4 találat a(z) egészségügyi megállapodás cimkére

Egészségbiztosítás munkaviszony nélkül Kérdés

A lányom külföldön folytatja a tanulmányait, ami nem számít hivatalos diákstátusznak, ezért én fizetem neki havonta itthon az egészségügyi szolgáltatás járulékát, havi 7050 forintot (munkaviszonya nincs). Jól értem, hogy ez augusztus 1-jétől havi 55500 forintra változik?

Változtak a tb-szabályok augusztus 1-jén, mutatjuk a részleteket Cikk

Újra igénybe vehetnek szociálishozzájárulásiadó-kedvezményt a munkáltatók a közszférából érkező munkavállalók után az augusztus 1-jén hatályba lépett törvénymódosítás nyomán. Kedvezőtlen változás ugyanakkor, hogy az eddigi 6 hónapról 24 hónapra emelkedett az az időtartam, amíg csak sürgősségi ellátásra jogosultak azok a magánszemélyek, akik egészségügyi szolgáltatási megállapodást kötnek.

Tb-szabályok is változnak! Mutatjuk a részleteket az adócsomagból Cikk

Több ponton módosulnak a parlament elé terjesztett adócsomag szerint a társadalombiztosítási szabályok is. A változtatások zöme a korábban hiányos szabályozás joghézagait tömködi ki, így egyértelműsíti a többféle gyermekgondozási ellátásban részesülő vállalkozók, illetve a mezőgazdasági őstermelők járulékfizetésére, a kisadózók adatszolgáltatására, a biztosítotti jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseket. Szigorodnak ugyanakkor az egészségügyi szolgáltatás igénybevételére köthető megállapodás szabályai, és nő az egészségügyi szolgáltatási járulék összege.

Nyár, haverok, fesztivál: eszébe ne jusson ittasan dolgozni! Cikk

Szigorította a kormány azokat a szabályokat, amelyek kizárják, hogy üzeminek lehessen nyilvánítani a munkavégzés közben bekövetkező balesetet. A július közepén hatályba lépett rendeletmódosítás az egészségügyi szolgáltatásokra kötött megállapodásra, illetve a taj számmal rendelkező külföldiekre vonatkozó szabályokat is érinti.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Közbeszerzés

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Áfa rendezetlen tétel

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3