23 találat a(z) elektronikus ügyintézés cimkére

Elektronikus ügyintézés a dohánytermék-kiskereskedelmi ügyekben Cikk

A dohánytermék-kiskereskedelmi ügyeket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) elektronikusan kell intézni – írja honlapján a NAV.

NAV: január 20-a nem számít bele az elektronikus ügyintézési határidőkbe Cikk

2020. január 20-a nem számít bele az elektronikus ügyintézés során figyelembe veendő határidőkbe, tekintettel arra, hogy a Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) szolgáltatást több mint 4 órán keresztül nem lehetett elérni – közölte ma honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A magyarok 53 százaléka lép kapcsolatba elektronikus úton a közhivatalokkal Cikk

Népszerű itthon az e-közigazgatás: a magyarok 53 százaléka lép kapcsolatba elektronikus úton közhivatalokkal ügyeinek intézése során, ez a szám meghaladja az uniós átlagot, ami 52 százalék, a V4-ek között pedig vezető pozíciót jelent – írta a Világgazdaság pénteken.

Öt hasznos tudnivaló az elektronikus ügyintézéshez Cikk

Az adózók számos kihívással szembesülnek az adóhatósággal történő elektronikus kapcsolattartás során: határidőket késnek le, hibásan vagy hiányosan adják be jogorvoslati kérelmeiket. A Deloitte Legal ügyvédjei összegyűjtötték a legfontosabb tanácsokat a sikeres elektronikus ügyintézéshez.

Elektronikus ügyintézés: karbantartás várható Cikk

Az OTP Bank tervezett karbantartása miatt 2019. 06. 23-án 01:15 és 02:00 óra között az interneten történő fizetési szolgáltatás (VPOS) átmenetileg nem lesz elérhető – írja honlapján a NAV.

Az elektronikus ügyintézést bírálja a könyvelői egyesület Cikk

Sokat romlott az elektronikus ügyintézés színvonala, de levélszemét kiküldésére van kapacitás, kézbesítés vélelmekkel hányja tele az ügyfélkaput az adóhatóság – szögezi le az Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében a Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE).

Közkívánatra ismétlünk! - Gyakorlati képzés a cégkapuról és az elektronikus ügyintézésről Cikk

Jelentkezzen most, 30%-os előrendelési kedvezménnyel! - 2019 január 1-jétől a teljes körű elektronikus ügyintézés már minden gazdálkodó szervezet számára kötelező. A Cégkapu használata már ma is sok kérdést vet fel, de a januári kötelező indulás sokak számára okozhat még nehéz pillanatokat. Az Adózóna és a System Média Kft. közös rendezvényen mutatja be a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat.

NAV-tájékoztató az elektronikus ügyintézésről és a nyomtatványokról Cikk

Tájékoztatókat tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az állami adóhatóság előtti elektronikus ügyintézés általános szabályairól, valamint a NAV által rendszeresített ÁNYK űrlapok elektronikus úton történő benyújtásának módjáról, illetve a képviselet bejelentéséről.

Cégkapunyitásra kötelezett adózók kapcsolattartása a NAV-val Cikk

A NAV előtti eljárásokban is cégkapu használatára kötelezettek 2019. január 1-jétől az elektronikus ügyintézés során a gazdálkodó szervezetek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a gyakran ismétlődő kérdésekre támaszkodva tájékoztatóban foglalja össze a fontos tudnivalókat.

Gyakorlati képzés a cégkapuról és az elektronikus ügyintézésről Cikk

Jelentkezzen most, 30%-os előrendelési kedvezménnyel! - 2019 január 1-jétől a teljes körű elektronikus ügyintézés már minden gazdálkodó szervezet számára kötelező. A Cégkapu használata már ma is sok kérdést vet fel, de a januári kötelező indulás sokak számára okozhat még nehéz pillanatokat. Az Adózóna és a System Média Kft. közös rendezvényen mutatja be a legfontosabb gyakorlati tudnivalókat.

NAV: a gazdálkodó szervezetek jövőre elektronikusan csak cégkapun intézhetik adóügyeiket Cikk

A gazdálkodó szervezetek jövőre kizárólag a cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV), az egyéni vállalkozóknál nem lesz változás, ők továbbra is az ügyfélkaput, új nevén a Központi Ügyfél-regisztrációs Nyilvántartáshoz kapcsolódó (KÜNY) tárhelyet használhatják – közölte a NAV pénteken az MTI-vel.

Figyelje ügyfélkapus, cégkapus tárhelyét! Pórul járhat, ha nem teszi Cikk

Idén január 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal előtt intézhető ügyek (ideértve az adóval, illetékkel, jövedékkel és vámmal kapcsolatos ügyeket) valamennyi adózó, illetve ügyfél számára teljes egészében, a teljes eljárási folyamatban elektronikus úton intézhetővé váltak. Ez azonban nemcsak könnyebbséget jelent az adózók számára, hanem kellemetlen meglepetéseket is tartogat.

Elektronikus ügyintézés az adóhatóságnál Cikk

Az elektronikus ügyintézésére vonatkozó tájékoztatót tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Új nyomtatvány a NAV-tól az elektronikus ügyintézéshez Cikk

Új nyomtatványt tett közzé a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján az elektronikus iratok fogadásának biztosítására. Az ÁNYK felületen ELLUGY Adatlap elektronikus ügyintézéshez ellenőrzési eljárás során néven elérhető nyomtatvány célja, hogy az adózó az ellenőrzési eljárás során az elektronikus ügyintézéshez szükséges nyilatkozatokat, eljárási cselekményeket és egyéb kötelezettségeket a postai út vagy személyes megjelenés mellőzésével, elektronikus úton tudja teljesíteni a NAV felé.

NAV-útmutató az elektronikus ügyintézés szabályairól Cikk

Január 1-jétől valamennyi adózó számára teljes egészében, a teljes eljárási folyamatban elektronikus úton intézhetővé váltak a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) érintő ügyek (ideértve az adóval, illetékkel, jövedékkel és vámmal kapcsolatos ügyeket). A NAV részletes tájékoztatót tett közzé honlapján az ügyintézés általános szabályairól, amelyben azt is megerősíti, hogy a cégkapu-regisztrációra kötelezett gazdálkodó szervezetek 2018. december 31-éig továbbra is használhatják a képviselők elektronikus ügyintézési tárhelyét.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meddig jár a táppénz?

Széles Imre

tb-szakértő

Termékimporthoz kapcsolódó fuvarköltség

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close