24 találat a(z) dohánytermék cimkére

Különleges földgázkészlet, tűzifaigények, dohánytermék-ellenőrzés – ezek a legújabb rendeletek Cikk

A Magyar Közlöny 2022. évi 131. számában újabb rendeletek jelentek meg augusztus 4-én.

Dohánytermékek értékesítése Kérdés

Dohánytermék vásárlása és elszámolása Kérdés

Nőtt az ipari termelés júniusban Cikk

2021 júniusában az ipari termelés volumene 22 százalékkal meghaladta az előző év júniusának alacsony bázisszintjét. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 18,6 százalékkal emelkedett. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2021 májusához képest 0,3 százalékkal csökkent. A termelés volumene meghaladta a járvány előtti, 2019. júniusi szintet, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Nőtt az ipari termelés Cikk

2021 áprilisában az ipari termelés volumene 58,8 százalékkal meghaladta az előző év áprilisának rendkívül alacsony bázisszintjét, amely a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedésekkel volt összefüggésben. Munkanaphatástól megtisztítva a termelés 59,2 százalékkal emelkedett. A szezonálisan és munkanappal kiigazított adatok alapján az ipari kibocsátás 2021. márciushoz képest 3,2 százalékkal csökkent. A termelés volumene kissé meghaladta a járvány előtti, 2019. áprilisi szintet, olvasható a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorstájékoztatójában.

Zsebből kifizették a milliós bírságot Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Ártánd közelében a 42. számú főúton két ukrán kisbuszban megközelítőleg egymillió forint értékű adózatlan cigarettát találtak. Az ügyekben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

Fermentált dohány értékesítésének regisztrációja Kérdés

Dohánytermékekkel kapcsolatos változások 2020. július 1-jétől Cikk

Július 1-jétől változnak az egyes dohánygyártmányokra vonatkozó jövedéki szabályok. A NAV közzétette a legfontosabb változások.

Azonosító kód nélküli cigaretta mától nem lehet forgalomban Cikk

2019. május 20-ától – Európai Uniós előírásra – Magyarországon is alkalmazni kell a dohánytermékek nyomonkövetési rendszerét. A rendszer célja, hogy a gyártástól a kiskereskedelmi egységig bármikor meghatározható legyen az adott dohánytermék tényleges helyzete, olvasható a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

1400 doboz cigarettát tömtek egy autóba Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy szerb autó ellenőrzésekor 1403 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén.

Fontos információk a NAV-tól külföldön nyaralóknak Cikk

Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás felhőtlen legyen, azzal sem árt tisztában lenni pár egyszerű szabállyal, így sok kellemetlenség, felesleges adminisztráció vagy pluszköltség megspórolható – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Működik a dohánytermékeket nyomon követő rendszer Cikk

Magyarország határidő előtt teljesítette a dohánytermékek nyomon követési európai uniós kötelezettségét, az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. az értékesítési lánc valamennyi szereplőjének azonosítását és nyilvántartásba vételét maradéktalanul végrehajtotta – közölte az ND Nonprofit Zrt.

Egymilliárd forintnyi illegális dohányterméket foglaltak le idén Cikk

Több mint egymilliárd forint értékben vont ki adózatlan dohányterméket az idén az adóhivatal a feketepiacról – írta a Magyar Idők a hétfői lapszámában.

Forgalomba nem hozható dohánytermékek selejtezése Kérdés

A dohánytermékek előállításáról, forgalomba hozataláról és ellenőrzéséről, a kombinált figyelmeztetésekről, valamint az egészségvédelmi bírság alkalmazásának részletes szabályairól szóló 39/2013. kormányrendelet 21/A § (1) bekezdésének c) pontja alapján a 2016. augusztus 19-én hatályos szabályoknak megfelelő dohányterméket – ha a (3)-(6) bekezdés eltérően nem rendelkezik – 2017. május 20-áig lehet forgalomba hozni. A fenti jogszabályi rendelkezés alapján tehát 2017. május 20-a után a 2016. augusztus 19-én hatályos jogszabályoknak megfelelő dohánytermék már nem forgalmazható. Amennyiben az adózó dohány-kiskereskedő a fentiek szerint nem tudja értékesíteni 2017. május 20-áig a nála készleten lévő, 2016. augusztus 19-én hatályos jogszabályoknak megfelelő dohányterméket, arra az esetre a selejtezéssel kapcsolatban az alábbi kérdéseim vannak: 1. Milyen formában, hogyan zajlik a selejtezés? Szükséges-e a selejtezéshez az állami adóhatóság közreműködése, és ha igen, milyen formában? 2. Milyen tartalmi, formai követelményei vannak a selejtezési jegyzőkönyvnek? 3. Be kell-e jelenteni előre a selejtezést, illetve a selejtezést követően milyen módon kell az adózónak tárolnia a dohányterméket? 4. Ha meg kell semmisíteni a dohányterméket a selejtezés előtt vagy után, akkor azt előre be kell-e jelenteni? Kell-e hozzá adóhatósági felügyelet, és van-e költségvonzata? Válaszukat előre is köszönöm.

100 milliárd forint nyomában: így dolgoztak a NAV bűnüldőzői Cikk

Összesen 6247 ismertté vált bűncselekmény gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást 2016-ban a NAV Bűnügyi Főigazgatósága (BFIG) és az irányítása alatt álló nyomozó szervek. A bűncselekményekhez kapcsolódó elkövetési érték, azaz az okozott kár 109,48 milliárd forint – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Táppénzjogosultság vége

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs