19 találat a(z) egyéni vállalkozás szüneteltetése cimkére

Egyéni vállalkozás szüneteltetése alatt számlát bocsátott ki Kérdés

Egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Egyéni vállalkozás szünetelése Kérdés

Egyéni vállalkozás 2 éven túli szüneteltetése és adószámtörlést követő folytatás Kérdés

Egyéni vállalkozás szüneteltetetése táppénzen lévő alkalmazott esetén Kérdés

Három évig lehetne szüneteltetni az egyéni vállalkozást egy törvényjavaslat alapján Cikk

A koronavírus-járvány elleni intézkedések közben kevés figyelmet kapnak a parlamenthez benyújtott egyéb törvényjavaslatok, pedig van köztük olyan, amely fontos változásokat rögzít a gazdasági élet szereplői számára – írja az mfor.hu.

Nem katás egyéni vállalkozó (autószerelő) – szünetelés Kérdés

Nem katás egyéni vállalkozó (autószerelő) szüneteltetni kívánja a vállalkozását. Jelenleg 3 fő alkalmazottja és 1 fő tanulószerződés diákja van. A műhely március 16-a óta zárva, bizonytalan, hogy a saját és a dolgozói járulékait, munkabérét elő tudja-e teremteni bevétel nélkül. Kérdésem: milyen módon lehet – törvényesen – megszüntetni a munkavállalók jogviszonyát a vészhelyzetre tekintettel? Köszönöm.

Szüneteltetés Kérdés

Azt szeretném megkérdezni, hogy ha az egyéni vállalkozónak a járvány miatt be kell zárnia, hogyan szüneteltetheti a vállalkozását a zárás idejére? Mi a teendő ilyenkor? Milyen bejelentési kötelezettsége van? Nem katás, nincsenek alkalmazottak.

Csed alatt szűnik meg a munkaviszonyom, mit tegyek? Kérdés

Kisfiam 2019 novemberében született. Egyéni vállalkozó teljes munkaidős alkalmazottja voltam. A munkáltatóm bejelentette, hogy 2020. február 1-jétől szünetelteti a vállalkozását. Mit kell tennem? Jelenleg csedet kapok, ezt továbbra is kaphatom? A gyedet 1 hónap múlva hogyan kell igényelnem? Milyen hátrányok érnek ezáltal? Egészségügyi szolgátlatásra és biztosításra jogosult vagyok? Vagy mostantól fizetnem kell egészségügyi szolgáltatási járulékot? Köszönöm szépen a segítséget!

Időszakos iparűzésiadó-bevallás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egyéni vállalkozás év közben szünetel, de vannak olyan bevételei, amelyek a szünetelés kezdetéig nem érkeztek meg. Az évközi iparűzésiadó-bevallásba ezeket a bevételeket bele kell tenni? Válaszukat előre is köszönöm.

Egyéni vállalkozás szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem a következő. Katás egyéni vállalkozó előzetes letartóztatásba került, vállalkozása szüneteltetésének bejelentése megtörtént. Most házi őrizetbe került. Végezhet munkát, (otthonról megoldható) a szünetelés megszüntethető? Válaszát előre is köszönöm.

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van-e lehetőség arra, hogy egy egyéni vállalkozó (katás) egy adott évben több alkalommal is szüneteltesse, illetve újrakezdje tevékenységét, és ezt a gyakorlatot folytassa rendszeresen? Pl. dolgozik január – április hónapokban, bejelenti, hogy szüneteltet májustól szeptemberig, majd folytatja október – január között, majd szünetel februártól áprilisig? Kell-e bárhol, bárki felé indokolnia, hogy miért így zajlik a tevékenység végzése? Köszönöm: Szabó Zoltán

Így szüneteltethető az egyéni vállalkozás Cikk

2017. január 1-jétől az egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése legfeljebb 2 év lehet. Mi a teendő a szüneteltetés befejezésekor? Kell-e beadni és ha igen, hogyan és milyen bevallást? Lássuk az erre vonatkozó, jelenleg hatályos szabályozást!

Egyéni vállalkozási tevékenység megszüntetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kedves Sinka Júlia! Hálásan köszönöm az "egyéni vállalkozói tevékenység megszüntetése" kérdésre adott segítő válaszát. Abban kérném szíves segítségét, ami számomra nem egyértelmű, hogy az egyéni vállalkozás szüneteltetésének ideje alatt a kisvállalkozói kedvezmény "futamideje", illetve a visszaigényelt áfa "futamideje" alatt sem nyugodott? (Ezt hol találom?) Azt gondoltam, hogy a szünetelés idejétől megállt, és, ha újra indulna a vállalkozás, akkor onnan folytatódna, illetve, ha befejeződne, akkor is a szüneteléskor megállt állapot állna be. Tisztelettel és köszönettel.

Vállalkozói kivét szünetelés alatt Kérdés

Nyugdíjas egyéni vállalkozó 2015. 10. 01-jétől szünetelteti vállalkozói tevékenységét. Eddig az időpontig vállalkozói kivétet nem számolt el, de a szünetelés első hónapjában vevő kintlévőségét megkapja, bevételt szerez. Adózásilag a legkedvezőbb az lenne, ha vállalkozói kivét formájában adózná le a jövedelmet, de felmerül a kérdés, hogy vállalkozói kivétet elszámolhat-e, ha szünetelés alatt van a vállalkozása? Köszönettel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ebtenyésztés őstermelőként

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close