5 találat a(z) cukrász cimkére

EPR cukrászműhelynek Kérdés

Átalányadó Kérdés

Áfa: vállalkozás és őstermelés Kérdés

Katás egyéni vállalkozó alanyi mentes cukrász, mellette mezőgazdasági őstermelő őstermelői igazolvánnyal marhahizlalással foglalkozik. Kérdésem: – mezőgazdasági őstermelőként válaszhatom-e a kompenzációs felár helyett áfában az általános szabályok szerinti (tehát áfakörös) adózást? (De a vállalkozásban továbbra is szeretnék alanyi mentes lenni.) – Tudomásom szerint a mezőgazdasági őstermelő az év folyamán bármikor választhatja a kompenzációs felár helyett az általános szabályok szerinti adózást, nem csak év végén a következő évre, ezt jól tudom? köszönöm válaszukat

Oktatói kiegészítő felhasználása II. Kérdés

Tisztelt Széles Imre Úr! Korábbi kérdésemre adott válaszához kérnék Öntől további segítséget. Lehet, hogy nem volt egyértelmű a kérdés. Az egyéni vállalkozó a tanulószerződés után járó alapnormatíva-többletet más adónemekre átvezeti, a tanulószerződés alapján az oktatói kiegészítő csökkentő tétel helyes felhasználásáról szeretnénk érdeklődni. Azt olvastuk, hogy azt az oktató bérköltségére lehet elszámolni. A kérdés a következő volt: Oktatói kiegészítő felhasználása Tisztelt Szakértő! Cukrászmester egyéni vállalkozó az egyéni vállalkozása mellett 8 fő tanulószerződéses tanuló gyakorlati képzését is végzi és igénybe veszi az oktatói kiegészítő csökkentő tételt. Helyes-e, ha az oktatói kiegészítő csökkentő tétel összegét (időarányosan például 1-5 hó) az egyéni vállalkozónak oktatói díjra és a hozzá kapcsolódó szociális hozzájárulási adóra kerül elszámolásra és átutalásra? Vagy csak bérköltségre (egyéni vállalkozó oktatói díj) lehet elszámolni? Köszönöm a segítséget. SZAKÉRTŐNK VÁLASZA: Tisztelt Olvasónk! A szakképzési hozzájárulás gyakorlati képzéssel történő teljesítéséből származó többletet bármilyen más adónemre átvezetetheti, illetve visszaigényelheti. Köszönöm a segítségét.

Gondolta volna, hogy az otthoni tortasütésért is járhat büntetés? Cikk

Otthon dolgozó cukrászokat ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Tolna megyei revizorai. Többükről kiderült, hogy adószám nélkül végezték a tevékenységüket. A hivatal munkatársai 160 ezer forint mulasztási bírságot szabtak ki – számolt be a Teol.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR- és környezetvédelmi termékdíj

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Termékimport Ukrajnából

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó gyes mellett.

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31