515 találat a(z) egyszerűsített foglalkoztatás cimkére

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérném tájékoztatását, hogy ha egy dolgozó egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgozik nálunk minden héten 1 napot, akkor kifizethető részére a munkabér hó végén egy összegben, vagy minden munkanapot követően ki kell azt fizetni? Válaszát előre is köszönöm!

Gyed mellett egyszerűsített foglalkozás ugyanannál Kérdés

Tisztelt Adózóna! Ha teljes idejű munkaszerződéssel rendelkező munkavállaló gyeden van, vállalhat-e ugyanannál a munkaadónál egyszerűsített foglalkoztatással munkát a gyed ideje alatt? Válaszát előre is köszönöm!

Egyszerűsített foglalkoztatás bér 2020 Kérdés

Kedves Szakértő! Ezúton szeretném megkérdezni az egyszerűsített foglalkoztatásra (alkalmi munka) vonatkozó bérezés szabályzatot, azaz mennyi az a minimális összeg, amit ki kell fizetni 2020-ban a munkavállalónak? Illetve történt-e valamilyen fontosabb változás a 2019-es év óta? Válaszukat előre is köszönöm!

Egyszerűsített foglalkoztatott kismama szülés utáni pénzbeli ellátásai Cikk

Az egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozókra speciális szabályok vonatkoznak, ezért érdemes megvizsgálni, mi történik akkor, ha ezen keretek között munkát vállaló nő várandós lesz, milyen pénzbeli ellátásokra lesz jogosult.

Ápolási segély mellett efós munkavégzés Kérdés

Ha valaki gyermekével ápolási segélyt vesz igénybe, egyéni vállalkozása szüneteltetése mellett, végezhet-e alkalmanként egyszerűsített munkavállalási szerződéssel munkát.? Érinti-e ez a segélyt, azaz kizáró ok-e? Köszönöm.

Biztosított őstermelő szolgálati ideje Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mennyi a biztosított szolgálati ideje, ha a minimálbér felét sem éri el a járulékkötelezettsége? Arányosítani kell? Másik kérdésem, hogy biztosított őstermelőt alkalmanként egyszerűsített foglalkoztatással alkalmazhat-e más munkáltató? Köszönettel!

Egyszerűsített foglalkoztatási időkorlát Kérdés

A gazdaságunk mezőgazdasági idénymunka keretében munkavállalókat foglalkoztatott. Egyik munkavállalónk esetében a határozott időre szóló munkaviszony időtartama az egy naptári éven belül meghaladta a 120 napot. Kérdésünk az lenne: hogy ebben az esetben a 120 napot meghaladóan kifizetett munkabért nettó vagy bruttó bérnek kell tekinteni. (Azt tudjuk, hogy ettől az időponttól az szja- és tb-törvények hatálya alá tartozik az illetőnek kifizetett összeg.) Olvastuk az Egyszerűsített foglalkoztatás-létszámkorlátról 2017.12.12-én írt cikket, melynek vonatkozásában szeretnénk megerősítést kérni. Jól értelmezzük, hogy vállalkozásunk esetében, ahol a mezőgazdasági idénymunka nagyon jelentős, valóban nem számít a létszámkorlát? Köszönettel: Szabóné

Ügyvezető elnök Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem tag szövetkezeti elnök (ügyvezető elnök), aki az alapszabály szerint munkaviszonyban is állhat, kaphat-e megbízási díjat és egyéb tevékenységéért lehet-e egyszerűsített foglalkoztatású? Erre az alapszabály nem tér ki. Válaszát köszönöm!

Szlovák állampolgár magyarországi munkavégzésének járulékterhei Kérdés

Tisztelt Szakértők! Egy projektben, egyszerűsített foglalkoztatás keretében 5 napig foglalkoztatott szlovák állampolgár (csakis ezért utazott ide, az 5 nap leteltével hazatért) után keletkezik-e a magyarországi munkáltatónak járulékfizetési kötelezettsége a szlovák társadalombiztosítás felé? A díjazás nem haladta meg az adómentes összeget. Változik-e a válasz, ha E104-es nyomtatványt hoz, vagy ha A1-est vagy? Ha egyiket sem? Válaszukat előre is köszönjük !

Megbízási díj Kérdés

Üdvözlöm! Kérdésem a következő: egy kft. 90 napon keresztül foglalkoztat egyszerűsített foglalkoztatottat vendéglátásban. A havonta engedélyezett 3x5 nap igénybevétele után, megbízási jogviszonyban a hónap többi napjaiban foglalkoztathatja-e ugyanezt a munkaerőt, napi pár órában, a minimálbér 30%-át meg nem haladó jövedelemként? A másik kérdésem, ha az igénybe vett 90 nap után, megbízási jogviszonyban foglalkoztatja a megbízottat, aki be van jelentve 2019. év óta, de esetleg nem minden hónapban dolgozik, akkor ki kell-e jelenteni és újra be a T1041-en? Köszönettel és üdvözlettel.egyszerűsített foglalkoz

Alkalmi munka a karácsonyi vásárban Cikk

Karácsony előtt sorra nyílnak a karácsonyi vásárok, ahol az árusok gyakran alkalmaznak munkavállalókat egyszerűsített foglalkoztatásban. Átmeneti, néhány napos munkák esetén sem szabad azonban megfeledkezni a munkavállalók megfelelő bejelentéséről – figyelmeztet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Társadalombiztosítás, szakképzési hozzájárulás Kérdés

Tisztelt Válaszadó! 1. Efós alkalmazottak után, akiket felnőttképzés vagy megbízás alapján tanfolyamra írattak be, e költségek a szakképzési hozzájárulásból visszaigényelhetők-e? 2. Munkaszerződéses dolgozók esetében ez az összeg visszaigényelhető-e, és ha igen, akkor hogyan? A 12. havi elszámoló bevallásban? Kérem jogszabályhelyet is jelöljön meg! Köszönöm, szép napot!

Órabérszámítás részmunkaidő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítségére lenne szükségem az alábbi témában. Egy dolgozó 8 órás bére bruttó 200 ezer forint, szeretnénk efóban felvenni mellé egy 6 órás munkavállalót, órabérben. Jól gondolom, hogy az órabér kiszámítása az alábbiak szerint történik: 200 eFt/174=1149 Ft/óra lenne a 6 órás efós órabére?

Egyszerűsített foglalkoztatás leszázalékolás folyamata alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Másodállású egyéni vállalkozó 1 évi táppénz után a leszázalékolását kérte. Megállapították neki a 65%-ot, viszont – mivel nem szüntette meg a munkaviszonyát – újra kell indítani az eljárást. Megszüntette a munkaviszonyát, szüneteltettük az egyéni vállalkozását. Kérdése a következő: egyszerűsített foglalkoztatással a kérelem beadásáig, illetve a kérelem elbírálásának ideje alatt (30 nap) vállalhat-e munkát? Nehogy emiatt utasítsák el a kérelmét. Kérdezi továbbá, hogy újra kell-e bizottság elé mennie, vagy csak formai dolog az új kérelem indítása? Köszönettel.

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkavállaló más-más munkáltatóval van egyszerűsített foglalkoztatásban, akkor dolgozhat úgy, hogy egyenként éri el minden munkáltatónál az évi 90-90 napot, vagy csak összesen dolgozhat 90 napot évente. Ez a keret a munkaadóra, vagy a munkavállalóra érvényes? Köszönettel: B.Zs.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó bérhizlalás II.

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Művégtag költségeinek átvállalása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs