34 találat a(z) elektronikus ügyintézés cimkére

Bárki lekérdezheti elektronikusan közlekedési büntetőpontjait Cikk

Mától elektronikus úton bárki lekérdezheti saját közúti közlekedési előéleti pontjait a Személyre Szabott Ügyintézési Felületen – közölte a Belügyminisztérium.

Online ügyintézésre biztat a NAV Cikk

Személyes megjelenés nélkül egyszerűbb, gyorsabb és biztonságosabb a személyi jövedelemadó (szja) tervezetek átnézése, elfogadása – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Cégeljárások egyetlen papírlap nyomtatása nélkül Cikk

Már a koronavírus-világjárványt megelőzően felmerült az igény az elektronikus eljárások mind szélesebb körben történő alkalmazása iránt. Különösen indokolt lenne ez a vállalkozásoknál, hogy minél gyorsabban, így szükségképpen digitális úton, idő- és költséghatékony módon intézhessék ügyeiket, biztosíthassák mindennapi üzletvitelüket.

Érintésmentessé válhatnak egyes közigazgatási eljárások Cikk

Egyre több közigazgatási eljárás válhat érintésmentessé, és bonyolítható le személyes találkozás nélkül az új, központi elektronikus ügyintézés által – egyebek mellett ezt teszi lehetővé az eljárások korszerűsítését és a polgárok biztonságának további megerősítését célzó jogszabály-módosítás, amelyet ma fogadott el az Országgyűlés kormánypárti többsége; az ellenzéki képviselők elutasították a törvényjavaslatot.

Egyszerűbb lesz a közművek átíratása Cikk

Január 1-jétől a kormányablakok ügyfélszolgálatain és az elektronikus ügyintézés során is egyszerűbb lesz az állampolgárok számára az adatváltozásaikkal kapcsolatos bejelentés és a közművek átírása.

Másfél milliónál többen számíthatnak a NAV értesítőjére Cikk

Június végétől október végéig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több mint másfél millió magánszemélynek, egyéni vállalkozónak küld értesítést az adószámla egyenlegéről. A küldemény elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: kell-e fizetnie, illetve igényelhet-e vissza.

Döntsön egy kattintással! Milliók intézik ügyeiket elektronikusan Cikk

A koronavírus-járvány idején egyre népszerűbbek lettek a közigazgatás elektronikus szolgáltatásai, amely már mintegy 4,7 millió embernek jelenthetnek biztonságos, könnyű és egyszerű ügyintézést, például az szja-bevallásnál és az adó 1+1 százalékról szóló nyilatkozat beküldésénél. Utóbbit május 20-án, csütörtökön éjfélig tehetnek meg az adózók, néhány kattintással.

NAV-tájékoztató: az előzetes import vám-árunyilatkozat előnyei Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közölt tájékoztatójában egyszerű grafikával szemlélteti, és hat pontba gyűjtve ismerteti az előzetes import vám-árunyilatkozat előnyeit.

EGYKE: a külföldi ügyvezetésű cégek bejelentési kötelezettségének teljesítése Cikk

A vállalkozások adóbevallásait, adatszolgáltatásait gyakran meghatalmazott személyek – például munkavállalók, könyvelőirodák – teljesítik, az állami adó- és vámhatóság előtti eljárásban ugyanis az adózónak lehetősége van arra, hogy ügyében helyette képviselője, meghatalmazottja járjon el. Kérdés, hogy külföldi ügyvezető – aki adott esetben gyakran külföldről intézi a társaság ügyeit, ritkán tartózkodik Magyarországon – milyen formában hitelesítheti a nyomtatványon az aláírásait, adatait?

Ötmilliárdos pályázat elektromos járművekre Cikk

Ötmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul szerdán a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására – jelentette be Kaderják Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

NAV digitális szolgáltatások Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan fejleszti digitális szolgáltatásait, a NAV honlapján összefoglalta az elektronikusan elérhető szolgáltatások körét.

Elektronikus ügyintézés a dohánytermék-kiskereskedelmi ügyekben Cikk

A dohánytermék-kiskereskedelmi ügyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) elektronikusan kell intézni – írja honlapján a NAV.

NAV: január 20-a nem számít bele az elektronikus ügyintézési határidőkbe Cikk

2020. január 20-a nem számít bele az elektronikus ügyintézés során figyelembe veendő határidőkbe, tekintettel arra, hogy a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatást több mint 4 órán keresztül nem lehetett elérni – közölte ma honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A magyarok 53 százaléka lép kapcsolatba elektronikus úton a közhivatalokkal Cikk

Népszerű itthon az e-közigazgatás: a magyarok 53 százaléka lép kapcsolatba elektronikus úton közhivatalokkal ügyeinek intézése során, ez a szám meghaladja az uniós átlagot, ami 52 százalék, a V4-ek között pedig vezető pozíciót jelent – írta a Világgazdaság pénteken.

Öt hasznos tudnivaló az elektronikus ügyintézéshez Cikk

Az adózók számos kihívással szembesülnek az adóhatósággal történő elektronikus kapcsolattartás során: határidőket késnek le, hibásan vagy hiányosan adják be jogorvoslati kérelmeiket. A Deloitte Legal ügyvédjei összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat a sikeres elektronikus ügyintézéshez.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Reprezentáció, üzleti ajándék adózása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kifizetőt terhelő 40 százalékos kata II

Szipszer Tamás

adószakértő

Új kata 1041

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs