4 találat a(z) egészégügyi szolgáltatási járulék cimkére

Kiegészítő tevékenység – a járulékfizetés szabályai Cikk

Mennyi az egészségügyi szolgáltatási járulék, ha a nyugdíjas tag 0 forint megbízási díjért látja el az ügyvezetői teendőket? A következőkben a kiegészítő tevékenységet folytató egyéni és társas vállalkozók egészségügyi szolgáltatási járulékfizetésére vonatkozó előírásokat tekintjük át, különös tekintettel a fizetési kötelezettség tartamára, illetve a fizetési kötelezettség alóli mentességi okokra.

Kiegészítő tevékenységű bt.-beltag Kérdés

A nyugdíjas bt.-beltag betegség miatt tartósan nem tudja ellátni vezetői és egyéb feladatait, másik beltag vagy helyettes nincs (a cég nem tud működni). Kell-e fizetni a 7050 forintot, illetve milyen igazolás alapján mentesülne e kötelezettség alól, azt kinek kell megküldeni?

Egészségügyi szolgáltatási járulék Kérdés

A magánszemélyt terheli-e adó-, tb-fizetési kötelezettség, ha helyette más fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát? Oké, hogy például, ha a kft. fizeti egy nem biztosítotti jogviszonyban lévő ember helyett az egészségügyi szolgáltatási járulékot, s a kft.-t ezért más "büntető" befizetésre nem kényszerítik, DE! Mi van a magánszemély esetében? Őneki a más által – helyette – fizetett járulék miatt kell-e például szja-t stb. fizetni?

Egészségügyi szolgáltatási járulék – megbízási jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő Hölgy/Úr! Ügyfelem megbízásos jogviszonyban foglalkoztat oktatót, aki biztosítottnak minősül (megbízási díja meghaladja havonta a minimálbér 30 százalékát). Másik foglalkoztatónál nem rendelkezik munkaviszonnyal vagy bármilyen jogviszonnyal. Az lenne a kérdésem, hogy magánszemélyként fizetnie kell-e a havi 6 930 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot, be kell-e jelentkeznie a 15T1011-es nyomtatványon a NAV-hoz? Ha nem kell külön fizetnie az egészségügyi szolgáltatási járulékot, a megbízási jogviszony megszűnését követően hány napig jogosult még egészségügyi ellátásra? Köszönettel: Kauker Zsoltné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Osztalékelőleg osztalékká válása utáni szocho

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Iparűzési adó őcsg-tagoknak

Szipszer Tamás

adószakértő

FOSZK hallgató szochokedvezmény-lehívás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink