Engedély nélküli gyógyszereket találtak a pénzügyőrök Cikk

Több mint 53 ezer, engedély nélküli gyógyszert találtak egy kamionban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.

Engedély nélkül nyújtott széfszolgáltatást – az MNB leállította Cikk

Az MNB piacfelügyeleti vizsgálatának lezárásáig azonnali hatállyal megtiltotta az ÉRTÉKBOX Értékmegőrző és Szolgáltató Kft.-nek, hogy jogosulatlanul széfszolgáltatási tevékenységet végezzen. A társaság az első adatok szerint nagy valószínűséggel a már korábban jegybanki tiltással és bírsággal sújtott Széfbank Kft. tevékenységét folytatja.

Képesítés és engedély nélkül házi sütiket készítettek, milliós bírságot fizethetnek Cikk

Lakossági bejelentés alapján végzett próbavásárlást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy házi cukrászsüteményeket is hirdető internetes oldalon. Az elsősorban gyermekeknek szánt tortában a Nébih laboratóriuma határérték feletti, csak külön figyelmeztetéssel felhasználható színezéktartalmat mutatott ki. Jellemző volt, hogy a weboldal „házi cukrászai” nem rendelkeztek képesítéssel és engedéllyel. A honlapot üzemeltető vállalkozás – a hatósággal egyeztetve – azonnali hatállyal beszüntette a jogsértő tevékenységet, a többszörös szabályszegés miatt azonban így is jelentős, csaknem 1 millió forint bírságot kapott.

Jövedéki termék előállítására alkalmas gép Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem a nyomdaiparban tevékenykedik, és műanyag fóliák marásához különböző oldószereket használ, még 2015 során olyan oldószer-desztilláló berendezést vásárolt, amellyel a termelési folyamat során felhasznált oldószert a képződő melléktermékből vissza lehet nyerni, és azt újra fel lehet használni. A gép elméletileg alkalmas lenne pálinkafőzésre, bár az oldószer visszanyerése és a nagyüzemi körülmények ezt nem teszik gyakorlatilag kivitelezhetővé. Kérdésem, van-e azzal kapcsolatos NAV felé történő jelentési kötelezettsége ügyfelemnek, hogy bár nem állít elő jövedékiengedély-köteles terméket, de arra alkalmas a berendezés? Ha igen, azt milyen nyomtatványon kell megtenni, kell-e emiatt jövedéki engedélyt kiváltania ügyfelemnek? Ha az esetleges jelentési kötelezettséget ügyfelem pótolja, mi az a bírságtétel, aminek kiszabására számíthat? Segítségét előre is köszönöm

CD eladása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy egyéni vállalkozó, aki kollégáival közösen koncerteken lép fel. A zenekar minden egyes tagja már elvégezte a zenei egyetemet. A koncertet szervezők legutóbb CD lemezt is megrendeltek a művészektől. Kérdésem az, hogy a CD árusításához szükség van-e engedélyre? Köszönöm a válaszukat.

Engedély nélküli követelésvásárlás miatt bírságolt az MNB Cikk

Az MNB 7,5 millió forint bírságot szabott ki az Ingatlan Hasznosító és Befektető Ingatlanbankár Kft.-re engedély nélküli követelésvásárlási tevékenység miatt, s megtiltotta a jogosulatlan tevékenység folytatását. A jegybank az elmúlt két évben számos büntetőfeljelentést tett és félmilliárd forintnyi bírságot szabott ki a jogosulatlan követelésvásárlások visszaszorítása érdekében.

Íme egy újabb törvénymódosítás! Megszűrné a kormány a stratégiai befektetőket Cikk

Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Mikor jár műszakpótlék?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close