36 találat a(z) eltartott cimkére

Előbb jut a pénzéhez, ha nem feledkezik meg erről Cikk

Aki nem utólag szeretné megkapni 2015-ben a rendszeres jövedelmének adóját, járulékait csökkentő családi kedvezményt, még az első kifizetés számfejtését megelőzően nyilatkoznia kell arról, hogy a kifizető a járandóság adóelőlegének, járulékainak megállapításánál vegye figyelembe ezt a kedvezményt. Mire figyeljenek az érintettek?

Egyetemista, mint eltartott Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő: meddig vehetem figyelembe eltartottként az egyetemistát a családi adóalap-kedvezmény megállapításánál? Válaszát előre is köszönöm!

Eltartott figyelembe vétele Kérdés

Családi kedvezménynél meddig lehet figyelembe venni eltartottként egyetemistát? Illetve milyen szempontokat kell vizsgálni (20 év, államilag finanszírozott stb.)? Lieb Mátyás

Jár-e családi pótlék a tanév végéig? Kérdés

Fiam 19 éves, ebben az évben érettségizett, és felvették a Budapesti Gazdasági Főiskola OKJ-s Vendéglátó szakmenedzser 2 éves szakára. A szakképesítés azonosító (OKJ) száma: 55 812 01 0010 55 02. A képzés időtartama: 2 tanév nappali tagozaton. Úgy tudom, hogy a családi pótlék a tanév végéig jár.

Hol a legjobb adózni az eltartott családtagok után? Cikk

Családi adózásnak hívjuk, ha a háztartás összjövedelme az eltartottak számának figyelembevételével adózik. Az alábbiakban röviden, tömören összefoglaljuk a családi adózás ismérveit, hátrányait, előnyeit.

Türelmi idő az eltartottaknak, befizetési lista az őstermelőknek Cikk

Milyen járulékfizetési kötelezettsége van annak, aki ez évben váltotta ki az őstermelői igazolványát? Mit tehetek, ha a megbízók nem adnak évvégi összesítést a náluk felvett jövedelemről és arról, hogy milyen járulékot – eho, tb – fizettek utánam? Az eltartottak után fizetendő egészségügyi járulék esetében van türlemi idő, és ha igen, mire vonatkozik? Olvasóink kérdéseire az APEH munkatársai válaszolnak.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsítetett foglalkoztatás hétvégén

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Foglalkoztatási bejelentés elmulasztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs