5 találat a(z) elveszett számla cimkére

Számlázóprogram – újra Kérdés

A cég számítógépe tönkrement, rajta pedig a számlázóprogram is. A számlázóprogram újratelepíthető, de a régi számlák elvesztek (azok csak papír alapon vannak meg). Kérdésem, hogy mi a teendő? Kell-e értesíteni a NAV-ot, hogy "adatvesztés" történt vagy elég egy jegyzőkönyvet felvenni az esetről?

Elveszett, megsemmisült számla pótlása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kereskedelmi tevékenységünk folytatása során havi több ezres nagyságrendben bocsátunk ki számlát, számlázóprogram alkalmazásával. Néhány esetben előfordul, hogy a nyomtatás során az eredeti számla megsemmisül, olvashatatlanná válik és új példányt kell nyomtatnunk, amely már nem "eredeti" megjelölésű. Partnereink több esetben elveszítik vagy állításuk szerint meg sem kapják számláinkat, és csak másolat küldése esetén fizetnek, melyet a számlázóprogramból kikeresve bármikor tudunk pótolni. Milyen feltételekkel alkalmas a másolati számla áfa-visszaigénylésre? Befogadóként is többször vagyunk kénytelenek másolati számlára fizetést teljesíteni. Milyen feltételekkel tudunk áfa-levonási jogunkkal élni másolati számla esetében? Köszönettel.

Számla 100 000 Ft feletti áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás most talált meg 04. havi készpénzes költségszámlát, melynek áfatartalma magasabb, mint 100 000 Ft. Mivel bejött az új szabály 07. 01-től és a számla ráadásul készpénzes, mi a helyes eljárás? Önellenőrizni kell a 04. hónapot, vagy beletehetem a júliusiba és a 1865M lapon teljesítési dátumhoz 07. hót írok? Köszönettel.

Számlatömb hiánya Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy nonprofit kft.-nél ügyvezetőváltás történt. Az átadás után ellenőrizték a számlatömböket, és egyet nem találtak. A nyilvántartás alapján még használták fel. Kérdezném, hogy hova és milyen módon kell az elveszett számlatömböt jelenteni? Kérem, válaszát jogszabályi hivatkozási hellyel megadni. Köszönettel: Krisztiánné

Elveszett számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem pénzügyi tanácsadói tevékenységet végez. Egyik alkalommal bevitte a számlatömbjét az irodába, és otthagyta 2-3 napig. Utólag vette észre, hogy a számlatömbből 1 db számla mindhárom példánya hiányzik. Mi a teendő ilyenkor? Köszönöm a válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Különbözeti adó

Nagy Norbert

adószakértő

Különbözeti adó

Nagy Norbert

adószakértő

Egyházi szervezet számlakibocsátása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close