433 találat a(z) egyszerűsített foglalkoztatás cimkére

Családtag, haver segítene otthon, a cégben? Mutatjuk, hogyan lehet Cikk

Amikor az üzlet tulajdonosa kiugrik 1-2 órára elintézni az ügyes-bajos dolgait, ráhagyhatja-e a fiára a boltot, vagy addig be kell zárnia? Segíthet-e szívességből egy barát több napon át szüretelni? Jogszerű-e, ha az ismerősöm nem munkaviszony keretében, de segédkezik a házam alapozási munkáiban tűzifáért cserébe? Hogyan lehet családtagot foglalkoztatni? Mikor beszélünk munkaviszonyról, mikor létesíthető megbízási jogviszony?

Alkalmi munka több cègen belül Kérdés

Tisztelt Szakèrtő! A kèrdèsem az lenne, hogy a munkavállaló folyamatosan 5 munkanapot dolgozik egy cègen belül alkalmi foglalkoztatással, a következő, a 6. napon másik cègben dolgozhat-e alkalmi munkavállalókènt?

Gyesen lévők egyszerűsített foglalkoztatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megtudni, hogy gys, gyed mellett dolgozhat-e valaki egyszerűsített foglalkoztatással? Tisztelettel: Avarkeszi Béla

Egyszerűsített foglalkoztatás tag esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy gazdasági társaság (kft., bt.) a tagjával köthet-e az egyszerűsített foglalkoztatás szabályai szerint munkaszerződést, van-e erre bármiféle korlátozás? Ide kapcsolódó kérdés, hogy amennyiben egy társaság tagja az ügyvezetést munkaviszonyban látja el, akkor lehet-e egyszerűsített foglalkoztatott? (Havi 1 napot foglalkozik az ügyvezetői teendők ellátásával.) Válaszát előre is köszönöm!

Alkalmi munka Kérdés

Tisztelt Szakértő! Mai napon felszólítást kapott cégünk hiánypótlásra, miszerint a 2016. január 25-én beadott T1042E jelű adatlapot nem tudják feldolgozni, mivel a személyek munkaviszonynapjainak együttes összege hónapon belül meghaladja a 15 napot. Január hónapban cégünk nem alkalmazta őket, mint utólag kiderült más munkáltatónál álltak egyszerűsített alkalmazásban. A NAV ügyintézője szerint eddig is így volt, csak a program az idei évtől tudja szűrni ezt a jellegű hibát. A kérdésem az lenne, hogy össze kell számítani az adott hónapban alkalmi munkával több munkáltatónál eltöltött időt, vagy sem? Válaszát előre is köszönöm.

Egyszerűsített foglalkoztatás kifizetése Kérdés

Kedves Szakértő! Cégünk dolgozókat foglalkoztat egyszerűsített munka keretében. Egy hónapon belül több dolgozó, több napot is foglalkoztatva van, a megadott kereten belül folyamatosan. A munkabérük kiadásba tétele – a rendes munkaviszonyos dolgozóékhoz hasonlóan – a következő hónap 10-éig kerül elszámolásra. Megfelel-e ez a törvényi feltételeknek, vagy rosszul alkalmazzuk. Kiadásba kell-e helyezni a bért azon a napon , amikor dolgoztak? Ha például 1 nap dolgozott 24-én, akkor aznap, vagy ha 5 napot dolgozott egymás után, akkor az 5. napon történik az elszámolás? Köszönjük a választ

Egyszerűsített munkavállaló telefonos bejelentés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített munkavállaló 185-ös telefonszámon történő bejelentését meg kell-e ismételni elektronikusan az ügyfélkapun keresztül is? Ha nem, mire való a 1042TEL nyomtatvány? Köszönettel: Szabóné Sós Ildikó

Egyszerűsített foglalkoztatás, alkalmi munka: szabadságot is kell számolni! Cikk

Megszaporodtak a szerkesztőségünkbe érkezett kérdések, amelyek arra keresik a választ, hogyan kell kiadni az egyszerűsített foglalkoztatottaknak, alkalmi munkásoknak az őket megillető szabadságot, illetve hogyan kell kiszámolni a távolléti díjat. Ezek is azon kérdések közé tartoznak, amelyeket a kommentárok és a szakkönyvek is óvatosan kerülnek. Így, mint minden jogilag elvarratlan esetben, a jogérzékre hagyatkozva elemezzük a kérdést.

Közös őstermelő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem főállású őstermelő bevonhatja-e közös őstermelői tevékenységbe a nem biztosított házastársát anélkül, hogy ő főállású őstermelő lenne (vagyis fizetnie kellene kezdőként a minimálbér után)? A házastárs piacon szeretne árusítani, ezt őstermelői igazolvány hiányában milyen formában teheti meg? Egyszerűsített foglalkoztatás, esetleg megbízásos jogviszony díjazás nélkül szóba jöhet?

Diák foglalkoztatása néhány napra külföldi partnerszerzés céljából Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített foglalkoztatottal kapcsolatosan elszámolható költségek címmel korábban már feltettünk egy kérdést. Annyiban változott a dolog, hogy a diákot rendes munkaviszonyban foglalkoztatják majd 01.29.-02.03. között. Külföldre megy a cég partnerszerzés céljából, ehhez viszik a lányukat tolmácsolni, akit rendes munkaviszony keretében alkalmaznak majd az adott időszakban határozott időre. Kérdés, hogy mivel szombaton és vasárnap is dolgozni fog, milyen pótlékok illetik meg? Külföldön a rendezvény, amire mennek, hétvégén lesz, ezért van szükség a hétvégi munkavégzésre. A bt.-tulajdonos felesége is munkaviszonyban van. Kell-e számolni részére is valamilyen pótlékot? A feleség kap másik szabadnapot erre az időre, a lányuk viszont nem, ő minden nap dolgozni fog. Kiküldetés címszó alatt kell-e számfejteni bármilyen összeget? Kérnénk a segítségét! Köszönjük szépen előre is! ADMINO Kft.

Alkalmi munkára fizetendő új összegek Cikk

Egyszerűsített foglalkoztatás (alkalmi munka) esetén – mivel 2016-ban változott a minimálbér és a garantált bérminimum összege – mennyi a minimum fizetendő napi összeg? Olvasói kérdésre dr. Radics Zsuzsanna tb-szakértő válaszolt.

Alkalmi munkás bérlettérítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszerűsített foglalkoztatás keretében a munkavállalónak fizethetjük a helyközi bérletet számla alapján? Köszönöm válaszát!

Alkalmi foglalkoztatás Kérdés

1.) Mennyi a maximálisan fizetendő munkabér az egyszerűsített foglalkoztatottaknak 2016-ban? 2.) Hogyan kell kiszámolni az egyszerűsített foglalkoztatotti munkabért? 3.) Mi a maximálisan kifizethető napi munkabér egyszerűsített foglalkoztatás keretében, és a kifizető költségként elszámolhatja azt? 4.) Az egyszerűsített foglalkoztatás alapján kapott munkabér milyen összeghatárig adómentes 2016-ban? (Például 2014-ben 4 670 Ft /nap/fő volt) A kérdések 1 000 Ft/nap/fő közteherjegy befizetése esetére vonatkoznak. Köszönettel!

Egyszerűsített foglalkoztatás 2016 Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy egyszerűsített foglalkoztatás (alkalmi munka) esetén – mivel 2016-ban változott a minimálbér és a garantált bérminimum összege – mennyi a minimum fizetendő napi összeg? Válaszát előre is köszönöm!

Egyszerűsített foglalkoztatás Kérdés

Egyszerűsített foglalkoztatottak esetében történt az a sajnálatos tény, hogy a jelenléti ívben szereplő munkakezdés picivel korábbi volt, mint a bejelentés időpontja. A munkaügyi felügyelőség ezért ezen napokat munkaviszonynak minősítette, és kérte a munkaszerződéseket. A kérdésem, hogy nem lesz ebből a későbbiekben gond azoknak, akik egyébként 8 órás munkaviszonyban állnak más cégnél, vagy éppen munkanélküliek. Ebben az esetben gondolom, ha már így minősítették a napokat, nem lehet megbízási szerződést kötni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közhasznú nonprofit kft. beszámoló típus

Pölöskei Pálné

adószakértő

Egyszerűsített végelszámolásnál érvényes határidők

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Kapcsolt vállalkozás kft. és egyéni vállalkozás között

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close