40 találat a(z) elektronikus ügyintézés cimkére

Egyéni vállalkozás lépésről lépésre: sorvezető a NAV-tól Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az egyéni vállalkozás alapítására vonatkozó főbb szabályokról.

Változnak az egészségbiztosítási szabályok Cikk

Két törvényjavaslatot is tárgyal az Országgyűlés, amelyek – egyebek mellett – az egészségbiztosítási szabályokat érintik. Az egyik módosítás a jogi és gazdasági versenyképesség erősítése címet viseli, a másik a digitális államot és a digitális szolgáltatást szabályozó törvényhez kapcsolódik. Cikkünkben ismertetjük, hogy a két törvénymódosítás mennyiben érinti a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvényt.

Elégedetlenek a magyarok az elektronikus ügyfélkiszolgálással Cikk

Személyes kiszolgálásban fejlődtek, elektronikus ügyintézésben visszaestek a hazai cégek, az ügyfélszolgálatok fejlesztése kulcskérdés a jelenlegi gazdasági helyzetben – vonható le a következtetés a „Kiváló Kiszolgálás” programban részt vevő vállalatok ügyfél-kommunikációs szolgáltatásait vizsgáló felmérés nyomán.

Az elektronikus ügyintézés és kapcsolattartás általános szabályai adóügyekben Cikk

Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az elektronikus ügyintézési eljárási szabályokról.

Elektronikus ügyintézés Kérdés

NAV: új, kétlépcsős azonosítás az Online Számla rendszerben Cikk

2023. június 1-jétől – a még biztonságosabb elektronikus ügyintézésért – a másodlagos felhasználók csak kétlépcsős azonosítással léphetnek be az Online Számla rendszerbe – tette közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Bárki lekérdezheti elektronikusan közlekedési büntetőpontjait Cikk

Mától elektronikus úton bárki lekérdezheti saját közúti közlekedési előéleti pontjait a Személyre Szabott Ügyintézési Felületen – közölte a Belügyminisztérium.

Online ügyintézésre biztat a NAV Cikk

Személyes megjelenés nélkül egyszerűbb, gyorsabb és biztonságosabb a személyi jövedelemadó (szja) tervezetek átnézése, elfogadása – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Cégeljárások egyetlen papírlap nyomtatása nélkül Cikk

Már a koronavírus-világjárványt megelőzően felmerült az igény az elektronikus eljárások mind szélesebb körben történő alkalmazása iránt. Különösen indokolt lenne ez a vállalkozásoknál, hogy minél gyorsabban, így szükségképpen digitális úton, idő- és költséghatékony módon intézhessék ügyeiket, biztosíthassák mindennapi üzletvitelüket.

Érintésmentessé válhatnak egyes közigazgatási eljárások Cikk

Egyre több közigazgatási eljárás válhat érintésmentessé, és bonyolítható le személyes találkozás nélkül az új, központi elektronikus ügyintézés által – egyebek mellett ezt teszi lehetővé az eljárások korszerűsítését és a polgárok biztonságának további megerősítését célzó jogszabály-módosítás, amelyet ma fogadott el az Országgyűlés kormánypárti többsége; az ellenzéki képviselők elutasították a törvényjavaslatot.

Egyszerűbb lesz a közművek átíratása Cikk

Január 1-jétől a kormányablakok ügyfélszolgálatain és az elektronikus ügyintézés során is egyszerűbb lesz az állampolgárok számára az adatváltozásaikkal kapcsolatos bejelentés és a közművek átírása.

Másfél milliónál többen számíthatnak a NAV értesítőjére Cikk

Június végétől október végéig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) több mint másfél millió magánszemélynek, egyéni vállalkozónak küld értesítést az adószámla egyenlegéről. A küldemény elején mindenki megtalálja a számára legfontosabb információt: kell-e fizetnie, illetve igényelhet-e vissza.

Döntsön egy kattintással! Milliók intézik ügyeiket elektronikusan Cikk

A koronavírus-járvány idején egyre népszerűbbek lettek a közigazgatás elektronikus szolgáltatásai, amely már mintegy 4,7 millió embernek jelenthetnek biztonságos, könnyű és egyszerű ügyintézést, például az szja-bevallásnál és az adó 1+1 százalékról szóló nyilatkozat beküldésénél. Utóbbit május 20-án, csütörtökön éjfélig tehetnek meg az adózók, néhány kattintással.

NAV-tájékoztató: az előzetes import vám-árunyilatkozat előnyei Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közölt tájékoztatójában egyszerű grafikával szemlélteti, és hat pontba gyűjtve ismerteti az előzetes import vám-árunyilatkozat előnyeit.

EGYKE: a külföldi ügyvezetésű cégek bejelentési kötelezettségének teljesítése Cikk

A vállalkozások adóbevallásait, adatszolgáltatásait gyakran meghatalmazott személyek – például munkavállalók, könyvelőirodák – teljesítik, az állami adó- és vámhatóság előtti eljárásban ugyanis az adózónak lehetősége van arra, hogy ügyében helyette képviselője, meghatalmazottja járjon el. Kérdés, hogy külföldi ügyvezető – aki adott esetben gyakran külföldről intézi a társaság ügyeit, ritkán tartózkodik Magyarországon – milyen formában hitelesítheti a nyomtatványon az aláírásait, adatait?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás az özvegyi jogon folytatott vállalkozónál

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Pénztárgépbe be nem ütütt forgalom

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Visszamenőleges számlázás teljesítési dátuma

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink