8 találat a(z) egyéni vállalkozóból kft. cimkére

Egyéni vállalkozóból kft. Kérdés

Egyéni vállalkozóból kft. Kérdés

Egyéni vállalkozóból kft.: követelések és a kötelezettségek elszámolása Cikk

Egyéni vállalkozó kft. formájában akarja tevékenységét tovább folytatni. Az átalakulással kapcsolatban tett fel kérdéseket olvasónk, Szipszer Tamás adószakértő pedig válaszolt rájuk.

Egyéni vállalkozó kft. alapítása nyitómérleg formája Kérdés

Egyéni vállalkozóból kft. Kérdés

Ügyfelünk egyéni vállalkozóként vasipari tevékenységet folytat. Üzleti terve az, hogy egyéni vállalkozóból egyszemélyes kft.-vé kívánna alakulni, majd az üzletrész egy részét harmadik személy részére értékesítené, ezzel tőkét vonna be. A konkrét kérdés az, hogy amennyiben ez az új, társas vállalkozási forma számára bármely okból nem lesz sikeres, eladva üzletrészét, lehet-e újra egyéni vállalkozó az eredeti tevékenységi körben?

Egyéni vállalkozóból kft. Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó kft.-vé szeretne átalakulni. Az egyéni vállalkozás leltárában tárgyi eszközök, készletek, követelések, pénzeszközök, kötelezettségek egyaránt vannak, valamennyi vagyont a kft. rendelkezésére bocsátanak, az alapítói tőke készpénz lenne. Az egyik kérdésem, hogy amennyiben tárgyi eszköz, készlet, követelések értéke meghaladja a kötelezettségek (szállító, folyószámla hitel) értékét, úgy ebben az esetben az egyéni vállalkozónak keletkezik-e adókötelezettsége, az átalakulásból adódóan. A másik kérdésem az, hogy felleltározott egyéni vállalkozói vagyon negatív saját tőkét eredményezne, ebben az esetben lehetséges-e az átalakulás, illetve milyen lehetőségek állnak rendelkezésre a saját tőke pozitívvá tételére. Harmadik kérdésem, hogy a 2019. 12. 31-ei leltár alapján meddig van lehetőség az átalakulásra?

Egyéni vállakozó kft.-vé alakul Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó kft.-vé átalakulást tervez az új szabályok szerint. Ezzel kapcsolatban szeretnék kérdezni: 1. Az alapítói vagyonba bekerülő eszközökön felül, a többi eszköz hogyan kerül át a kft.-be? Egyszerűen egy átadással a nyitó mérlegben feltüntetem? 2. A kimenő számlák fizetendő áfája 45 napos halasztással lett figyelembevéve az egyéni vállalkozásban. Ezek meg nem fizetett áfáját a kft. fizeti az átalakulás időpontjában? 3. Az alapítói okiratban a vállalkozó megadhatja az átalakulás dátumát, vagy mindenképpen a cégbírósági bejegyzés időpontja (ami nem tervezhetö) lesz az átalakulás napja? Köszönöm.

Átalakulás Kérdés

Tisztelt szakértő! Ismerhető már az egyéni vállalkozók átalakulásának kft-vé alakulásának pontos dátuma? Ennek hogyan alakulna a menete?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ír illetőségű tulajdonostól vásárolt kft. üzletrész

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Kettős adóztatás

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Betéti társaság beltagjának adókötelezettsége

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs